Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Perez är besviken på Arsenal

Perez har tröttnat

mån 24 jul 2017 kl 12:51

Förra årets sista nyförvärv, anfallaren Lucas Perez, har uttryckt ilska över sin situation hos Arsenal.

Det är Arseblog.com som rapporterar om spanjorens frustration. De rapporterar bland annat att nyförvärvet Alexandre Lacazette tilldelades tröjnummer 9 utan att någon samrådde med Perez. Enligt honom var det strået som knäckte kamelens rygg.

Det är på siten La Voz de Galicia, vars område främst är Perez hemmaregion Galicien i Spanien, som skriver om anfallaren. De skriver att det är efter ett möte med Arsenals transferansvariga som måttet rågats för honom.

- Jag vill gå ut och spela och vara glad. Förra säsongen fick jag knappast några chanser men när jag äntligen fick spela utnyttjade jag dem. Och det är tydligt att det kommer att bli mer av samma sak den kommande säsongen. Jag vill slåss om en plats i landslaget. Jag vill spela fotboll, men för att kunna göra det måste jag byta klubb, säger Lucas Perez i intervjun.

Perez menar att den bästa platsen för honom är hos Deportivo de La Coruña eftersom Arsenal inte behandlat honom väl.
- Jag kan inte fortsätta på det här sättet. Jag har gett precis allt men det har inte uppskattats, så jag kan inte stå ut med detta längre, berättar han för La Voz de Galicia.

Enligt artikeln hade han berättat att han känner sig lurad av Gunners. Han fick inte lämna klubben för Kina i februari utan lovades mer speltid. Ett löfte han menar inte uppfyllts.

- Förra året berättade han [Wenger] för mig att han förstod att jag var upprörd. Jag tror att kommande säsong kommer att bli ännu värre, så hjälp mig ut. Sedan jag blev professionell fotbollsspelare, har jag varit lyckligast i Deportivo, omgiven av min familj, mina vänner.
- Det är därför jag vill gå tillbaka till Coruña.

Det är inte helt klar huruvida Perez är direktciterad, men citaten verkar komma från en transkribering av mötet och de stämmer ganska väl överens med vad spelaren har sagt tidigare. Att han vill byta klubb är knappast en överraskning. Spanjoren var inte med på föräsongsturnén till Australien och Kina och han kom knappast närmare en plats i startelvan i och med värvningen av Lacazette.

Nu återstår att se hur stor förlusten blir för en spelare som kostade 17 miljoner pund bara förra sommaren.