Medlemmar: 5587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger och hans sjunde Community Shield.

Wenger: "Vi bygger vidare på förra säsongen"

sön 6 aug 2017 kl 23:29

Arsene Wenger är mycket nöjd med lagets seger mot Chelsea. Men det är upp till bevis när ligan startar om en knapp vecka.

Arsenal besegrade Chelsea i Community Shield, men Arsene Wenger vill inte dra alltför långtgående slutsatser av segern.
-Det är uppmuntrande att vinna, men inget mer än så. Vi vill hitta balansen mellan att få självförtroende från matcher som denna, och intensiteten som Premier League kräver, säger Arsenalmanagern.
 
-Vi har startat dåligt i ligan de senaste fyra åren, men nu har vi haft tillräckligt intensiva matcher för att vara redo. Vi måste gå in i ligan med den här typen av disciplin och inställning, och se hur långt det räcker. Om man tittar på Premier League så finns det sju-åtta lag som mycket väl kan vinna ligan, så det kommer bli väldigt intressant.
 
Fransmannen är dock givetvis nöjd med att Arsenal lyckades ta hem Community Shield för tredje gången på fyra år.
-Jag är väldigt nöjd för vi tog hem titeln. Det var en högkvalitativ match och båda lagen gav allt de hade. Vi fick aldrig panik, trots att vi låg under med 0-1 och var tillräckligt kontrollerade för att komma tillbaka. Överlag var detta en fortsättning på det vi gjorde i slutet av förra säsongen.

Kommentarer

Bild för Sral

Ett fall där rubriken och vad han sen säger i artikeln inte riktigt betyder samma sak. Att bygga vidare på förra säsongen i stort känns inte särskilt uppmuntrande, men formtoppen vi fick i och med formationsbytet var imponerande. Tror att om vi kan hitta ett mittfält som fungerar och har kontinuitet kommer det vara enormt viktigt. Och hopp finns i och med att Xhaka verkligen börjar hitta rätt i Arsenal, och Ramsey kompletterar fint där. Om Ramsey fortsätter ha skadeproblem kanske Elneny och Wilshere kan passa in där?

Bild för B-G

Vore spännande att se xhaka och Wilshere ihop mot lite lättare motstånd.