Så har det gått för Arsenalspelarna i landskamperna

sön 26 mar 2017 kl 23:28

Halvvägs in i landslagsperioden. Så här har det gått för Arsenalspelarna:

Luxemburg v Frankrike 1-3

Oliver Giroud och Laurent Koscielny spelade båda 90 minuter för Frankrike som slog Luxemburg på 3-1 på bortaplan. Giroud gjorde två av de franska målen och klev därmed in på landets topp-tio-lista över bästa landslagsmålskyttar.
I samband med matchen har anfallaren gjort en längre intervju med L'Equipe - som finns översatt till engelska här.
Fransmännens tredje mål gjorde Griezmann.

England v Litauen 2-0

Hemma på Wembley hade The Three Lions inga problem med att besegra Litauen med 2-0. Arsenals enda bidrag i Gareth Southgates trupp, Alex Oxlade-Chamberlain, spelade 90 minuter på det centrala mittfältet.
Jermain Defoe och Jamie Vardy gjorde Englands mål.
England är det enda landslaget i Europa som ännu inte släppt in något mål i VM-kvalet. Men leder sin grupp med fyra segrar och ett kryss efter fem matcher.

Azerbajdzjan v Tyskland 1-4

Den på senare tiden skadedrabbade Mesut Özil var tillbaka - men fick tillsammans med Shkodran Mustafi börja på bänken. Özil fick dock hoppa in och spelade sista 39 minuterna efter att han ersatt Mario Gomez. Shkodran blev kvar på filten hela matchen.
Joachim Löws Tyskland vann med 4-1 efter två mål av Andre Schürrle. Gomes och Thomas Müller övriga målskyttar.
Die Nationalmannschaft har fem raka segrar och har i princip avgjort gruppen redan när hälften av matcherna är kvar.

Schweiz v Lettland 1-0

Granit Xhaka spelade hela matchen för Schweiz som vann med 1-0 efter mål av Josip Drmic. Schweizarna har också fem raka segrar, men den gruppen är tightare där Portugal jagar, tre poäng bakom.

Spanien v Israel 4-1

Nacho Monreal var uttagen, men fick se den spanska segern från bänken. Silva, Vitolo, Diego Costa och Isco spanska målskyttar.

Irland v Wales 0-0

Aaron Ramsey spelade hela matchen på Aviva Stadium i Dublin mot Irland. Matchen blev mållös och det var walesarnas fjärde kryss i kvalet. Men resultatet överskuggades av Taylors horribla tackling på Evertons Seamus Coleman som bröt benet.

Övrigt:
I det sydamerikanska kvalet spelade både David Ospina och Alexis Sanchez. Alexis Chile fick stryk med 0-1 borta mot Argentina. Arsenalanfallaren spelade hela matchen där Messi avgjorde. Ospina höll nollan mot Bolivia när Colombia vann med 1-0. Båda de sydamerikanska landslagen med Arsenalspelare lirar igen natten till onsdag. Chile mot Venezuela och Colombia mot Ecuador.

Rob Holding satt på bänken när Englands U21-lag föll mot Tyskland med 0-1. På måndag kväll spelar Holdings ungdomslandslag ny landskamp borta mot Danmark.