Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror att Mbappe kan bli den nye Henry. Kanske i Arsenal?

Arsenal håller koll på "nye Henry"

fre 3 feb 2017 kl 02:07

Han kan bli den nye Thierry Henry. Arsene Wenger säger nu att Arsenal håller koll på Monacoanfallaren Kylian Mbappes utveckling.

18-årige Kylian Mbappe blev Monacos yngste målskytt förra säsongen när han som 17-åring raderade ut Thierry Henrys rekord.
Den här säsongen har anfallaren skjutit sex mål på 19 matcher - och fört sitt klubblag till toppen av Ligue 1.
Nu säger Arsene Wenger att Arsenal följer den franske U19-landslagsmanenns utveckling.
Han kan bli den nye Thierry Henry.
- Han är inte exakt som Henry, men det är sant att han har liknande kvaliteter. Framtiden och talangen är liknande, säger Wenger som gästade The Ligue 1 show.

- Potentialen är liknande, efter det om han har samma grad av motivation, vilja och intelligens som Thierry har. De nästa två, tre åren kommer att säga oss om han har det. Sen kan han bli väldigt lovande.

- Killen har supertalang och spelar vid 18 års ålder. De som inte spelar när de är 18 eller 19 har inte exceptionell talang och han spelar där på högsta nivå. Han är en spelare som är elektrisk som Thierry var, kan dribbla, kan passa och är effektiv. Vi följer honom, vi känner till honom väldigt väl. Han förlängde sitt kontrakt med Monaco förra säsongen så de bestämmer över hans framtid. Han kan bli en annan Thierry Henry, säger Wenger.