Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Alexis stanna i Arsenal och skriva på ett nytt kontrakt?

Wenger om Alexis kontraktsläge

tis 6 dec 2016 kl 00:09

Efter Alexis Hattrick mot West Ham i lördags kom chilenaren kontraktssituation upp på nytt idag. Men det Wenger sade var inte mycket nytt.

Alexis Sanchez är stekhet. I lördags smällde han på kort tid in ett hattrick och många Arsenalfans vill nu gärna att han sätter kråkan på ett nytt kontrakt med klubben.
Chilenarens nuvarande avtal går ut sommaren 2018.
Arsene Wenger fick frågor om hur förhandlingarna går på dagens presskonferens inför Basel borta.
Pressen undrade om det bara handlade om pengar.

Här är vad Wenger sade:
- Jag skulle säga att lyxen i modern fotboll är att det inte bara handlar om pengar för spelarna kan tjäna bra pengar var än de spelar på den här nivån. Jag tror, personligen, kanske är jag lite naiv, att det handlar mer om att möta spelarnas behov. Det är också vilka värderingar en klubb har, vilken ambition man har och hur man respekterar sina spelare. Så för mig är det kanske en mer viktig ingrediens dessa dagar för hur spelaren väljer. Pengarna är bra för alla överallt.

Hur går då förhandlingarna mellan Alexis och Arsenal?
- Nu för tiden så förhandlar du mer med agenten än med spelare. Vi förhandlar, ja. Spelaren har 18 månader kvar på sitt kontrakt så det är normalt. Men spelaren kommer alltid in i slutet, när det är en förnyelse. Med det första kontraktet behöver du sitta med spelaren mer, men när du förnyar är det 90 procent med agenten, säger Wenger.