Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Jack Wilshere lyckades inte leda Arsenal till seger i FA Youth Cup.

Förlust för Arsenal i FA Youth Cup

ons 26 apr 2023 kl 00:47

Senast Arsenal vann FA Youth Cup var Jack Wilshere på planen. Idag var siktet inställt på att han skulle leda laget till en ny seger som tränare. Men West Ham United var för starka och vann med 5-1 på Emirates Stadium.

Det var dukat för fest i norra London ikväll. Nästan 35 000 personer, inklusive 7 000 Hammersfans, på plats för att se den årliga finalen i FA Youth Cup. Arsenal var senast i cupfinal för fem år sedan. Då fick The Gunners med Bukayo Saka, Folarin Balogun och Emile Smith Rowe stryk med 0-4 och 1-3 mot ett starkt Chelsea.
Idag ställdes Jack Wilsheres U18-lag mot West Ham United på Emirates Stadium.
Och de fick en kanonstart.
Redan efter sju minuter gjorde Omari Benjamin 1-0.
Men var det slut på det roliga.

West Ham vände och ledde med 3-1 i paus. Trots att Wilsheres lag hade bra chanser kom man aldrig närmare. Istället blev det både 1-4 och 1-5 på slutet.
- Den övergripande känslan är besvikelse eftersom grabbarna förtjänar mer än så, men det är en del av utvecklingen. Ibland är fotbollen hemsk, och de är förkrossade för att de förtjänar mer, men nu kommer vi att få vilka som är de starka och studsar tillbaka. Jag förlorade finaler i min karriär och det finns ingen värre känsla, men nu handlar det om hur de reagerar, säger Wilshere till Arsenal.com.

Senast Arsenal vann FA Youth Cup var 2009. Då var Jack Wilshere själv i laget som spelare. Det blev 4-1 i hemmamötet med Liverpool och 2-1 på Anfield.