Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan det bli så att Mertesacker får göra sin första start för säsongen på Wembley på lördag?

Mertesacker från start i finalen?

fre 26 maj 2017 kl 15:33

Med ett par försvarsspelare borta eller osäkra på spel finns chans att Per Mertesacker gör sin första start för säsongen i cupfinalen mot Chelsea. Tysken säger att det skulle vara "crazy" om han fick starta på Wembley.

Arsenal har både Gabriel och Laurent Koscielny borta inför lördagens cupfinal mot Chelsea. Det finns stora frågetecken för Shkodran Mustafi som är sjuk.
Så hur ska Arsene Wenger formera sina backlinje?
Kan det bli så att Per Mertesacker får starta - för första gången den här säsongen?
- Per har ledaregenskaper. Men jag vet inte om han kommer att starta för han har inte spelat 90 minuter på väldigt länge. Jag har till lördag på mig att fundera och fatta ett beslut och jag har inte bestämt mig än. Det spelar lite roll vilket system vi väljer att spela, säger Wenger.

Arsenals Youtube-kanal har i veckan "passande nog" gjort ett inslag där Mertesacker och Rob Holding intervjuar varandra.
Där säger Holding till Per:
Du har haft en tuff säsong. Skulle det vara crazy om du fick spela finalen och vinna?
- Ja, det skulle det. Men så ser verkligheten i fotboll ut. Snabba förändringar. När det står mycket på spel så gäller det att prestera, oavsett vad som skett innan och vad som kommer att ske efter. Det spelar ingen roll om man haft en tuff säsong, varit skadad och inte spelat. Jag tänker inte på det. Jag tänker bara på att vi har en chans på lördag. Det kommer inte att ske individuellt, vi måste göra det tillsammans.

Om vi spelar ihop i år - kommer du se efter mig?
- Det har väl alltid varit så, säger Per.
- Jag kan springa för dig, säger Holding.
- Jag är den hårde. Men alla måste göra ett jättejobb på lördag för att lyfta pokalen, eller att förtjäna att lyfta den. Det är stort för alla, jag tror inte att jag behöver påminna dig om att springa, jaga spelare eller att blocka spelare. Det handlar mer om att ge information och säga att jag är bakom dig. Det är mer så. Ge support den vägen.

Det finns också frågetecken för Kieran Gibbs medverkan i finalen, men där ska det under veckan klarnat lite och nu verkar det som att Gibbo kan spela.