Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vad ska vi tro om alla rykten?

Krönika: Frustrationen under Silly season

tis 18 jul 2017 kl 17:16

En sak är säker. Silly Season är 99% rykten och 1% fakta. För oss supportrar är det lite som Berghagen sjöng; ”En blandning av sött och salt”. Ena dagen går alla världsstjärnor till Gunners och nästa dag skrivs det om hur Debuchy släpps som fri transfer.

Men sedan säsongen avslutades i våras har dock ett rykte vägrat ge med sig. Är Wenger verkligen nära att köpa årets stora stjärnskott, den 18-årige Kylian Mbappé Lottin, från Monaco? Historiker brukar ju säga att det är viktigt att gå till källorna, så låt oss se vad ryktena berättade oss en specifik dag. Typ den 12 juli 2017.

Daily Express rapporterar som många andra om det tretimmars möte mellan Mbappé och Wenger som ägde rum den 14 juni, dagen efter träningslandskampen mellan Frankrike och England. Men innan vi hämtar andan kan vi konstatera att Mbappé haft liknande möte med bland annat Zidane efter det. Plus att ryktet förtäljer att Mbappés mamma, Fayza Lamari, är en stark förespråkare av en flytt till Bernabeu.

caughtoffside.com skriver att Wenger använde sig av sina tidigare franska stjärnor med Thierry Henry i spetsen, som exempel på hur dessa gick från talanger till världsstjärnor i norra London. Glöm inte heller att Henry spelade före det i just AS Monaco (ja, och Juventus 1999).

Justarsenal.com menar att Real Madrid har en uppförsbacke då dess president Florentino Perez bekräftat att Zinedine Zidane inte kan garantera den unge fransmannen speltid. Kanske inte konstigt med en spelartrupp som innehåller Ronaldo, Bale och Benzema. Å andra sidan försvann James Rodriguez till Bayern München så visst kan de bereda en plats åt en ung fransman. En liten twist är att Rodriguez spelade i AS Monaco säsongen 2013-2014.

Fler då? Dailystar, Dailymail, Evening Standard, The Independant och bloggar m.fl. skriver också om mötet mellan Wenger och Mbappé. Så då torde väl ryktena stämma lite bättre om alla skriver om det?

Problemet med alla artiklar är att de samtliga utgår från en enda källa; francefotball.fr.

Så även om det känns som om det blir allt mer konkreta artiklar om Mbappés flytt till Emirates så måste vi tyvärr placera samtliga i de 99% rykten jag nämner i början av artikeln. Men som Arsenalsupporter lever man ju på hoppet fram till den feta damen sjunger eller tills domaren lyfter pipan till munnen. Özil kom ju dessutom till oss de sista minuterna av det årets transferfönster, så …