Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nu berättar Xhaka vad som hände på Londons största flygplats.

Xhaka berättar om Heathrowincidenten

tor 23 mar 2017 kl 21:31

Han anklagades för att förolämpat en anställd på Heathrow rasistiskt, förhördes av polis, men blev friad. Nu berättar Granit Xhaka själv om vad som hände.

Det var i slutet av januari som Granit Xhaka hamnade i rejält blåsväder efter en incident på Heathrow när han skulle skjutsa sin fästmös bror till flyget.
Tidningarna basunerade snabbt ut att han skulle ha kallat en British Airways-anställd för "fucking white bitch".
Detta efter att de kommit för sent till incheckningen.

Xhaka fick följa med polisen och förhördes i fyra timmar. Men senare släppte polisen anklagelserna mot honom.
Nu är han med det schweiziska landslaget - och där han gett en intervju till Tagesanzieger, som Arseblog har översatt.
Där säger han:
- Jag har aldrig upplevt något liknande innan.

När du körde din fästmös bror till Heathrow i januari var det en ordväxling med en anställd och du greps. Vad hände egentligen?
- Jag ska gladeligen berätta eftersom jag redan gjort det för polisen. Min fästmös bror checkade in, lämnade in sin väska och det fanns gott om tid så jag sade åt honom att "låt oss ta en kaffe". När han skulle gå igenom säkerhetskontrollen fick han inte det. Detta var 30 minuter före avgång. Vi blev förvånade. En av killarna i säkerhetskontrollen, som hade tagit en bild med mig fem minuter innan, påstod att han inte checkat in. Vi frågade varför han inte fick flyga för han skulle jobba dagen efter. Vi frågade British Airways vad problemet var. Den anställde sade att han inte checkat in ännu. Och nu var det två-tre minuter för sent. Vi trodde inte vad vi hörde och tittade efter flyg till Nordrhein-Westfalen i Tyskland, men hittade inga. Vi gick tillbaka till BA-desken och bad kvinnan att åtminstone ge oss tillbaka väskan.

Och?
- Hon svarade "där borta till vänster" och vände sig bort. Då började jag prata albanska med min fästmö och hennes bror och helt plötsligt dök fyra poliser upp, allihop beväpnade och frågade vad som hade hänt. "Ingen aning", svarade jag och de påstod att jag kallat kvinnan för "white dog".

White dog? Vad är det med det?
- Helt absurt. Sedan sade de åt mig att jag skulle komma med dem. Efter det spenderade jag fyra och en halv timme på polisstationen, till klockan ett på natten. Det var förhör med alla inblandade, dokumentation och så vidare. För första gången var jag helt snopen. Jag tänkte, det här kan inte vara sant. Jag frågade min fästmö och hennes bror och det fanns någon dold kamera? Det var den känslan jag hade. Under förhöret anklagade de mig för att ha kallade den anställde för "white bitch", inte "white dog". Helt klart var det något som inte stod rätt till. Jag förväntade mig att allt skulle läggas ner. Men så dagen efter, boom. Det blev helt annorlunda. Rubriker från England till Spanien och det höll på i dagar. Jag var till och med anklagad för rasism.

Pratade Wenger med dig?
- Nej. Jag berättade hur det var. Han bara skrattade. Han sade: "Du har inget att oroa dig för. Klubben skyddar dig". Han vet förmodligen det också.

Och han hade rätt?
- Ja. Dagen efter sade polisen att det inte fanns något och att jag var helt oskyldig.