Medlemmar: 5371 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger var inte nöjd i paus. Han var mer nöjd efter 90 minuters spel i Preston.

Wenger arg i paus: "Vi vill inte ha sådana insatser"

lör 7 jan 2017 kl 22:59

Arsene Wenger har aldrig åkt ur FA-cupen i tredje omgången. Men ikväll krävdes att fransmannen blev arg i paus för laget skulle vakna - och fixa avancemanget.

Arsenal gjorde en usel insats i första halvlek mot Bournemouth i tisdags. Kvällens första 45 mot Preston höll ungefär samma klass.
Skillnaden på Deepdale var att Gunners vände och vann.
Avancemanget fixade när Giroud sköt 2-1 med minuten kvar.
- Vi har kommit tillbaka många gånger i slutskedet den här säsongen, men jag måste hylla Preston. De gav oss en tuff match, speciellt i första halvlek. Det enda positiva med första halvlek var att vi bara låg under med 0-1. I andra var det en helt annan match. Men de försvarade sig väl. Jag kan förstå om de känner att de hade otur ikväll för de skapade chanser i första halvlek. Vi behövde ge absolut allt för att vinna matchen, säger Wenger.

Många gooners undrar nog hur fransmannen var i paus.
Och vad han sa till sina spelare.
- Vi håller tyst om det, men vi var inte på banan i första halvlek och blev besegrade överallt på planen. Vi var inte kompakta och vi vann inte duellerna. Vi var utspelade.
Var du arg i paus? - Självklart. Vi vill inte ha sådana insatser. Men det här laget svarar alltid upp bra när vi hamnar i trubbel. Kanske att vi fysiskt hade problem att ta oss in i matchen. Ibland när man kommer ur julperioden och tänker att ”nu blir det lite enklare” men så blir det svårare i FA-cupen.

Wenger berättade också varför Hector Bellerin inte åkte med till Preston. Högerbacken skadade sig på fredagsträningen.
Vad det är för skada och hur allvarligt det är sade han inget om.

Avancemanget till den fjärde rundan var fransmannens 21:a raka under sin tid i Arsenal.
Han har också vunnit FA-cupen sex gånger sedan han kom till klubben 1996.
Blir det en sjunde titel i vår?