Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil bränner ett bra läge i slutet av första halvlek när Manuel Neuer räddar. Arsenal föll 1-5 mot Bayern München.

"Mesut känner att folk gör honom till syndabock"

tor 16 feb 2017 kl 22:05

Mesut Özil gjorde på nytt en svag insats när Arsenal fick storstryk mot Bayern München. Nu har tyskens agent uttalat sig. - Mesut känner att folk gör honom till syndabock, säger Dr Erkut Sögüt.

Det är stormigt i Arsenal - på flera plan. Framtiden för Arsene Wenger är oviss. Så även för klubbens två fixstjärnor Alexis Sanchez och Mesut Özil.
Den tyske mittfältaren fick igår utstå negativ kritik efter sin insats på Allianz Arena där Arsenal föll med 1-5 mot Bayern München.
Nu har Özils agent, Dr Erkut Sögüt, gjort en intervju med BBC.
Där säger han:
- Kritik är normalt om en spelare spelar dåligt. Men Mesut känner att folk inte fokuserar på hans insatser, utan de gör honom till syndabock för lagets dåliga resultat.

BBC skriver att Özil slog lika många passningar igår kväll under hela matchen som Bayerns keeper Manuel Neuer.
- Bayern hade 74 procent av bollinnehavet. Hur kan någon i nummer tio-positionen skapa chanser om man inte har bollen? I sådana här matcher attackerar folk vanligtvis spelare som kostar och tjänar mycket pengar. Det är Mesut. Men han kan inte alltid vara syndabock. Det är inte rättvist. Fotboll är en lagsport och Arsenal spelar inte bra som lag. Elva spelare är på planen men Mesut väljs ut för att få kritik. Var han anledningen att Arsenal släppte in fem mål?

- Det startar redan före matchen, veckan innan matchen. Folk diskuterar "ska han spela? Ska ha bänkas? Det var som att alla visste att Arsenal inte skulle klara det och behövde en syndabock. Det är inte rätt. Du vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Många krönikörer och experter har sågat Özil för att han inte presterar nog i stora matcher.
Sögüt håller, så klart, inte med.
- Hur var det med vinsten mot Chelsea hemma den här säsongen och Manchester United förra säsongen? Hur var det med matcher för Tyskland mot Italien och Frankrike i EM 2016? Folk säger alltid att Mesut inte kämpar och tacklar och att hans kroppsspråk är dåligt. Men det är så han är. Tro mig, han är desperat för att lyckas. Om det inte fungerar så visar han sin ilska. Var hans kroppsspråk en fråga när Arsenal spelade bra också? Han är inte en spelare som planlöst springer runt och tacklar alla så att alla tror att han kämpar. Om det inte gör någon nytta att springa någonstans så sparar han sin kraft till nästa löpning.

Özils kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2018. Än så länge har parterna inte lyckats komma överens om en förlängning trots förhandlingar.
- Jag tror inte att den negativa kritiken har påverkat hans insatser eller mentala status. Mesut är engagerad för klubben. Det är ingen tvekan om att han kommer att ge 100 procent och vara totalt professionell så läge han spelar för Arsenal. Inget kommer att ändra det. Han är ledsen för fansen och ledsen för att han och hans lagkamrater inte kunde ge fansen ett bättre resultat i München.