Medlemmar: 8780 st.

Lacazette firar sitt 2-0-mål med Monreal och Oxlade-Chamberlain.

Lacazette nätade - Arsenal vann

tor 13 jul 2017 kl 14:03

Försäsongens första träningsmatch är avklarad. Arsenal vann med 2-0. Och Alexandre Lacazette kom in och gjorde sitt första mål för sin nya klubb.

Då man vi säga att säsongen 2017/2018 är igång. För Arsenal, som är på turné i Australien och Kina, lirade idag sin första träningsmatch. Sydney FC stod för motståndet på ett fullsat ANZ Stadium.
Arsene Wenger "delade" truppen i två lag.
Starttian spelade 68 minuter. Bänktian 22.
Petr Cech stod första halvlek och Emiliano Martinez andra.

Fransmannen fortsatte med vårens succéformation och lirade med tre mittbackar. Där fick nyförvärvet Sead Kolasinac plats till vänster och gjorde därmed sin Arsenaldebut.
Men det var en annan mittback som inledningsvis stal rubrikerna.
För redan i den fjärde minuten fick Arsenal hörna. Mesut Özil skickade in bollen, det blev en duell och sen fick Per Mertesacker tag i den. Tysken gjorde nån halv bissa och prickade snyggt in 1-0.

Det var den förväntade klasskillnaden mellan lagen och Arsenal skapade bra med lägen för att kunna göra fler mål, men Danny Welbeck brände en straff och Theo Walcott kunde inte förvalta sina chanser.
Reiss Nelson var väldigt bra.

Ned dryga 20 kvar bytte Wenger ut alla utespelarna. Det var så klart mest fokus på Alexandre Lacazette. Och 15 minuter in i Arsenaldebuten så nätade den franske anfallaren efter assist från Alex Iwobi.
Noterbart från den halva andra halvleken var att Mohamed Elneny spelade central mittback.

Matchen slutade 2-0 till Arsenal.