Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Carl Jenkinson har inte spelat för Arsenal på nästan 900 dagar. Men mot Reading gjorde högerbacken comeback och spelade 90 minuter.

Jenkinson: "Det kändes lysande"

ons 26 okt 2016 kl 02:21

Utlånad och skadad i nio månader. Äntligen var Carl Jenkinson tillbaka i Arsenal.

Det var en leende Carl Jenkinson som pratade med Arsenal.com efter 2-0-segern.
Efter två säsongslånga lån i West Ham, där det sista avbröts förra säsongen när han skadade knät, var han äntligen tillbaka.
Nio månader efter knäskadan.
Och två år efter "flytten" till Hammers.
- Det känns lysande. Det var länge sedan. Jag har ju varit på lån i två säsonger, vilket var väldigt bra för mig, men att vara skadad och borta i nio månader har varit tufft för mig. Så alla dagar och nätter, den här kvällen gör det värt det, säger Jenko.

Om matchen säger Jenkinson - som spelade 90 minuter:
- Det var tufft. De är ett anständigt lag men sett över 90 minuter var vi det bättre laget. Vi spelade riktigt bra i perioder, men de kom hit och gav det verkligen en chans. Så fair play. Vissa perioder i matchen hade de fyra man på topp mot vår fyrbackslinje så de gick för det. Men det var ett bra resultat för oss och nu är vi vidare.

Wenger var nöjd med att ha Jenkinson tillbaka. Om högerbackens insats sade fransmannen:
- Det var fantastisk att se honom tillbaka. Jag räknar inte honom som ung, men han gjorde det bra och spelade 90 minuter utan att känna av några problem. Då är han mentalt redo.