Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal är tillbaka på Wembley efter segern i FA-cupfinalen.

Få skador inför Community Shield

tor 3 aug 2017 kl 15:55

På söndag återvänder Arsenal och Chelsea till Wembley för en repris av FA-cupfinalen när Community Shield avgörs. För Arsenals del ser skadesituationen relativt positiv ut, men en hel del spelare saknas ändå.

På söndag möter Arsenal Chelsea i den traditionella öppningsmatchen av säsongen där liga- och FA-cupmästarna möts på Wembley. Wenger gav på torsdagseftermiddagen en uppdatering över skadeläget i Arsenaltruppen, och det ser ganska positivt ut.

De enda som definitivt missar matchen är Francis Coquelin, Gabriel, Santi Cazorla och Joel Campbell. Coquelin skadade sig mot Benfica i Emirates Cup, men ska inte vara svårt skadad. Gabriel skadade sig i sista ligaomgången i våras och har fortfarande några veckor kvar innan han är aktuell för spel. Cazorla och Campbell är långtidsskadade. Inte heller Jack Wilshere, som drabbades av en fraktur i benet i april, förväntas spela mot Chelsea.

Mesut Özil och Aaron Ramsey stod över dagens öppna träning på Emirates, men båda spelarna kan vara aktuell för spel på söndag. Alexis Sanchez och Shkodran Mustafi har bara varit i träning en knapp vecka, så det är inte säkert att de spelar mot Chelsea men samtidigt utesluter inte Wenger detta.

Laurent Koscielny blev utvisad i sista ligamatchen i våras och var avstängd i FA-cupfinalen. Han har två matcher kvar på sin avstängning, men då Community Shield räknas som en träningsmatch är mittbacken tillgänglig för spel.

Det är inte heller troligt att vi får se någon av Lucas Perez, Mathieu Debuchy, Carl Jenkinson och Kieran Gibbs på Wembley, då dessa inte verkar finnas med i Wengers planer inför den kommande säsongen.