Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det var ett tag sedan Wenger hade sådana här känslor.

Wenger: "Jag är stolt över spelarna"

mån 24 apr 2017 kl 11:40

Arsenal är i FA-cupfinal efter kraftmätningen med Manchester City igår. Arsene Wenger tyckte spelarna klarade av testet mycket bra.

Arsenals säsong är en stor besvikelse och de senaste månaderna har man radat upp usla matcher. Inte konstigt att förväntningarna var små inför cupsemin mot Manchester City.
Efter den första halvleken på Wembley ökade inte direkt hoppet då Gunners hade svårt mot Guardiolas lag.
Men sedan hände något ...
- Vi svarade upp stark idag, sade Wenger efter matchen.

Arsenal hamnade visserligen i underläge i andra, men kvitterade och tog matchen till förlängning.
Där avgjorde Alexis med sitt 2-1-mål.
- Vi var lite för försiktiga i starten, till och med tveksamma vissa stunder. Men vi gav inte bort några chanser och växte in i matchen. Sedan, sakta, blev vi bättre och bättre. I andra halvlek tyckte jag att vi var väldigt starka, så också i förlängningen. Vi kändes solida och farliga. Vi spelade mer i andra och jag kände också att det var ett stort test för oss, ett mentalt tes för många hade ifrågasatt om vi kunde vara med i matcher som denna. Det är därför jag är väldigt stolt över spelarna. De visade att de var tillsammans och målmedvetna, sa Wenger.

Har spelarna sagt att de ska vinna cupen för dig?
- Nej. Jag vill att de ska njuta och spela ihop för klubben. Det är det viktigaste. Att nå mål som vi satt tillsammans. Fotboll är en lagsport och en managers största lycka är när du känner en riktig laginsats. Det var så det var idag och det är därför jag är glad.

Om Alexis Sanchez match och avgörande mål sade Wenger:
- Alexis var som hela laget. Han hade problem i början, men blev starkare och starkare. Han är som ett djur, redo att döda sin motståndare. Han ger aldrig upp. Han kommer att vara här nästa år för han har kontrakt och förhoppningsvis kan vi förlänga det.