Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Både nöjd och missnöjd. Så var Arsene Wengers kväll på Vitality Stadium.

Wenger: "Vi vägrade att förlora matchen"

ons 4 jan 2017 kl 00:05

Arsene Wenger var nöjd med att hans lag kom tillbaka och fixade en poäng mot Bournemouth. Men det var inte resultatet fransmannen hoppades på före matchen.

Arsenal och Arsene Wenger hade hoppats på en tredje raka seger för att sätta ytterligare press på Tottenham och Chelsea som möts på onsdag kväll.
Men så blev det inte.
Gunners var långa stunder bedrövliga på sydkusten.
Men lyckades ändå hämta upp 0-3 till 3-3.
- Det var ett fysiskt test. Vi hade problem att komma igång. De startade mycket kvickare och snabbare. Och med 20 minuter kvar så låg vi under med 0-3. Det var ett riktigt mentalt test, men vi vägrade att förlora matchen och gav absolut allt, säger Wenger.
- Bortsett från första 20 minuter så var vi hela tiden med i matchen. De var alltid farliga i kontringsspelet för vi behövde gå framåt. Och till slut blev det ett kryss.

Återigen ville fransmannen betona den fördel som hemmalaget hade av att fått mer vila sedan sin senaste match. Arsenal lirade sent i söndags och hade inte mycket mer än 48 timmar mellan matcherna.
- De (Bournemouth) ska ha mycket credit för sin match, men fördelen de har är alldeles för stor. Att vi ska spela mot ett lag som haft 3,5 dag sedan sin senaste match. Vi spelade sent i söndags eftermiddag. Det är ett för stort handikapp från början, men de är ett bra lag. De spelade snabbt och löpte bra in bakom vår backlinje.
- Vi hade vissa spelare som hade problem i paus. Jag förändrade tidigt i andra halvlek och vi vägrade att förlora den här matchen. Vi visade att vi klarade av att komma tillbaka.

Wenger ser ändå 3-3 som en besvikelse med tanke på klubbens mål att vinna ligan.
- När man ser på vår ambition så har vi förlorat två poäng och vi behöver göra det bättre i de andra matcherna. Och hoppas att de andra som ska komma hit också tappar poäng. Det var inte ett resultat vi vill ha före matchen, men när man ligger under 0-3 så tar man 3-3. Och det mot ett bra lag. Dessutom hade vi otur med besluten idag.