Medlemmar: 8783 st.

Lucaz Perez firar ett av sina tre mål för kvällen.

Perez hattrick gav gruppseger

tis 6 dec 2016 kl 22:44

PSG fick bara oavgjort i hemmamatchen mot Ludogorets samtidigt som Arsenal, tämligen enkelt, slog Basel med 4-1 på bortaplan efter tre mål av Lucas Perez. Resultaten innebär att Gunners vinner gruppen.

Sista omgången i Champions Leagues gruppspel stod på spel när Arsenal åkte till Basel med en säkrad slutspelsplats och en liten chans att gå om PSG som gruppetta. Arsene Wenger gav Lucas Perez chansen från start vilket skulle visa sig vara ett mycket lyckat beslut.

Redan efter en kvart hade nämligen Perez lyckats stå på helt rätt ställe två gånger och slå in både 0-1 och 0-2 i öppet mål. Först efter en frispelning från Gibbs och sedan efter att samme Gibbs avlossat ett skott som gav en enkel retur för spanjoren. Samtidigt kom rapporter om att Ludogorets tagit ledningen borta mot PSG vilket innebar att Arsenal i det läget var gruppetta. Resultaten stod sig till halvtid utan att Arsenal var särskilt hotat av Basel.

Perez behövde bara ett fåtal minuter i den andra halvleken innan han skickade in sitt tredje mål för kvällen. Den här gången behövde han dock överlista Vaclik i Basel-målet efter att ha blivit framspelad av Alexis. Det var klasskillnad mellan lagen och Arsenal kunde utan att förta sig göra det man skulle utan att slita ut sig allt för mycket. Özil var på spelhumör och han spelade läckert fram Iwobi som kunde rulla in 0-4 från nära håll.

PSG hade dock kvitterat på Parc de Princes och ännu återstod en halvtimme av matcherna. På St Jakob Park rullade Gunners boll och väntade i stort sett in slutsignalen. Alexis sköt en frispark stenhårt i ribban innan han blev utbytt mot Giroud med tjugo minuter kvar, då även Özil plockades av för välbehövlig vila. Samtidigt hade Ludogorets återigen tagit ledningen i Paris. Med tio minuter kvar reducerade Doumbia för Basel efter att snyggt ha väggspelat sig fram i Arsenals straffområde.

1-4 stod sig till slutsignalen och PSG lyckades inte vända utan bara kvittera till 2-2, vilket resulterar i att Arsenal slutar etta i gruppen och får möta en av grupptvåorna i åttondelsfinal i vår och får avsluta dubbelmötet på hemmaplan. En något överraskande utgång denna tisdagskväll men vi tackar Ludogorets för deras insats och ser fram emot Stoke City i Premier League på lördag.