Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

"Tack för kontraktet, boss - jag lovar att komma tillbaka och spela igen!"

Cazorla: "Jag ska nå min högsta nivå igen"

tor 27 jul 2017 kl 14:33

Det har ryktats en hel del om att Santi Cazorla inte skulle kunna komma tillbaka till fotbollsplanen överhuvudtaget på grund av sina skadeproblem. Men nu har spanjoren själv uttalat sig och sagt att det inte är aktuellt att lägga av.

Efter att ha tvingats till operation av en krånglande hälsena i oktober förra året var det tänkt att han bara skulle bli borta ett par månader, men komplikationer tillstötte och fler operationer blev nödvändiga och han missade hela återstoden av den förra säsongen. Åtta månader efter den första operationen har han ännu inget datum för när han kan vara tillbaka, men säger att han den senaste månaden har gjort stora framsteg:
"Lyssna inte på ryktena om att jag ska sluta spela fotboll", sade han i en intervju med den spanska radiostationen Onda Cero enligt en översättning gjord av The International Business Times. "De som säger att jag ska lägga av kommer att få se mig spela igen. Jag ska komma tillbaka, jag vet inte när men jag ska spela igen och jag är övertygad om att jag ska spela min bästa fotboll igen."

Med en så lång frånvaro medger Cazorla att han oroade sig för om han skulle kunna komma tillbaka på samma nivå igen, men nu är han mer optimistisk:
"Det verkar som om det inte behövs några fler operationer. Det är jag glad över och nu startar rehabiliteringen på allvar. Jag började för två veckor sedan, så det är fortfarande långt kvar. Senan måste stärkas upp liksom muskulaturen men det har gått jättebra de här 15 dagarna."

Han vill dock inte sätta något datum för återkomst:
"Det känns bra men jag vill inte sätta ett datum för om jag inte når det skulle det kännas tungt. Jag tar det dag för dag, jag vill så gärna spela igen och göra det så snart som möjligt."

Något som också har gett honom sinnesro var att Arsene Wenger beslutade att förlänga hans kontrakt med ett år trots osäkerheten kring spanjorens fysiska status.
"Tre dagar innan en operation i december kallade managern in mig till sitt kontor och gav mig det nya kontraktet. Han sade att Arsenal räknar med mig kommande säsong. Det var en lättnad att få ett år till, nu vet jag att jag kommer att kunna återvända till en så fantastisk klubb som Arsenal".

Optimistiska ord från Santi själv, vi får hoppas att rehaben nu går bra och att han kan bidra på något sätt under säsongen.