Medlemmar: 5371 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Perra kan snart spela i andra klubbfärger för att kunna komma tillbaka till Arsenal.

Arsenal vill låna ut Mertesacker

ons 11 jan 2017 kl 11:56

Arsenal vill behålla Per Mertesacker, men risken är att han inte får spela så mycket den här säsongen. Därför funderar klubben på att låna ut sin lagkapten.

Per Mertesacker skadade knät på försäsongen och har inte spelat sedan dess. Tysken fick dessutom en vadskada när han var tillbaka. I sommar går 32-åringes kontrakt med klubben ut, men de senaste rapporterna är att Arsene Wenger vill behålla den långe mittbacken.
För att klara av detta funderar nu Arsenal på att låna ut sin lagkapten.
Det rapporterar The Times idag.

Man befarar att om Mertesacker stannar i Arsenal så kommer speltiden under våren bli mycket begränsad. Ett lån skulle kunna ge mittbacken nödvändig speltid så att han kan komma tillbaka i sommar och konkurrera om en plats i laget nästa säsong.

Mertesacker kom till Arsenal sommaren 2011 och har gjort strax över 200 matcher för klubben. Wenger ser tysken som en viktig ledargestalt och vill gärna behålla honom.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Han är 32 bast och sjunger på sista versen. Så sälj han. Låna ut en 32 årig för att ta hem han igen när han är 33 låter ju märkligt. Han blir ju inte snabbare direkt. ;) 

Men kanske Wenger även har andra tankar gällande Mertesacker åxå? Hjälp tränare? 

 A football team is like a beautiful woman. When you do not tell her, she forgets she is beautiful.

Bild för Sral

En viktig ledargestalt är han. Inte den snabbaste som sagt, men han är inte heller den som står fel särskilt ofta.

Bild för George Adams

SÄLJ!

Han blir aldrig vad han en gång var, tyvärr.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Andreas Näsström

Tillåt mig skratta. Förlänga är en sak även om jag tycker man ska satsa stenhårt på yngre och snabbare försvarare framförallt nu när han varit borta så pass länge. Men att förlänga för att låna ut? Det kan inte finnas ett uns sanning i detta, det låter världsfrånvänt

Bild för Jonas S

Det kan väl bli bra men jag får lite Arteta-vibbar av detta. Jag föredrar oftast äldre mittbackar med mycket erfarenhet men Arsenal har haft så många skadade spelare genom åren. Risken är stor att han bara gör en sista säsong där han inte spelar någonting exakt som Arteta. Bättre att släppa fram yngre förmågor i så fall kan jag tycka. Vi har mycket rutin i truppen även utan honom trots allt.

Skulle du köpa en bil av Stan Kroenke? |twitter.com/StockholmGooner

Bild för Joacim Nyberg

Seriöst.. sälj sälj sälj!! karln har sett sina bästa dagar för länge sen.. så bara tanken på o förlänga med han e ju sjukt märklig han går ju fan knappt in i sunderlands backlinje vad ska han i Arsenal o göra 

Bild för Sparre

Nej tacka honom för den tid som varit och lyckas man få några pund vid en försäljning så är det ok. Kommer att sakna hans inställning men i övrigt räcker han inte på högsta nivån. 

Bild för Jimmy Österman

Övertala han att lägga ner karriären som spelare och gör han till deffcoach.

Tänk om han kan lära ut sin placeringsförmåga/blick till de yngre och snabbare försvararna.

= Mumma

10 år har gått och nästan alla spelare är utbytta sedan förra ligatriumfen, det är dags att byta ut sista pusselbiten nu !
# WengerOut ! 

Bild för Elias Bard

Ska vi fortsätta spela 4-4-2 räcker Kos,Mustafi,Gabriel och Holding gott och väl.

Håller med Österman...Skeppa Bould och in med BFG!!

Fast vi läcker vissa matcher så ser man aldrig Bould reagera pånåt sätt eller tillrätta visa,får han inte eller hur funkar det tror ni??

Super Jackie Wilshere

Bild för George Adams

Omöjligt att säga utan inblick. Men det lilla man kan se så tycker jag att det verkar vara uteslutande Wenger som pratar och coachar under match. 

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för George Adams

Jag håller med dig Jimmy att BFG under de bästa åren hade en förträfflig bl a placeringsförmåga. Men det är ju på inget sätt en garanti för att han skall kunna verka som en bra defensiv coach.

Jag är överhuvudtaget mycket skeptisk till "Wenger favoriter " som tänkbara Managers/tränare/coacher. När tiden väl är slagen för Wenger hoppas jag som jag tidigare tagit upp på ett rejält paradigmskifte av den enkla anledningen att ingen kan leda Arsenal på typiskt Wengerskt sätt dvs på det sätt vi sett de sista 20 åren,  förutom Arsene  själv.

Låt den ev. nya Managern själv bilda sitt ledar team!

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Håkan Lynghed

Pratar med fjärdedommaren menar du? Det är väl ungefär den aktiva coachning som man åtminstone till synes kan uppleva från Wenger....
Nej in med nån Simeone-typ (eller önskedrömmen Simeone själv!) som kan få fart på laget när det inte fungerar och som även vågar byta ut de som inte gör sitt jobb! Nu kan man ju i stort sett förutse vilka som blir utbytta och i vilken minut! Verkar vara uppgjort på förhand mestadels. Aktiv coachning???
Men för att hålla sig till ämnet, jag håller med de flesta, PM har gjort sitt.  Släpp honom när kontraktet går ut i sommar. Vi måste ju ge Holdning chansen att spela in sig för tusan!

Bild för Ola Svärd

En ickefråga. Vi kan fan inte hålla på att låna ut (sälja) så snart en spelare inte får tillräckligt med speltid. Konkurrens kallas det visst. Är han tillräckligt bra får han spela, annars perfekt backup. Räcker med tramset att låna ut Jack.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”