Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger spelade bästa laget - och tog Arsenal till Wembley.

Wenger: "Jag ville inte riskera något"

sön 12 mar 2017 kl 17:17

Tidigare har Arsene Wenger spelat spelare som inte fått så mycket speltid i FA-cupen. Men inte mot Lincoln. - Jag ville inte riskera något idag för jag visste att det var väldigt viktigt att vinna matchen.

Det var ett väldigt sargat Arsenal som kom till FA-cupkvartsfinalen mot Lincoln. 2-10 mot Bayern hade satt sina spår.
Då tog Arsene Wenger det säkra före det osäkra.
Och spelade bästa laget för att se till att Gunners kvalificerade sig för Wembley.
- Jag ville inte riskera något idag för jag visste att det var väldigt viktigt att vinna matchen. Jag kände också å andra sidan att laget hade gjort en bra match mot Bayern München och ville ge dem en ny chans att få tillbaka självförtroendet. Därför spelade jag med 90 procent samma lag i startelvan, för de har fått en hård smäll och självförtroendet kan försvinna snabbt.

Arsenal vann till slut med 5-0 mot Lincoln.
Men första halvlek var svag.
- Vi var lite nervösa för självförtroende faller när man inte får bra resultat. Jag tycker att laget fick oförtjänt kritik efter matchen mot Bayern. Vi gjorde en mycket bra match och den förstördes inte av våra spelare. Vi får se på det med lite distans och se det i det större perspektivet än vad folk gör och svara upp idag, vilket vi gjorde, säger Wenger som gärna poängterade på presskonferensen hur bra Arsenal var mot Bayern.

- Jag tycker att vi hade en outstanding match mot Bayern, men de dödades av domaren. Jag har sett matchen tre gånger nu. Och det är fortfarande domaren som dödade matchen.

Wenger säger också att han och spelarna snackat igenom Bayernmatchen. När han fick frågan om spelarna då sade att de svikit honom sade fransmannen:
- Jag skulle vilja se matchen ihop med dig (journalisten). Då skulle du se att spelarna inte svek mig, eller sig själv eller klubben. De gjorde en mycket bra match så länge det var elva mot elva.