Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Botten upp för tre nya poäng!

Wenger: "En positiv kväll för oss"

tor 20 okt 2016 kl 00:25

Arsenal tog 100:e segern i Europa. Arsene Wenger var nöjd efter 6-0 mot Ludogorets. - Det var kul att titta på, säger fransmannen.

Arsene Wenger roterade truppen och gjorde fyra ändringar jämfört med Swanseamatchen i lördags. Det märktes inte mycket kvalitetsmässigt. Arsenal krossade Ludogorets med 6-0.
- Det var kul att titta på. De var också farliga i sina attacker, speciellt i första halvlek. I andra var det lite mer enkelriktat och vi kunde göra mål. Det är bra att vi fortsätter att göra mål och idag höll vi nollan. Det är en positiv kväll för oss, säger Wenger.

När Arsenal avgjort mötet på Emirates Stadium passade Mesut Özil på att damma in ett hattrick i den andra halvleken.
Wenger njöt av tyskens baljor.
- Det ser ut som att han uppskattar att göra mål för han tar fler löpning nu in bakom backlinjen. Innan gillade han mest att möta bollen och assistera, men vi vill att han är både en målskytt och en som assisterar. Det ser sakta ut som att han börjar få bättre balans på det.

Segern är Arsenals sjunde raka - fyra i ligan, en i Ligacupen och två i Europaspelet.
- Självförtroendet blir så klart högre för varje vinst.
Vissa säger att det här laget är ert bästa på 20 år - håller du med?
- Vi ska inte vara för snabba med att döma. Men det är det vi vill visa. Vi har en stark trupp med en stark vilja. Men tar du inte hand om det och inte har fötterna på jorden är det inte så mycket värt.
Kan ni vinna något stort den här säsongen?
- Enda chansen att vinna något stort är att fokusera på nästa match, att behålla en stark vilja och ambition.

Nu vänder Champions League och nästnästa vecka reser Arsenal för första gången till Bulgarien och möter Ludogorets i Sofia. Men allt tyder på att hemmamötet med PSG senare i november kommer avgöra vilket lag som vinner gruppen med tanke på att parisarna slog Basel ikväll och också har sju poäng.
- Den matchen kan helt klart avgöra vilka som vinner gruppen, men först ska vi åka till Ludogorets och se till att vi går vidare. De kommer garanterat visa om två veckor att de är bättre än de 6-0 som det blev idag.