Medlemmar: 8813 st.

Mesut Özil gjorde hattrick i andra halvlek när Arsenal vann med 6-0.

Özils hattrick sänkte Ludogorets

ons 19 okt 2016 kl 22:42

Arsenal tog en komfortabel seger mot Ludogorets i Champions League-gruppspelet. Mesut Özil hade stor show i andra halvlek när han satte tre mål och hjälpte Gunners till seger med 6-0.

Det var Arsenals första möte med ett lag från Bulgarien i Champions League. Wenger valde att fortsätta spela med Ospina i målet i turneringen och lät även Gibbs starta för första gången på länge då Monreal vilades. Till vänster på mittfältet startade Oxlade-Chamberlain istället för Iwobi och Coquelin var tillbaka efter skada på innermittfältet.

Arsenal startade offensivt och fick ovanligt stora ytor att anfalla på eftersom Ludogorets flyttade upp backlinjen högt och försökte ställa Arsenalspelarna offside, något som inte lyckades särskilt bra. 1-0 kom efter tio minuter då Alexis sprang igenom det Bulgariska försvaret och chippade elegant över målvakten som stod en bit ut.

Arsenal fick massvis med chanser de första tjugo minuterna och borde gjort fler mål än det Alexis lyckades pricka in. Istället lyckades Ludogorets skapa ett flertal chanser då hemmaförsvaret var allt annat än säkert. Den enda som stod ivägen för bortalaget var Ospina som gång på gång fick rädda upp farliga lägen som backlinjen i Arsenal stod för. En svängig första halvlek fick dock ett lyckligt slut för Gunners när Walcott fick bollen av Özil utanför straffområdet och dunkade in bollen i nättaket, dock såg det inte helt otagbart ut för målvakten.

Om inte Walcott punkterade matchen med sitt 2-0-mål gjorde Oxlade-Chamberlain det efter en minut i andra halvlek. En misslyckad rensning hamnade framför Engelsmannen som säkert placerade in 3-0 från nära håll. 4-0 kom efter en blixtsnabb kontring där Özil gick i djupled och med en fantastisk nedtagning skaffade sig ett friläge som han avslutade säkert med högerfoten.

Om första halvlek var svängig och fartfylld var andra halvleken raka motsatsen då Arsenal avgjort matchen och egentligen bara spelade av den. Özil prickade också in 5-0, snyggt framspelad av inhoppande Perez, med tio minuter kvar att spela. Tysken fick avsluta kvällen med att sätta sitt tredje mål, återigen framspelad av Perez, och fastställa slutresultatet till 6-0.

Samtidigt vann PSG mot Basel hemma vilket gör att de också har sju poäng efter tre omgångar och andra halvan av gruppspelet blir förmodligen en kamp om förstaplatsen i gruppen mellan PSG och Arsenal.