Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vem kan vi få möta i nästa runda av jakten på denna pokal?

Vilka kan vi få möta i CL?

tor 8 dec 2016 kl 19:30

För första gången sedan 2011 vann Arsenal sin grupp i Champions League. Lottningen till åttondelsfinalerna sker på måndag, och här ser ni vilka lag vi kan få möta.

Lottningen till utslagningsdelen av Champions League följer även i år samma mönster som det har gjort i många herrans år, dvs att gruppettor lottas mot grupptvåor, och man kan inte lottas mot ett lag från samma land eller samma grupp som laget självt. Det ger följande förutsättningar:

GRUPPETTOR
Arsenal
Napoli
Barcelona
Atletico Madrid
Monaco
Dortmund
Leicester
Juventus

GRUPPTVÅOR
Sevilla
Porto
Real Madrid
Bayer Leverkusen
Bayern München
Man City
PSG
Benfica 

Den skarpögde ser därmed att de lag vi kan möta är Sevilla, Porto, Real Madrid, Benfica, Bayern Munchen samt Bayer Leverkusen. Man skulle nu lätt kunna tro att sannolikheten är en på sex för att lottas mot dessa lag, men så är det inte. På grund av reglerna för hur lottningen går till begränsas antalet möjliga lottningar ("utfallsrummet minskas" för den som vill använda korrekta matematiska termer...) ganska kraftigt och därmed blir det olika stora sannolikheter för att lottas mot de olika lagen och det lag vi är mest troliga att lottas mot är Real Madrid. Hela listan ser ut så här:

Real Madrid 21,74%
Sevilla 19,88%
B München 16,77%
Leverkusen 15,60%
Porto 13,11%
Benfica 12,91%