Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud, Alexis och Özil är alla med till Basel.

Wenger tar bästa laget till Basel

mån 5 dec 2016 kl 18:48

Många kanske trodde att Arsene Wenger skulle köra med reserverna mot Basel då möjligheterna att vinna gruppen är små. Men så blir det inte.

Eftersom det blev 2-2 i "returmötet" i gruppen mellan Arsenal och PSG är fransmännen före oss i tabellen inför den sista omgången. PSG tar emot Ludogorets hemma på Parc de Princes och allt annat än en hemmaseger vore en storskräll.
Arsenal reser till Basel och ska Gunners vinna gruppen krävs att man tar fler poäng än PSG i den sista omgången. Vinner parisarna sin match så vinner de gruppen.

Därför räknade nog många med att Arsene Wenger kanske skulle passa på att vila spelare mot Basel - men så ser det inte ut att bli. För Arsenal har rest med starkaste laget till Schweiz idag.
Wenger sade nyss på presskonferensen att han inte bestämt än om några stjärnor ska vila eller ej.

Klart är i alla fall att Olivier Giroud är tillbaka i truppen och ersätter avstängde Francis Coquelin. I övrigt är det samma trupp som mot West Ham i lördags - en match som Arsenal vann med komfortabla 5-1.

Wenger säger att det finns en chans att Arsenal kan vinna gruppen - och det är det man hoppas på.
- Jag tror att vi vill vinna matchen och fortsätta att göra vårt jobb och vinna matcherna. Man vet aldrig vad som händer i Paris.