Medlemmar: 5370 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är inte semester än, tycker Wenger.

Wenger: "Vissa lag är på semester"

tis 16 maj 2017 kl 13:14

Arsenal är i behov av att något lag som inte har något att spela för tar poäng av Manchester City eller Liverpool för att det ska bli Champions League nästa säsong. Då säger Wenger: "Vissa lag är "där", andra är på semester".

Efter lördagens 4-1-seger borta mot Stoke så hade Arsenal en hygglig chans att kunna nå topp fyra och Champions League-spel nästa säsong. Men det hoppet släcktes mer eller mindre i söndags när Liverpool tvålade till West Ham med 4-0 på bortaplan.
Nu krävs att Gunners tar sex poäng den här veckan när man avslutar hemma mot Sunderland och Everton.
Men det krävs också att antingen Liverpool tappar poäng hemma mot Middlesbrough på söndag och/eller att Manchester City förlorar mot antingen WBA (H) ikväll eller i slutomgången mot Watford (B).
Annars blir det inget CL för Gunners.

Arsene Wenger verkade igår ha lite åsikter om hur de andra lagen, som inte har något att spela för, tar sig an de matcher som är kvar.
- Vissa lag är "där", andra är på semester, sa Wenger.
- Vi fick kämpa hårt i Stoke och Southampton, men vissa lag som är säkra tar en paus vilket inte skedde för tio år sedan. Ligan har förändrats mentalt. Moraliskt mycket. Det är svårt när du har en plan. Du vill bara att ditt lag ska göra det bra och fokusera helt till slutet. Jag tycker att vara professionell är att göra ditt jobb ordentligt till sista på säsongen. Det ser som att vissa lag som i slutet av säsongen har säkrat nytt kontrakt har släppt på sitt fokus.

En som hade åsikter om detta var Citytränaren Pep Guardiola som på sin presskonferens sade:
- Jag förstår inte hur andra tränare kan prata för andra klubbar. Människorna som är inhyrda är fokuserade på sina lag, de gör vad de ska göra. Jag har aldrig sett en spelare kliva ut på planen och inte försöka vinna i mitt liv. Okej, när målet är nått, så är det nått. Vill du inte ha det så, vinn mer matcher själv, eller se till att vara topp fyra, eller vinn Champions League. Då har du inga problem med vad de andra lagen gör.

Sedan fick Pep frågan om han trodde att Wengers utspel var för att sätta press på West Brom och Watford, som City möter i veckan, så att de gör sitt bästa.
- Ja, svarade Pep.
- Men de möter själva Sunderland och Everton. Båda lagen är klara. Ett har åkt ur och det andra är klart för Europa League. Det är samma situation. Så vill du inte klaga, gör det bättre under säsongen så har du inte det problemet.

Kommentarer

Bild för Byarum

Det är inte nu säsongen avgörs. Det var för länge sen.

Bosse

Bild för Patric Johansson

Arsenal har varit på semester hela säsongen. 

Vi tar nya tag i EL nästa säsong och vinner hela skiten. 

Bild för Mikael Lodehall

Jovars men baggies har lite att bevisa ikväll och alla sviter r till för att brytas. Håller på West B och tror att de kan ta poäng på C! Annars har vi något att se framåt till i nästa säsong!