Medlemmar: 5587 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenalpelarna jublar efter Girouds 4-3-mål mot Leicester.

Äntligen premiärseger - målfest på Emirates

fre 11 aug 2017 kl 23:29

Arsenal fick sista ordet i en målkavalkad på Emirates. Inhoppande Giroud avgjorde med minuter kvar i en match där hans landsman Lacazette fick göra sitt debutmål.

Matchhändelser
2: 1-0 Lacazette (assist Elneny)
5: 1-1 Okazaki (assist Maguire)
29: 1-2 Vardy (assist Albrighton)
45: 2-2 Welbeck (assist Kolasinac)
56: 2-3 Vardy (assist Mahrez)
67: Byte Arsenal (Ramsey in, Elneny ut)
67: Byte Arsenal (Giroud in, Holding ut)
72: Byte Leicester (Amartey in, Okazaki ut)
75: Byte Arsenal (Walcott in, Welbeck ut)
82: Byte Leicester (Iheanancho in, James ut)
83: 3-3 Ramsey (assist Xhaka)
85: 4-3 Giroud (assist Xhaka)
88: Byte Leicester (Gray in, Albrighton ut)
90: Varning Morgan

Fyra tankar om matchen
Premier-deja vu - med en tvist
Det såg ut att bli en sådan där frustrerande premiär igen. En match som skulle lägga grunden för en orolig fortsättning - särskilt med två bortamatcher i de nästkommande omgångarna. Det var oroväckande likt premiärerna från i fjol och förfjol, och jag ska erkänna att jag drog iväg ett och annat uppgivet SMS om att “det bara återstår 37 omgångar av den här skiten”. Men det blev inte som vanligt.
Arsenal visade en karaktär som vi inte såg alldeles för många gånger förra säsongen och även om det bara är en match, så ska vi inte underskatta vad det innebär att äntligen vinna en premiär igen. Lite andrum, lite mindre press och lite mindre negativa vibbar runt såväl laget som Arsene Wenger.

Coachsegern
Wenger brukar få kritik för att han sällan gör taktiska förändringar som leder till förändrad matchbild. Idag bytte han ut Holding och Elneny för de mer offensivt skickliga spelarna Ramsey och Giroud, och det var en övertydlig taktisk triumf. Arsenal fick mer tryck i straffområdet med Giroud och Xhaka fick mer ytor för sitt passningsspel, vilket blev avgörande. Dessutom gjorde de två inhopparna de matchavgörande målen. Att Wengers val i backlinjen inte föll lika väl ut är jag beredd att bortse från i det här läget.

Drömöppningen
Vi kunde knappast önska en bättre start på säsongen för rekordförvärvet Alexandre Lacazette. Det tog 90 sekunder innan fransmannen hade gjort sitt första Arsenalmål, och det var precis för den typen av mål han är värvad. En måltjuvsnick som Schmeichel var chanslös på. Dessutom visade han upp fina fötter och en fin känsla för spelet. Någon av hans framspelningar i andra halvlek borde ha gett utdelning. Jag är mer än nöjd med Lacazettes första match.

Något att bygga på
Det fanns frågetecken. Passningsspelet var långt ifrån perfekt. Xhaka och Özil missade till synes enkla tiometerspassningar som de normalt sett sätter i sömnen. Försvaret lämnade också en hel del att önska vid samtliga mål - det ska inte vara så lätt att göra mål på en backlinje med tre - nåja - mittbackar. Men det är tidigt på säsongen. Passningsspelet brukar svaja inledningsvis och vi vet att det kommer bli bättre. Tre poäng är en väldigt skön grund att stå på, och just nu är vi ju faktiskt - som Emirates sjöng - top of the league.

Spelarbetyg (1-10)
33. Petr Cech 6
Utstrålade viss osäkerhet vid många situationer. Ute och fladdrade vid 1-1-målet. Kändes som att bollen kom in väl nära honom vid Vardys hörnmål. Men viktiga ingripanden i slutet av matchen.

16. Rob Holding 5
Valpig. Obefintligt samspel med kollegorna i backlinjen. Behöver mer styrning än vad han fick idag. Utbytt när Arsenal jagade mål.

18. Nacho Monreal 6
Missade Vardy vid 2-1 tillsammans med Kolasinac. Ska knappast vara förstavalet när alla mittbackar är friska.

31. Sead Kolasinac 7
Bra med framåt. Inte optimalt samarbete med Monreal vid 1-2-målet, men kylig assist till Welbeck. Gedigna brytningar i andra halvlek - han kommer bli nyttig framöver.

24. Hector Bellerin 6
Relativt anonym på kanten. Kom inte med så mycket offensivt. Finns mer att hämta.

35. Mohamed Elneny 6
Tjusig assist till Lacazette, men när alla är friska kommer Elneny få mycket svårt att ta sig in i startelvan.

29. Granit Xhaka 7
Bjudning vid 1-2. Långt ifrån stabil i passningsspelet., men stod för matchavgörande framspelningar till såväl Ramsey som Giroud.

15. Alex Oxlade-Chamberlain 6
Precis som Bellerin kom han aldrig in i matchen fullt ut. Gillar att skjuta på allt som rör sig, men behöver jobba upp precisionen.

11. Mesut Özil 6
Försvann sin vana trogen ur matchen alldeles för långa perioder. Direkt svaga avslut vid ett par tillfällen i andra halvlek. Vi kräver mer av tysken. Vi behöver dessutom diskutera frisyren som har alldeles för stark Ronaldoaura.

23. Danny Welbeck 6
Ständigt denna ineffektivitet, men inte ens han kunde missa öppet mål där strax före paus. Mer framträdande i första halvlek. Försvann i andra.

9. Alexandre Lacazette 7
90 sekunder tog det för honom att näta. Det är vad han är köpt för. Hade bud på mer - jag längtar redan till att se honom igen.

8. Aaron Ramsey 7
Mycket känslig mottagning i momentet före målet och ett avslut av högsta klass.

12. Olivier Giroud 7
Oerhört styrka vid målet när Morgan försökte göra konfetti av hans tröja. Har en roll att spela i laget den här säsongen. Hans 99:e mål i Arsenal.

14. Theo Walcott 6
Gjorde inget större väsen av sig på den kvart han fick.

Kommentarer

Bild för Mikael Lodehall

Bra sammanfattning här! Grattis till oss alla! Hade nära till tårarna ett tag men kände på mig att Giroud skulle leverera . Underbart och spänningen tar över från och med ikväll! 

COYG!

Bild för Patric Johansson

Det måste ha varit en underhållande match att titta på, om man inte är Arsenal-supporter. Tur man hade en flaska Bowmore som stöd. Livet pendlade många gånger mellan helvete och himmel. Tur att det blev tre poäng tillslut. 

Nu går vi för ligaguld!!!!!

Bild för Byarum

Knasig och svåranalyserat match, men det är häftigt att ta med sig tre poäng och dessutom plocka upp ett sent underläge. Trebackslinje kan vi ha när vi har rätt spelare på plan och det hade vi inte igår. Kolas insats är svåranalyserad. Jävligt vass framåt och på motståndarnas planhalva, men inte lika vass på egen och då var han ju ändå mittback. Hur får vi in honom på rätt plats i laget? Inte mittback i alla fall, tycker jag. Özil vár mentalt på semester...ur form och kändes lagom intresserad. Jag såg Xhaka och Elneney äga mittfältet mot Chelski på Wembley, men igår gav de bort det till Leicester. Xhaka var en veritabel försvarsrisk och gjorde horribla passningsmisstag. Sen har han sina ljusa stunder och Elnenys inlägg till Lacazette var helt underbart. Det finns något hos dem, som kan bli bra, men var det inte igår...

Giroud, vilken hjälte. Så förbannat bra. Jag visste att han skulle frälsa oss. Tror att han är vår perfekte supersub. Vilken intensitet den stunden han spelade! Ramsey spelade den fotboll som han gör och kan i sina bästa stunder. Inte det överarbetade småduttandet och försvårande spelet, utan enkelt, snabbt, rakt och bra. Sen litet cred till "den gamle", aktiv och modig coachning, men nästa gång, "lag ska byggas bakifrån"....mina reflektioner,,, 

I vilket fall som helst ger den här segern råg i ryggen inför framtiden, både på och utanför plan Och det kan vara bra med tanke på Stoke nästa helg,,,,

 

Bosse

Bild för Lars Andersson

Den största känslan jag hade var att jag saknade inte Alexis i anfallet. Arsenal finns de flera som kan göra mål du kan inte punkt markera en man längre för de finns fler allternativ. De har varit förr om åren Arsenals svaghet att vi varit beroende av en spelare som bärt laget som Alexis ifjol.Alexandre Lacazette han kändes fantastisk gjorde mål efter 90 sekunder. På minner om Thierry Henry i läget där han lurar två backar innan han skjuter och målvakten får göra en klassräddning.

Laurent Koscielny saknades i backlinje där behövs en ledare som kan hjälpa unge Holding.

Jag är Arsenalfan från Piteå. Blev det då jag var i London på språkresa i början av 90 talet.

Bild för Seablomman

Tycker Oxlade var bäst på plan, riktigt monster!  Holding var inte alls med dock, får steppa upp. Kanske premiärnerver. Men riktigt kul match, man satt på helspänn hela tiden! 

Bild för Björn Lindström

Underbart med en premiärseger. Men oj vad ihåligt det var emellanåt. Kunde ju varit 1-3 några ggr. Holding dräller alldeles för mycket. Var riktigt illa ute några ggr. Özil lägger några bollar ut över sidlinjen.. ovanligt. Tycker även Chech ser lite osäker ut. Hade väl en enorm tur när han långt ut bröt för Vardy.. Men kul med Lacasette och nu är det väl ingen som vill sälja Giroud? Han är suverän som inhoppare. 

Bild för Mackan72

Sååå skönt med en premiärseger! Nu kanske vi kan vara med från början. Men...

Det behövs en spelande mittfältare. Elneny håller inte Arsenalklass helt enkelt. Oj vad Cazorla saknas!

Framåt riktgt bra men varför kom inte Iwobi in istället för Walcott?

Bild för Jonas Eriksson

Skön seger. Svårt att kritisera en sån nykomponerad backlinje. Våra 2 första mål i baken är ju  en målvaktstavla och det andra är ju en indian från xhaka. Tycker xhaka var bedrövlig med bollen igår och var vår svagaste spelare sett till hela matchen. Men plus i kanten till wenger som fick till bra byten och med det vände matchen. 

 A football team is like a beautiful woman. When you do not tell her, she forgets she is beautiful.

Bild för Mickys

Betygskalan går från 5-10 va? För annars obegripligt att ingen fick sämre betyg än 5. Tycker absolut Cech, Holding, ev Monreal, Elneny och Özil ska ha under 5. Ser ingen mening med att ha en skaka 1-10 dör eet ör omöjligt att få under 5.

Özil var sämst i laget och ska ha 1 el möjligen 2 i betyg. Var en riktig bromskloss

Same procedure as last year, same procedure as every year! Avgå!

Bild för Axel Asplund

betygsskalan är typ enligt hur de brittiska tidningarna sätter betyg. Det är ytterst sällsynt att ge så lågt som 1 och 2. De tycker jag man kan spara till insatser som Igors Stepanovs i 1-6-matchen mot Man U. För om man sätter etta på Özil efter en match där Arsenal ändå vann, ska man ta till minusbetyg när det är riktigt uselt?

Ordförande
Arsenal Sweden 

Bild för Håkan Lynghed

Mycket trevligt att du satt spelarbetyg Axel. Borgar alltid för lite uppfriskande diskusioner! Håller med i några av inläggen tidigare, Oxen bäst på plan. Vilket härligt driv i steget! Nye Kolan också mycket bra! Däremot ska ju varken Chech el Özil ha godkänt för sina (under)prestationer enl min mening.

Hade för övrigt varit mycket intressant att se Iwobi i Özil-rollen istället. Tyckte han såg riktigt vass ut förra helgen mot Chelsea.

Bild för Mickys
Axel Asplund wrote:

betygsskalan är typ enligt hur de brittiska tidningarna sätter betyg. Det är ytterst sällsynt att ge så lågt som 1 och 2. De tycker jag man kan spara till insatser som Igors Stepanovs i 1-6-matchen mot Man U. För om man sätter etta på Özil efter en match där Arsenal ändå vann, ska man ta till minusbetyg när det är riktigt uselt?

visst 1 är lågt men inte ska Özil och Cech mfl vara godkända. Med ditt resonemang så blir ju bedömningen kollektiv. En spelare måste ju kunna bli underkänd även om laget vinner. Sen finns ju stegen 2,3,4 och 5med om du tycker ett är för lågt. Måste ju vara större skillnad på de som var bra och fick 7 och Özil som var usel och får 6. Betyder inte 6 ok insats?

Same procedure as last year, same procedure as every year! Avgå!

Bild för Axel Asplund

Ja, vi har tyckt att det är dags att få in spelarbetyg. Jag brukar själv tycka att det är kul att läsa spelarbetyg, även om man inte alltid håller med om allt. Och det är ju så det ska vara!

Ordförande
Arsenal Sweden 

Bild för Axel Asplund

Fast jag tyckte özil var helt ok. Men det är ju bara min åsikt! Vi har tänkt öppna för att folk ska kunna sätta sina egna betyg när det är löst tekniskt så det är på gång. 

sedan tycker jag att kollektivets insats är avgörande för betygen. Det är ju en lagsport så det är svårt att såga enskilda spelare fullständigt när man vinner. 

Ordförande
Arsenal Sweden 

Bild för Andreas Näsström

Jättekul att du sätter betyg Asplund! Jag hoppas att du/du och någon annat fortsätter med detta. Positivt för intresset och engagemanget på sidan och forumet tror jag!

Bild för Mickys

Gillar också att du sätter betyg och att vi kan diskutera de. Vänder mig emot betygsinflationen bara. Det ska inte räcka att ställa ut skorna på plan för att få minst en 5:a. Men det är min åsikt

Same procedure as last year, same procedure as every year! Avgå!

Bild för Noransky

Lustigt hur mycket det skiljer sig i värderingen av Oxen. Tyckte också att han en av de allra bästa, men såg att att han fick sämre betyg än t ex Özil och Elneny på vissa ställen. Han tillför en helt egen dimension eftersom han är den ende som utmanar och går förbi (när Alexis inte är med). Fortsätter han så här kommer det att kunna bli skillnaden i många täta matcher.

Du är aldrig bättre än din senaste match

Bild för Pelle

Axel, mycket kul om det framöver blir en funktion där medlemmarna kan betygsätta spelarna efter varje match! 

Dels att efter varje match se både minsta, högsta och snittbetyg per spelare, men även att ha en "personlig" sammanställning per medlem och match. Därmed kan man få slut på forumdiskussioner såsom "du tycker ju alltid att spelare X gör en dålig match" alternativt bevisa det. :)

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Pelle
Bertil Ha wrote:

Lustigt hur mycket det skiljer sig i värderingen av Oxen. Han tillför en helt egen dimension eftersom han är den ende som utmanar och går förbi (när Alexis inte är med).

Visst är han en som både utmanar och går förbi sin gubbe, men igår så slutade det oftast med att han fastnade i motspelare tillslut då han inte kan leverera bollen vidare i sina räder, eller ett skott utanför mål.

Som jag ser det har vi inte haft någon direkt glädje av Oxens utmanande och därmed heller inte förtjänar så bra betyg. Elneny hde exvis en assist trots allt!

Det som gladde mig med Oxen var att hans defensiv blir allt bättre, förra säsongen var han oftast en säkerhetsrisk. Fortsätter han så och lär sig leverera bollen vidare kommer han vara guld värd...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Noransky

Det gav inte mycket den här gång, det är sant, så Oxen kanske förtjänade sitt betyg här (fick sämre på andra ställen). Jag hoppas bara han fortsätter att utmana och skjuta, är övertygad att det som fattas i hans spel kommer. Och som sagt, defensivt var det riktigt bra.

Du är aldrig bättre än din senaste match

Bild för Noransky

Det gav inte mycket den här gång, det är sant, så Oxen kanske förtjänade sitt betyg här (fick sämre på andra ställen). Jag hoppas bara han fortsätter att utmana och skjuta, är övertygad att det som fattas i hans spel kommer. Och som sagt, defensivt var det riktigt bra.

Du är aldrig bättre än din senaste match

Bild för Noransky

Det gav inte mycket den här gång, det är sant, så Oxen kanske förtjänade sitt betyg här (fick sämre på andra ställen). Jag hoppas bara han fortsätter att utmana och skjuta, är övertygad att det som fattas i hans spel kommer. Och som sagt, defensivt var det riktigt bra.

Du är aldrig bättre än din senaste match

Bild för Noransky

Det gav inte mycket den här gång, det är sant, så Oxen kanske förtjänade sitt betyg här (fick sämre på andra ställen). Jag hoppas bara han fortsätter att utmana och skjuta, är övertygad att det som fattas i hans spel kommer. Och som sagt, defensivt var det riktigt bra.

Du är aldrig bättre än din senaste match

Bild för Noransky

Det gav inte mycket den här gång, det är sant, så Oxen kanske förtjänade sitt betyg här (fick sämre på andra ställen). Jag hoppas bara han fortsätter att utmana och skjuta, är övertygad att det som fattas i hans spel kommer. Och som sagt, defensivt var det riktigt bra.

Du är aldrig bättre än din senaste match

Bild för Byarum

Vore det inte lite kul med en anonymiserad webenkät som var öppen ca två timmar efter varje match, så kunde vi oberoende av varandra göra en bedömning, som sen kunde publiceras direkt därefter, så får vi se hur/om vi bedömer någorlunda lika. Vad säger du Axel. Du är ju liksom jag i branschen där vi gör bedömningar, fast här blir det inte lika pretentiöst. 

Bosse