Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ska vi stanna eller inte?

"Özils framtid hänger inte bara på min"

fre 13 jan 2017 kl 18:47

Arsene Wenger säger att Mesut Özil blev lite missförstådd i sin intervju med Kicker. Och fransmannen tonar ner att hans framtid i klubben inte hänger ihop med om Özil skriver på ett nytt kontrakt eller inte.

Det blev bra tryck i sociala medier och i kommentarsfälten i veckan efter att Mesut Özil i söndags i tyska Kicker gav en längre intervju. Där berättade mittfältaren att han gärna skriver på ett nytt kontrakt med Arsenal.
Men han sade också:
- Klubben vet att jag är här mycket för Arsene Wenger. Han är den som köpte in mig och det är honom som jag litar på. Klubben vet också att det är viktigt för mig vilken tränare som kommer att vara här i framtiden.

Özil har kontrakt till sommaren 2018 och förhandling om ett nytt är igång sedan en tid tillbaka. Hans uttalande går naturligtvis att tolka på lite olika sätt - och på dagens presskonferens gjorde Arsene Wenger sitt yttersta för att tona ner att Özils beslut att stanna skulle ha samband med om Wenger själv fortsätter att träna Arsenal eller ej.
Inte heller att Özils uttalande skulle vara för att sätta press på fransmannen.
- Nej, inte nödvändigtvis. Jag tror att det har misstolkats. Han vill så klart veta vad som händer på tränarfronten i klubben, men jag tror inte att det är huvudparten av hans beslut. Jag tror att det är en del av det, men inte det enda. Det finns många andra ingredienser i alla förhandlingar. Förhoppningsvis hittar vi en lösning med honom snabbt.

Har ni pratat med varandra om detta?
- Vi pratar alltid. Jag pratar mer med hans agent på den fronten, om kontrakt, än vad jag gör med honom.
Är du säker på en lösning på kontraktsfronten?
- Vi bestämmer inte över situationen själva. Vi ska inte glömma bort alla de här spelarna har 18 månader kvar på sina kontrakt. Det är en väldigt lång tid i fotboll.
Känner du dig bekväm över situationen?
- Väldigt bekväm.

Wenger säger samtidigt att han inte har något nytt att berätta om sin egen framtid. Fokus nu ska ligga på att ta Arsenal tillbaka till toppen och jobba hårt i varje match.
Slutligen, snacket om kontrakt, fick fransmannen frågan om Özil och Alexis behöver sänka sina lönekrav.
Då sa Wenger:
- Jag vill inte gå in på så många detaljer rörande det, för det kan snabbt tolkas fel. Vi behöver hålla det som tyst som möjligt och försöka hitta överenskommelser.