Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis gillade inte att bli utbytt mot Swansea, men Wenger ville inte göra nån sak av det hela.

"Det är inget problem med Alexis"

sön 15 jan 2017 kl 22:21

Målskytt - och utbytt med elva minuter kvar. Då var Alexis Sanchez märkbart frustrerad trots att Arsenal krossat Swansea med 4-0.

Alexis Sanchez smällde in sitt 14:e ligamål när Arsenal slog Swansea med 4-0 i Wales i lördags. Med elva minuter kvar att spela kände Arsene Wenger att segern var säkrad - och bytte ut både Mesut Özil och Alexis Sanchez.
Men Arsenals chilenske anfallare gillade inte beslutet.
Och gick märkbart frustrerad av planen innan han satte sig och deppade på bänken.
- Alla spelare är frustrerade när de byts ut, vissa visar det, andra inte. Jag har varit länge nog i den här branchen för att veta det. Jag fattar bara besluten som jag tycker är rätt. Han är en bra kille som ger mycket och som vill göra det bra, alltid, för laget. Det är inget problem. Men alla kulturer är olika. Vissa sydamerikaner är lite annorlunda mot europeer, sydeuropeer är annorlunda än nordeuropeer. Man får respektera det. Det är därför vi är ett multinationellt lag, säger Arsene Wenger.

Istället för att fokusera på Alexis surande så ville fransmannen snacka om chilenarens stats och målskytte.
Anfallaren gjorde sitt 16:e mål för säsongen på Liberty Stadium.
Det 14:e i Premier League.
- Han ser vass ut. Jag vilade honom i två veckor och gav honom lite andrum. Jag tror att han drog nytta av det. Idag gav jag honom lite mer vila och jag tror att han kommer att dra nytta av det också, sa Wenger och skrattade.
- Han har väldigt stort inflytande. Tittar vi på siffror så har han gjort 13 mål och sju assist. 14 mål nu. Så han har varit inblandad i kanske 25 av våra mål. Men vi hade andra strikers på bänken som behöver speltid. Vi ledde med 4-0. Dessutom var Özil tillbaka från sjukdom så det var ett bra läge att inte vara dum.