Medlemmar: 5371 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det finns en hel del kvar att spela om för Ramsey, Bellering och övriga spelare.

Krönika: Jag tänker inte redan ge upp

mån 21 aug 2017 kl 17:08

Det tog två omgångar innan jag kände mig uppgiven för första gången den är säsongen. Den där bitterhet som jag har så lätt för att känna kom ovanligt tidigt. En del av mig tycker jag har rätt att känna så, det är samma Arsenal nu som förra säsongen, att tro att det kommer se ut som tidigare säsonger är berättigat om ni frågar mig. Men en större del av mig tänker inte vika ner mig redan nu - jag tänker inte ge upp än.

Lördagens bortamatch mot Stoke kunde lika väl varit vilken bortamatch som helst de senaste säsongerna. Det är samma svagheter nu som för två säsonger sen, fyra säsonger sen, sex säsonger sen. Rent taktiskt är det samma misstag som för två säsonger sen, fyra säsonger sen, sex säsonger sen. Resultatet är samma resultat som för två säsonger sen, fyra säsonger sen, sex säsonger sen. Reaktionen från oss supportrar är som för två säsonger sen, fyra säsonger sen, sex…… okej, kanske inte sex säsonger sen. De kraftiga reaktioner som kommer efter var och varannan Arsenalförlust nu för tiden känns som något som etablerat sig de senaste säsongerna.

Jag skulle kunna göra en uppräkning likt den ovan gällande det mesta kring Arsenal, det är precis så förutsägbara vi är och har varit i flera säsonger nu. Men det skulle inte förändra något. Vi kan inte påverka hur Wenger tänker när han spelar en vänsterback i mitten i ett tremannaförsvar med flera mittbackar tillgängliga i truppen, hur Xhaka tänkte när han återigen slog en dålig passning som ledde till ett insläppt mål, vad det är som gör att Özil verkar vara rädd för att gå in i närkamper, varför Walcott får komma in istället för Lacazette eller varför Ramseys box till box-spel verkar mest gälla en box. Det finns en del andra spelare som jag också skulle kunna räkna upp, men det var ju det jag sa jag inte skulle göra, det som inte skulle förändra något. I alla fall inte förändra något för mig som supporter och hur jag tar mig an den här säsongen efter lördagens besvikelse.

Vi kan egentligen bara påverka en sak - oss själva. Jag personligen har inte lätt för att separera förnuft från känslor, i alla fall inte när det kommer till Arsenal. Mina känslor speglar mycket av det jag redan har skrivit, mitt förnuft säger att min reaktion efter en bortaförlust i andra omgången är överdriven. Förnuftet vet att det är 36 omgångar kvar, att vi antagligen inte är det enda topplaget (om vi nu fortfarande tillhör den gruppen) som kommer tappa poäng borta mot Stoke, att ingen egentlig slutsats kan dras redan nu. När säsongen är slut kommer inte platserna 1–4 bestå av United, Huddersfield, West Brom och Watford. Inte heller tror jag Chelsea kommer sluta 12:a, och både min känslomässiga och förnuftsmässiga slutsats är att Arsenal kommer sluta högre upp i tabellen än den 11:e plats som laget har i skrivande stund.

Det är allt det där som gör att jag fortfarande ser fram emot resten av säsongen. Jag tänker vara naiv och tro och hoppas på något bättre än tidigare säsonger, jag tänker fortsätta intala mig själv att förr eller senare måste det vända uppåt, så varför inte den här säsongen? Jag tänker hoppas att Wenger på något magiskt sätt kommer fixa det här. Framförallt tänker jag inte ge upp efter två omgångar.

Det här med att tro att inget kommer förändras, att allt kommer vara som tidigare säsonger för med sig en bra sak, all typ av framgång är en bonus. Det vill säga, det blir antingen som de senaste säsongerna eller så blir det bättre. Att det faktiskt kan gå sämre än de senaste säsongerna tänker jag inte bry mig om just nu. Precis som ingen slutsats kan dras efter två omgångar om hur bra det kommer gå den här säsongen kan inte heller någon slutsats dras om hur dåligt det kommer gå.

Kommentarer

Bild för Byarum

Kanske inte ge upp på det sättet. Kärleken till klubben finns ju alltid där och mina fem resor är bokade och betalda sen länge, men man måste vara realist. I den bästa av världar kanske vi får en top-4 placering, framgång i någon cup, men en riktig titelutmanare? Nä,,,, tror inte på tomten heller, men han kommer ju ändå en gång om året,,,,

Bosse

Bild för Jonas S

Jag tycker den här säsongen är den tråkigaste på riktigt, riktigt länge.

Om man går tillbaka några år levde jag och säkert många andra på hoppet att vi en dag skulle ta klivet ut ur emirates-mörkret. Att vi om ett par år skulle få ekonomin att kunna konkurera igen.

Sedan kom Alexis, Özil hade värvats till klubben säsongen innan det. Vi hade vunnit facupen. Det kändes som att kanske kunde vi få till det även i ligan.

Säsongen efter kom så chansen i och med att alla toppkonkurenter var inne i stor förändring. Ett svagt United, ett svagt City och ett urballat Chelsea. Det var fortfarande en toppfyra som gällde. Men trots att alla planeter och stjärnor stod i rad lyckades vi strula till det.

Så förra säsongen kunde jag sitta och hoppas att kanske, kanske är detta Wengers sista säsong. Kanske kommer det något nytt nästa säsong. Hoppas, hoppas, hoppas.

Nu är vi istället inne i ett vakuum med en tränare som fått förnyat förtroende trots att han redan sjungt på sista versen lite för länge. Truppen består till stor del av spelare som är på väg bort eller som borde vara på väg bort. Ligan har tagit ett par rejäla kliv i form av mer kvalitet, fler starka lag i toppen och vi har nästan tappat vår så efterlängtade ekonomiska stagkraft innan den ens haft effekt.

Den absolut tråkigaste säsongen på riktigt, riktigt länge. Kan vi inte spola fram tiden till 2019?

Skulle du köpa en bil av Stan Kroenke? |twitter.com/StockholmGooner

Bild för Mackan72

Jag har också ett hopp. Ett hopp om att Wilshere frisknar till och blir den toppspelare som vi tror att han är. 

Ett hopp om att Lacazette blir den målgörare som vi har saknat så många år. Han har ändå gjort två snygga kassar även om en blev bortdömd.

Ett hopp om att Coquelin, Campbell, Debuchy, Walcott, Elneny och Lucas säljs snarast och en grym mittfältare handlas in.

Ett hopp om att vi blir stabila, farliga, jobbiga att möta.

Det kommer inte bli precis som jag hoppas men slår nånting in så känns allting gott igen. I alla fall för ett tag. 

Jag ger inte heller upp, jag hoppas!   //  Coyg

Bild för Elias Bard

Eldprovet är redan nu på söndag! 

Kan vi stå upp kollektivt och vara fokuserade 100% och få med ett bra resultat hem till London så tror jag det blir en vändning!

Men känslan ligger betydligt närmre att det står 2-0 i halvlek och vi hamnar i stress och press hela första halvlek men jag önskar att jag får fel!

En stabil jävla insats från samtliga skulle jag betala dyrt för!

Super Jackie Wilshere

Bild för Lars Andersson

Jag tror det kan bli bra vi förlora en match men de har i princip alla top konkurenter också. Tottenham och Chelsea har förlorat hemma. Liverpool, Man City  har en vinst en lika. Det är bara Man U som har fullpott. Så ska inte dra förhastde slutsatser säga bestämma hur säsongen kommer gå efter två av 38 matcher.

 

Jag är Arsenalfan från Piteå. Blev det då jag var i London på språkresa i början av 90 talet.

Bild för Peter Garnander

Håller med dig Lars! Två omgångar spelade och olyckskorparna börjar kraxa som vanligt. Mycket konstig inställning. En del av våra s.k. supporter har tyvärr gjort klagandet till en sport! 

Bild för André Wiberg

En sport???!?... Det handlar om ett mönster. Alla andra spenderar, alla andra har en spelidé, alla andra byter tränare för att försöka vända den dåliga säsongen innan. Inte Arsenal!! Dom kör vidare på samma gamla bana, samma sönderlästa spel, samma tränare som aldrig nånsin kan få till det i försvaret. Samma bortförklaringar, samma felplaceringar av spelare mm. Sen har dom sina stunder då dom spelar helt jäkla underbart, för att i nästa match fullständigt klappa ihop och vika ner sig... Vi har sett det innan, DET ÄR ETT MÖNSTER... Och det har pågått länge. Vem är ansvarig?? Jo, TRÄNAREN!! Han fixar inte längre det han gjorde förr. Dax för honom att lämna vidare tycker jag!! Jag vill ha in nytt blod på bänken, nytt tänk. Är medveten om att det kan va några jobbiga år för att eftertäda Wenger, men vi måste ta den vägen! Ingen tränare borde själv få bestämma om den ska stanna eller ej... Sjukt! Wenger bestämmer allt. Inte bra!! 

 

Bild för Anders Kåberg

Instämmer till 100%

Bild för Woody

Nu kom en avmätt tillställning mot Stoke. Det var en synnerligen intetsägande tillställning med fel laguttagning, korta prestationer osv osv. Ser det ut så i kommande 4-5 matcher är det dags att börja gnälla en del. Personligen har jag sett Arsenal spela fantastisk fotboll mot Ryssen vid 2 tillfällen senaste månaderna. Som sagt skador och fel män på fel plats bidrog till förlusten mot Stoke. Faller tillbaka på det Asplund skrev om Bergkamps biblel och begåvade spelare som bryter mönster. Det om något saknas i dagens Arsenal. Hellre en MB 8 (mönsterbrytare) än en DM eller Boxtobox eller vad fasen det heter som överraskar spelare. Blir trög i magen på uttrycket spelide. Sedan är det fortfarande sedan mer än 10 år tillbaka så att Arsenal inte har pengarna att köpa gubbar för hundramiljardertiostusenbiljoner pund. Rock on !

Bild för Sparre

Jag inser att jag inte orkar bry mig angående AW längre. Får vänta ut tiden. Jag är mer intresserad av eventuella nya spelare. Är det någon som har hört något i sillytider? 

Bild för Sral

Du skriver bra och vettiga krönikor, Indra. En sansad röst mitt i allt skrikande man kan läsa om varstans. :-)

Bild för Pelle
André Wiberg wrote:

En sport???!?... Det handlar om ett mönster. Alla andra spenderar, alla andra har en spelidé, alla andra byter tränare för att försöka vända den dåliga säsongen innan. Inte Arsenal!! Dom kör vidare på samma gamla bana, samma sönderlästa spel, samma tränare som aldrig nånsin kan få till det i försvaret. Samma bortförklaringar, samma felplaceringar av spelare mm. Sen har dom sina stunder då dom spelar helt jäkla underbart, för att i nästa match fullständigt klappa ihop och vika ner sig... Vi har sett det innan, DET ÄR ETT MÖNSTER... Och det har pågått länge. Vem är ansvarig?? Jo, TRÄNAREN!! Han fixar inte längre det han gjorde förr. Dax för honom att lämna vidare tycker jag!! Jag vill ha in nytt blod på bänken, nytt tänk. Är medveten om att det kan va några jobbiga år för att eftertäda Wenger, men vi måste ta den vägen! Ingen tränare borde själv få bestämma om den ska stanna eller ej... Sjukt! Wenger bestämmer allt. Inte bra!! 

 

Ja, det är en sport. Hur mycket har inte United värvat de senaste tre åren, ändå har vi kommit före dom varje år. City har värvat grym trupp, ändå utmanade man inte om titeln i fjol eller året därinnan. Värvningar är inte likamed framgång.

Alla lag byter tränare, ja Chelsea bytte tränare för att dom låg under mittenplatsen, United bytte från Mou till en tränare som var katastrof och sålde av spelare som deras fans rasar över. Liverpool har blivit marginellt bättre med Klopp placeringsmässigt, likaså City. Tottenham har hållit fast vid sin manager och är väl den klubb som varit närmst titeln totalt sett de senaste två åren? - Att byta tränare är inte likamed framgång.

Laguttagningar har vi fans inte en blekaste aning om hur en spelare mår mentalt och fysiskt, hur dagsformen är osv. ändå skall det klagas med vilda ordval som får andra att känna obehaglig lust att skriva på forum.

Det är ett MÖNSTER och ständigt samma återkommande personer, så nog har det blivit en SPORT....

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för MikeR

Som sagt sansat och bra skrivet som vanligt. Även om det känns lite rörigt just ne med vem som skall göra vad och på vilka positioner, tänker på bytet under Stokematchen så vill man ju ändå se lite glöd och kämparvilja, det ser man en hel del av i andra lagen och jag tycker vi saknar det helt med några få undantag.

I'll answer to nobody !!

Bild för George Adams

Pelle, Pelle.

Våra återkommande problem och prestationer är ett mönster, oavsett om motståndarna har värvat mer osv.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Pelle
George Adams wrote:

Pelle, Pelle.

Våra återkommande problem och prestationer är ett mönster, oavsett om motståndarna har värvat mer osv.

både våra problem och gnällandet är ett mönster ja.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för B-G

Ger aldrig upp hoppet, sånt tycker jag personligen är losermentalitet.
Tror dock inte att vi vinner ligan i år, men kommer vi före United så är jag nöjd...i år igen :)

Bild för Sral

Exakt! Att vara en vinnare handlar inte bara om att vinna enkla troféer, det är ännu mer att inte ge upp.

Bild för George Adams

Det är nobelt och en fin egenskap, absolut.

Men fotboll på absolut toppnivå har lite andra krav, framförallt när man " bygger" om klubben, byter sin hemmaplan och utåt signalerar att man skall upp på den yppersta toppnivån.

Sen undrar jag vad "enkla troféer" är för något? Att vinna stor turnering, serie har aldrig varit enkelt i min bok.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Stivve44

När det gäller trasferspöket ligger det väldigt mkt i vad Wenger säger. Priserna är sjuka och det är väldigt svårt att köpa färdiga toppspelare. Tror både att han och klubben gjort vad de har kunnat i den delen. Jag beundrar hans sätt att stå upp för det. Lukaku slog sig för klubbmärket första matchen hur trovärdigt är det. Bortskämda spelare som tjänar hur mkt som helst och inte ens brinner under kontraktstiden är fruktansvärt tröttsamt. Däremot är jag grymt ifrågasättande till Wengers taktiska upplägg ( om det finns .) Alla vet att Stoke sätter sig i knät på målvakten och att det svårt att komma igenom. Varför inte spela en stekhet Giroud och med lagets snabbhet komma runt på kanterna, även om inläggen slås med julgransfötter just nu. Taktiken och spelet mot såna lag måste bli rakare och enklare. det var Giroud som touckade fram Lacazettes bortdömda mål. 

Coach Larsson :-)

Efter Pool på söndag kanske vi får anledning fira. Jag lever på hoppet. 

 

 

Bild för Sral
George Adams wrote:

Det är nobelt och en fin egenskap, absolut.

Men fotboll på absolut toppnivå har lite andra krav, framförallt när man " bygger" om klubben, byter sin hemmaplan och utåt signalerar att man skall upp på den yppersta toppnivån.

Sen undrar jag vad "enkla troféer" är för något? Att vinna stor turnering, serie har aldrig varit enkelt i min bok.

Nej, det är inte enkelt. Men det förstår ju inte alla.

Bild för Björn Marklund

Att älska sitt lag handlar om hängivenhet och passion! Att älska fotboll, PL... och den livsstil som det egentligen handlar om! Och då handlar det egentligen inte om titlar eller om vi förlorar på söndag.... Vi kan aldrig förlora! Som suporter förlorar man aldrig! Jag tycker liksom en del påpekat att det ibland blir alldeles för negativt tonläge i KM. Jösses, vi vann FA cupen i våras och vann över Chelsea för några veckor sedan.... Man kan ju undra hur det skrivs i West Hams motsvarighet till suportertidning?! Nej, som sann Gunners kan man just nu bara vara lycklig över kommande alla matcher och att vi för första gången ska vara med i EL, härligt att höstsäsongen dragit igång igen och härligt att PL blivit ett getingbo - med många väldigt bra lag, exempelvis Everton och Stoke! Och man måste applådera Huddersfield som nykomlingar! Passion för fotboll och Arsenal, det är vad detta handlar om! 

 

Bild för George Adams

I det stora hela håller jag med dig Björn. Ditt inlägg är bra och optimistiskt. 

Jag känner också en glädje över att säsongen är igång, jag gläds  på ett sätt också över att allt flera lag utvecklas och gör serien jämnare och mera intressant. Jag tillhör även den skaran som fortfarande håller FA cupen högt och gläds över våra vinster där. Absolut!

Men som supporter har jag givetvis också frågor och synpunkter, positiva och negativa, och vem skall jag dryfta dom med, om inte här på Sveriges största Arsenal forum?

Frugan bryr sig knappast, Kidsen lika så..

Att vara supporter är för mig att hängivet  bry sig om, och ha engagemang och  det kan ibland te sig både positivt som mera uppmanade.

Reclaim the game! Give us our Arsenal back..

Bild för Indra Kullenberg

Va kul att det skapat diskussion och att så många av er har tagit er tid att kommentera. Tack för alla åsikter.

Bild för Pelle
Indra Kullenberg wrote:

Va kul att det skapat diskussion och att så många av er har tagit er tid att kommentera. Tack för alla åsikter.

Mycket bra skrivet Indra...

If it's too strong, then you're too weak!