Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger verkar vara försiktigt positiv om Jack Wilshere.

Wilshere knackar på A-lagsdörren igen

tor 21 sep 2017 kl 16:38

Jack Wilshere gjorde 90 minuter mot Doncaster. Nu säger Arsene Wenger så här om engelsmannens framtid i klubben: "Det beror på om han kan hålla sig frisk eller inte. Han är en "Arsenal man"".

Han hoppade in mot Köln. Mot Doncaster i Ligacupen i onsdags kväll lirade Jack Wilshere 90 minuter och fick beröm för sin match.
Det var första gången sedan september 2014 som engelsmannen gjorde en hel match för Arsenal.
På dagens presskonferens inför måndagsmötet med WBA i ligan pratade Arsene Wenger om mittfältarens framtid i klubben.
- Det beror på om han kan hålla sig frisk eller inte.
Tror du att han vill vara i klubben i det längre perspektivet?
- Han är en "Arsenal man" och en Arsenalspelare. Han vill troligen stanna i klubben, men jag har inte pratat med honom om det. För i början av säsongen behövde vi se hur det gick för honom och vilken påverkan han kan ha på truppen, säger Wenger.

Wilshere tippades lämna klubben i somras då han bara har ett år kvar på sitt kontrakt.
Men 25-åringen blev kvar.
Nu ska han bevisa under säsongen att han håller för spel på högsta nivå igen efter alla skador.
Om Jacks 90 minuter mot Doncaster sade Wenger:
- Det känns väldigt bra att ha honom tillbaka där ute. Vi kan se att han blir mer bekväm i sin position nu. Han är modig och litar på sin kropp. Det är det mest viktiga. Och att han är kapabel att spela 90 minuter. Han kommer att växa med det och han hördes mycket på planen, vilket är viktigt för oss, speciellt i slutet av matchen. Han höll i bollen bra i tighta situationer, det var lite av den gamle Jack. Det är vad vi vill se från honom i framtiden här i Arsenal.

- Vi behöver sätta den här matchen i rätt perspektiv. Den hade inte direkt intensiteten som en Premier League-match har. Men det är viktigt för honom att bygga upp sig gradvis. Nu är han tillgänglig för spel och beslutet jag måste ta är när han ska spela.