Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger fick se sitt lag vinna när han satt på läktaren sista matchen.

"Det var mer matte än briljans"

sön 12 feb 2017 kl 02:03

Arsene Wenger kan pusta ut. Efter två tunga förluster förra veckan vann Arsenal mot Hull. - Det handlade mer om matte än om briljans idag för vi behövde verkligen vinna, sa fransmannen.

Arsene Wenger avtjänade sin fjärde och sista match av sin avstängning från sidlinjen. Från sin plats på läktaren fick fransmannen se Arsenal vände den negativa trenden när man slog Hull med 2-0.
Men det såg långa stunder inte bra ut.
Och Alexis 1-0 mål omdiskuterat.
Wenger:
- Det handlade mer om matte än om briljans idag för vi behövde verkligen vinna. Tyvärr mot ett bra lag som inte hade några svagheter av det jag såg från läktaren. Fysiskt starka, bra moral och tekniskt duktiga. Jag tyckte att vi startade till vi hade 1-0, och vi hade några riktigt bra chanser. Efter det handlade det mer om att försvara ledningen och inte släppa in något mål för vi visste en vinst verkligen var viktig för oss idag.
- Vi hade bra fart, var fokuserade och organiserade. Kanske att vi spelade lite med handbromsen i eftersom vi hade pressen på oss att vinna matchen. Till slut så kanske vi hade lite tur som kom undan med tre poäng. Man kan se varför Hull har gjort bra resultat mot stora lag.

I och med segern är Arsenal nio poäng efter Chelsea - som spelar idag.
Är luckan ointagbar?
- Som jag sa i torsdags så måste vi kämpa oavsett hur stor luckan är. Så mycket som möjligt så att självförtroendet kommer tillbaka.
Sen var det Alexis mål. Det första. Bollen tog klart på chilenarens arm och in i mål.
Enligt Sky ska domare Mark Clattenburg ha bett Hullspelarna om ursäkt för att han godkände målet på väg in till halvtidsvilan.

Wenger ville gärna hålla sig utanför den debatten.
- Ärligt, jag vet inte. Jag är ansvarig för många saker, men inte för domarnas beslut. Jag tycker synd om Hull men jag känner att vi fått leva med några beslut den senaste tiden när ni inte frågat mig. Så jag är ledsen. Jag vill att besluten ska vara rätt.