Medlemmar: 5371 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil vill gärna vara kvar i Arsenal. Men han vill också ha Wenger som tränare framöver.

Özil stannar - om Wenger stannar

sön 8 jan 2017 kl 20:11

I en exklusiv intervju med tyska Kicker har Mesut Özil sagt att han kommer att skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal. Men för att göra det vill mittfältsstjärnan att Arsene Wenger också gör det.

Vi kan alltså konstatera att Mesut Özils framtid i Arsenal hänger på Arsene Wenger. Den tyske mittfältaren säger nu att han gärna skriver på ett nytt kontrakt med klubben.
Men då vill han ha Arsene Wenger som tränare framöver.
Fransmannens kontrakt med Gunners går ut efter säsongen och ännu har inget sagt om hans framtid.
- Jag är väldigt, väldigt lycklig i Arsenal och jag har meddelat klubben att jag är redo på att skriva på ett nytt kontrakt. Fansen vet att jag vill stanna så nu är det upp till klubben, säger Özil till Kicker, som Guardian citerar.

Özil köptes in till Arsenal sommaren 2013 av Wenger - och tysken säger nu också att ett nytt avtal inte handlar om pengar.
- Klubben vet att jag är här mycket för Arsene Wenger. Han är den som köpte in mig och det är honom som jag litar på. Klubben vet också att det är viktigt för mig vilken tränare som kommer att vara här i framtiden, säger Özil, som själv har kontrakt fram till och med sommaren 2018.

Tysken har fått kritik i engelsk media för att inte signa ett nytt kontrakt med klubben och Thierry Henry har sagt att Özil håller klubben som gisslan i förhandlingen.
Nu kommer svar i frågan:
- Alla har rätt att säga vad de vill, men vad de säger intresserar inte mig. Före detta spelare och andra som har en åsikt vet inte vad som sägs mellan mig och klubben.

Över till dig, Mr Wenger.

Kommentarer

Bild för Elias Bard

Klart han är nöjd med Wenger...han är väl livrädd att ha en blåslampa från tex Simeone efter sig under matcherna, en coach som inte tål mellanmjölk!

Super Jackie Wilshere

Bild för Brattis

Löjligt uttalande, håller med dig Super Jackie. Sälj han och köp in nån med fighterhjärta.COYG

 

Bild för daddy dj

Vem har sagt att Simeone ska träna Arsenal?  För det första kommer det att bli någon de flesta aldrig har hört talas om, och för det andra tror jag Mr Wenger kör minst ett år till. Och vad det anbelangar Özil så har han som vi real gooners sett levererat mer än vad de flesta i PL gjort. Ett jävla gnyande är det hela tiden bara för att Vi inte leder PL. Stötta vårat lag istället eller byt för gnypellar hör fan inte hemma i det laget som spelar den bästa fotbollen.

COYG

 

Bild för Tobias Alsing

Men visst har väl özil kontrakt fram till sommaren 2018? 

Bild för Elias Bard

Säg till när det riktiga partyt börjar DJ!! Jag löser förköp direkt!

Super Jackie Wilshere

Bild för Pelle

Jupp, så om han inte förlänger blir det till att sälja honom i sommar om vi skall få något för honom.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle

Är ganska övertygad om att Özil vill säkerställa att det inte kommer in nån manager som vill köra defensivt då Özil vill att vimspelar en offensiv och kreativ fotboll

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Mickys

Bästa fotbollen. jo den var kul. Ta av skygglapparna och kom in i matchen. Den här säsongen har de flesta varit mediokra el sämre. Chelsea var bra. Sen kan jag inte komma ihåg så många flera hela bra matcher. I många har vi haft tur med sena mål eller varit utspelade som mot Bournmouth, Shitty 2:a hl och Preston 1hl mfl.

Skicka iväg Wenger o Özil och köp någon som kan något mer än att slå en bra passning var 5:e match

Same procedure as last year, same procedure as every year! Avgå!

Bild för George Adams

Ur tramsigt!

Ska spelarna nu bestämma vilken manager klubben skall välja. Det skulle förvisso inte förvåna mig i den klubben Arsenal har blivit.

Är detta sant så SÄLJ HONOM fortare än en grisblink. 

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Pelle

Klart dom inte bestämmer över klubben, men var person har ju rätt att bestämma över sina egna prioriteringar, så jag kan knappast kalla det för trams.

skulle du få en ny chef som du inte alls fungerar tillsammans med hade du nog letat nytt jobb, eller hur?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Jimmy Roslund

Iofs lär han grina sig bort oavsett men får vi så mycket för honom med ett år kvar på kontraktet och en dalande karriär? Låt han vara kvar och gå gratis tycker jag. Då får han ju en fet sign on bonus med nya klubben oxå så blir han extra nöjd eller så inser han att han blev bättre med en ny manager.

Bild för Lars Lundstedt

"Klubben vet också att det är viktigt för mig vilken tränare som kommer att vara här i framtiden"

Är det bara jag som gör tolkningen att det inte alls betyder att han drar om Wenger drar? Allt det där säger är ju att han inte vill skriva på innan han vet vem som tar över.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Jonas S

Jag tolkar det som att han vill veta vad som gäller framöver. Blir Wenger kvar? Vem tar över om han lämnar? Han säger ju ingenting om att han lämnar om Wenger lämnar.

Om han nu är villig att stanna med Wenger kan han väl lika gärna fortsätta även under en annan tränare i Arsenal som att lämna och spela under en annan tränare någon annanstans?

Men det är klart. Han kanske kan använda Wengers eventuella avgång som en bra ursäkt att lämna klubben.

Skulle du köpa en bil av Stan Kroenke? |twitter.com/StockholmGooner

Bild för Robin Palmkvist

Jag tror som Larra och Jonas S att Özil vill veta vad som händer framöver. Stannar Wenger så vill han stanna, men om Wenger lämnar så vill han nog veta vad det är för en ersättare. Om ex. Howe tar över så kan han känna det som att det är en chansning och att arsenal är beredda på ett par CL lösa år för att den nye tränaren ska kunna bygga upp sitt lag och organisation. Men om det är en tränare Özil tror kan leverera direkt så stannar han också. Så ALLT hänger inte på Wengers vara eller icke vara 

Man ser det man vill se antar jag... Åt båda hållen..

Bild för Sral

Precis. Och det är säkert en höna av en fjäder. Klart att en spelare som inte har så lång tid på sitt kontrakt undrar hur klubbens framtid och spelstil kommer att se ut om managerns framtid just nu är lite osäker.

Bild för Sral

Precis. Om vi leker med tanken att Wenger inte förlänger, men att Arsenal gör klart med en ny tränare som känns spännande, då skriver nog Özil också på.

Bild för Sral

Beror lite på om det är HUR man spelar fotboll som är viktigt eller något annat för Özil? Howe står väl också för en rolig fotboll, liksom?

Bild för Mickys

Det är ett problem att Wenger håller klubben som "gisslan". Han tänker inte bestämma sig förrän säsongen är slut om förlängning eller ej. Vore det inte bra om det meddelades snart? Om han lämnar så hoppas jag iaf klubben får bra med tid att hitta ersättaren

Same procedure as last year, same procedure as every year! Avgå!

Bild för Sral

Äh, han håller väl inte Arsenal som gisslan. Är helt övertygad om att klubben har alternativ redan nu.

Bild för Lars Lundstedt

Arsenal kommer inte att stå handfallna och oförberedda den dagen Arsene bestämmer sig för att tacka för sig. De håller ständig koll på marknaden och intressanta namn. Jag tror inte heller direkt att det kommer att saknas intressenter till posten, det svåra blir att välja rätt person. Det kommer att vara oerhört svårt att kliva in efter Wenger oavsett vem som gör det.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för George Adams

Arbetar i en organisation där jag inte riktigt har den lyxen Pelle, så nej. Hade fått anpassa mig, och se möjligeterna, även om hans och mina synpunkter och vägar framåt inte vore fullt synkade.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för George Adams

För en "världsspelare" och stjärna borde väl chansen till framgångar och titlar vara det avgörande, kan jag tycka. Känns rätt själviskt att spela i en klubb bara för att få spela si eller så och självklart vara förste solist o dyl. Alla spelare i Özil klass vill väl ha bollen och passningarna så bra levererade som möjligt och ha bra rörelser runt sig för fortsatt leverans. Även Griezmann, eller Hazard för att ta några exempel från klubbar med managerprofiler som ligger långt från Wenger.

Howe. Ja som "offer/Moise" kanske , i övrigt NEJ TACK!

 

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Sral

Det kan väl anses minst lika själviskt att kräva titlar? I vissa lag måste man vara en av de som verkligen hjälper ett lag till titlar, i andra kan man nästan prenumerera på dem. Självklart är väl hur ett lag spelar en viktig del kan jag tänka mig, t ex om man hellre spelar i ett offensivt lag än något som cyniskt parkerar bussen. Det är väl inget konstigt? Jag som lärare vill ju t ex arbeta i en skola och/eller ett arbetslag som tror på mig och som har en syn som stämmer någorlunda överrens med hur jag ser på pedagogiska frågor. Det är ju viktigt att trivas. Fotbollsspelare är också människor.

Tycker det är ganska uppfriskande om det handlar om trivsel i klubben, dess kultur och spelstil istället för bara titlar.

Jag tror att Howe skulle kunna vara ett spännande val. Ungefär som att Pocchetino är en ung manager som har format Tottenham efter sina tankar skulle Howe kunna göra likadant. Värre skulle det vara med en gammal stöt som har laget i en säsong eller två. Alltså hellre en Moyes än en van Gaal. :-)

Bild för Sral

Vilken organisation är det där du inte har den lyxen? Alla har väl rätt och möjlighet att söka sig till annat om man inte riktigt trivs?

Jag trivs t ex ypperligt med min rektor nu, men skulle det vara osäkert om hon skulle fortsätta skulle jag såklart se över vilka andra alternativ som fanns - om det inte visade sig att en bra ersättare skulle komma. Men skulle det vara någon jag inte trodde på? Ja, då skulle jag leta annat.

Bild för Sral

Özil gjorde några dåliga matcher mot bland annat Everton och City, men i stort har han ju varit jättebra den här säsongen. Även förra var han riktigt bra. Knappast mellanmjölk, och lite orättvist att döma honom från en handfull matcher när han spelat så många bra också.

Bild för Sral

En dalande karriär...?

Bild för George Adams

Vissa kompetens och arbetsområden i försvarsmakten är ett tydligt ex.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för George Adams

Vissa kompetens och arbetsområden i försvarsmakten är ett tydligt ex.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för George Adams

För mig handlar ytterst elit idrott om resultat. Skönlir och klacksparkar och rolig fotboll i alla lägen kan Bajen hålla på med.Men sen  vinner dom ju inte heller..

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Isak Selling

Det är klart som tusan Özil väntar på klarhet i vilken riktning vi tar innan han skriver på nytt kontrakt. Det hade varit snudd på lite oproffsigt och oambitiöst att bara förlänga utan vidare. Både han och Alexis tillhör världstoppen på respektive positioner så vad kan vi egentligen förvänta oss? Inte så att de är locals som växt upp i London. Tycker det är bra att spelarna sätter press på klubben då och då, och tror det gynnar oss i det stora hela.

Känns inte som Özils framtid är förknippad med att Wenger stannar. Beror helt och hållet på vem som tar över efter såklart. Howe tror jag behöver mer tid innan han är redo. Steget från en trygg miljö till Arsenal där han förväntas slåss om titlar känns som upplagt för misslyckande.

Gazettan börjar rapportera om Allegri igen vilket känns fräscht och upplyftande. Vunnit med Milan, tagit steget till Juventus och överträffat förväntningarna där med ligatitlar och CL-final. Även en tränare som är taktiskt flexibel och modern vilket är trevligt..

Arsène Wenger - The Clueless One

Bild för Sral

Ja, men där är vi olika. Sen är väl Bajen en ytterlighet.

Bild för Sral

Det var en skön vinkel du hade på det hela. Ja, det känns ganska naturligt att tänka på det viset som Özil gör.

Allegri skulle kunna vara intressant, jo. Stämmer det att han är intresserad...?

Bild för Pelle

Han kanske vill följa med Wenger till hans nya klubb?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle

Vilken tur vi ser det olika, för mig är fotboll underhållning och spänning.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Ola Svärd

Vad är det ni diskuterar? Özils förmåga att kicka boll eller vad? Vore väl höjden av nonchalans och trötthet av honom om han inte vore intresserad av framtiden och ställde frågan. En självklarhet. En världsspelare vi ska vara rädda om. 

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Sral

Men en fotbollsklubb är inte försvaret. Inte heller de flesta jobb är på det sättet. Tack och lov.

Bild för Sral

Precis. Och jag tror inte att han är ensam i truppen med att undra över framtiden i Arsenal. 

Bild för Pelle

Hahaha, nu vet vi varför du alltid tycker att just försvaret är det viktiga. ;)

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle

Ja, alla har så klart inte de möjligheterna, men tror jag förklarade varför det inte var tramsigt iaf?

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle

Vi diskuterar en icke fråga...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Isak Selling

Har ryktats lite till och från sedan i somras. Allegri bekräftade själv nu i dagarna att han läser engelska och där kan man väl tolka in en del. Sedan känns det som han uppnått det han kan göra i Juventus. Vill han se sig om efter något nytt i sommar hoppas jag vi står där med öppna armar!

Arsène Wenger - The Clueless One

Bild för Elias

Jag blir inte ledsen om özil och wenger tackar för sig, tycker özil har mycket kvar att bevisa, i stora matcher viker han ner sig bara joggar runt och gnäller, däremot om sanchez drar, det vore fruktansvärt, men det är klart att stjärnorna vill veta vad som händer framöver 

Bild för Christer Åhsman

Wenger har under hela sin tid i Arsenal gjort allt som är bäst för klubben, han kommer att fortsätta så, den som tror något annat har fel. Troligvis har Wenger meddelat styrelsen och spelartruppen sina planer med Arsenal redan, för att alla i god tid kan planera framtiden.         Ingen tränare/spelare är oersättlig, byte av tränare kommer naturligtvis, men tills dess fortsätt att stötta Wenger och var positiva. Han har varit grym för klubben, resultaten och ekonomin är  bevis för det. Med lite flyt kan det bli en riktigt rolig vårsäsong där Arsenal kan vinna en pokal.

Vidar 1933

 

 

 

Bild för George Adams

Pelle; Ja. Försvaret är viktigt ;-) Inte minst nu för tiden, tro mig.

Sral;  Nej självfallet inte, då FM har ett mandat ovh uppdrag som väldigt få andra organisationer har.

Men det finns nog också stora liknelser gällande ledarskapet och både en Elit fotbollsklubb som FM är nog avsevärt mera topp styrda och auktoritära än flummiga ostrukturerade skolorganisationer.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Sral

Skolan är allt annat än flummig och oorganiserad. Däremot otroligt skönt att det inte är så toppstyrt som i militären. Hade varit hemskt!

Bild för Jonas Eriksson

Litet sido spår kanske. Men då är du på en bra skola då sral.? Skolan i min hemort är inget annat än just flummig och oorganiserad.

 A football team is like a beautiful woman. When you do not tell her, she forgets she is beautiful.

Bild för Jonas Eriksson

Jag säger bara att OM det finns en risk att Özil lämnar om Wenger gör det? Så tar gärna jag den risken.

 A football team is like a beautiful woman. When you do not tell her, she forgets she is beautiful.

Bild för Sral

Ja, jag trivs mycket bra. Det är en bra stämning och och faktiskt organiserat bra. Dock jobbar jag med svenska som andraspråk, och särskilt i nivån under, sfi, är det långa köer.

Bild för George Adams

Vi släpper detta. Det är bra att du trivs, och känner tilltro min vän. Det gör jag också Sral, även om jag ibland måste rätta in mig i ledet och acceptera överordnandes beslut.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..