Medlemmar: 5370 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger under matchen mot Middlesbrough.

Wenger: "Vi visade att vi ville vinna"

tis 18 apr 2017 kl 00:25

Arsene Wenger tycker att spelarnas mentalitet blev avgörande i matchen mot Middlesbrough. Han berättar också om varför han valde att byta formation.

Arsenalmanagern säger att det han kunde se på spelarna att den senaste tidens svaga resultat har påverkat dem mentalt.
-Man kunde se att vi inte spelade med självförtroendet på topp under delar av matchen, men sett över 90 minuter ville vi verkligen vinna. I stort fanns viljan och fokuset där. När självförtroendet är dåligt kommer det tillbaka långsamt och det är bara bra resultat som hjälper, säger Wenger.

Han erkänner att han blev orolig när Middlesbrough kvitterade in bit in i den andra halvleken.
-Det var en utmanande situation mentalt, och jag kände då att det kunde gå hur som helst. Men det blev positivt, för spelarna svarade på utmaningen och visade bra mentalitet och att de ville vinna matchen. Ibland kan situationen vända åt andra hållet.

Wenger valde att ställa upp med en 3-5-2-formation och förklarar varför:
-Jag kände att vi behövde mer stabilitet när det gäller långbollarna. Vi visste att det skulle bli en intensiv match och den senaste tiden har vi blivit straffade i den typen av matcher. Ibland när laget saknar självförtroende kan det vara bra att byta system för att skapa en tro på något annorlunda.

 

Wenger tweaked Arsenal's formation and set out with a three-man defence but the 67-year-old insists it will not be a long-term ploy.

He said: "I felt that it added a bit more stability on the long balls. We knew we would face a direct game and recently we have been punished on that.

"Sometimes when a team lacks confidence, just to change a system can help to believe in something different."