Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenals båda tyskar Mesut Özil och Shkodran Mustafi fick vända hem till London utan nåt i bagaget.

Wenger: "Sista 25 var som en mardröm"

tor 16 feb 2017 kl 00:39

Arsenal hade 1-1 i paus. Sen rasade allt. Arsene Wenger kallade sista 25 minuter för en mardröm när Gunners föll med 1-5 i München.

Det var en märkbart tagen Arsene Wenger som mötte pressen efter storförlusten i Tyskland.
Ni kan se fransmannens tv-intervju efter matchen här.
Presskonferensen varade i mindre än tre minuter innan Wenger och Mark Gonnella lämnade rummet.

Om matchen i sin helhet sade Wenger:
- Det var en konstig match för jag kände att vi spelade ganska bra i första halvlek. Vi hade några bra chanser för halvtidsvilan. Efter så fick några smällar. Den första Koscielny och sedan släppte vi in mål i minut 53 och 56. Vid det andra målet känner jag att det var en riktig besvikelse för vi hade hörna och fem spelare i boxen och det var två bollar på planen när de startade igen. Efter det tredje målet hade vi stora problem och tappade vår organisation och såg mentalt trötta ut. Från det och framåt så var de sista 25 minuterna en mardröm, vi hade inget att svara upp med.

Arsenal rasade ihop när Koscielny gick av planen. Helt klart hade det står påverkan. Frågan är bara varför det hade så stor påverkan?
- Om ni frågar mig så hade jag älskat att ha kvar Laurent Koscielny på planen. Så jag säger ja. Det är svårt att mäta den betydelsen. Vi får leva med resultatet. Det spelar ingen roll vad jag säger nu, allt kommer vändas mot oss på ett skadligt sätt för resultatet är extremt dåligt för oss.

Varför är spelarna trötta mentalt i säsongens största match?
- Jag tror att det var svårt att svälja de två målen i minut 53 och 56. Vi får analysera det, men det ser ut som det från sidan. Vi tappade vår organisation, vi tappade vår mittback. Men efter det tredje målet var det en kombination om mentalt och organisation. Innan det tyckte jag att vi hade ganska bra kontroll.