Medlemmar: 2843 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsdale jublar efter 4-0-segern mot Everton.

"Det som driver oss är ärren från ifjol"

tor 2 mar 2023 kl 23:27

Arsenal ångar på i toppen av Premier League. Då säger Aaron Ramsdale: - Det som driver oss är ärren från ifjol - ingen har glömt vad som hände.

Aaron Ramsdale höll noll för andra matchen i rad, elfte för säsongen, när Arsenal slog Everton med 4-0. Det var klubbens 19:e vinst och nu är försprånget ner till jagande Manchester City fem poäng igen.
Nu säger Gunnerskeepern vad som blir viktigt i de resterande 13 matcherna för att nå ända fram.
- Det är en ren njutning att vara där vi är och alla av oss har inte varit här förut så vi vet inte riktigt hur vi ska hantera det. Så vi ska bara gå ut och spela matcherna som att vi är tia eller tolva, vad som helst. Vi ska bara gå ut med vår spelargrupp och försöka vinna så många matcher som möjligt. Och när du spelar här, eller på bortaplan, fansen ... helt ärligt, det är så mycket lättare när saker och ting går bra. Och vi njuter av det.

Ramsdale säger att förra säsongens vårras också spelar in.
Man använder det som tändvätska.
- Det som driver oss är ärren från ifjol - ingen har glömt vad som hände. Det är så klart det som driver laget. Speciellt när det var "dom där nere på gatan". Det gjorde det ännu värre. Det var perioder när vi dippade under vår nivå. Vi gjorde inte det vi tränade på eller som vi hade gjort tidigare på säsongen. Det var en stor läxa för oss och nu tar en match i taget. Men vi har också erfarna spelare som varit med om det här och som vunnit flertalet Premier League, Ligacuper, FA-cuper och europeiska cuper.