Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Den här duon kanske inte firar nyår ihop ...

Wenger dissar Debuchy-kritik

lör 31 dec 2016 kl 00:25

Arsene Wenger säger att han visst snackar med Mathieu Debuchy - och att han är öppen för att högerbacken kan lämna Arsenal i januari.

Arsenals franske högerback Mathieu Debuchy gick igår ut och berättade att hans relation med Arsene Wenger numera bara består av att de hejar på varandra och att han vill lämna Gunners i januari.
Högerbacken ska också vara sur för att Gunners inte släppte honom till Manchester United förra sommaren.
Självklart fick Arsene Wenger frågor om deras relation, Debuchys framtid i klubben och att de inte sålt honom till när bud kom.
- Vi snackar, det gör vi med alla spelare, säger Arsenaltränaren.

Sen kommer en dissningsorkan. Först om att Debuchy inte får lämna klubben.
- Ja, självklart (får han det), säger Wenger.
Om Manchester Unitedsbud:
- De har aldrig lagt något bud på honom. Det är helt falskt.
- Vi gav honom möjlighet att gå på lån till Bordeaux, men under sommaren kom ingen klubb och ville köpa honom. Det finns vissa saker i artikeln som inte är sanna. Vi har aldrig stoppat honom från att gå till Espanyol eller till Fiorentina. De hade inget intresse för att köpa honom. Vi kollade det.

Det är inte konstigt att Debuchy är bitter. Han kom från Newcastle och skulle bli klubbens nya högerback, men har mest varit skadad och sedan har Hector Bellerin konkurrerat ut honom.
- Det känns lite som en artikel fylld av frustration från en spelare som är skadad, säger Wenger.
- När man är skadad kan man inte spela. När han hade chansen att spela, när Bellerin var skadad, så var han också skadad. Jag kan inte göra något åt det, fyller Arsenaltränaren på med.

Ska vi sätta en tjuga på att Debuchy inte är en Arsenalspelare när februari drar igång ...