Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

David Raya jublar efter derbysegern mot Spurs igår.

Raya: "Jag tycker att jag var mentalt stark"

mån 29 apr 2024 kl 16:05

Arsenal lyckades reda ut stormen efter David Rayas misstag igår. Nu säger keepern att både han och laget visade mental styrka i slutet av derbyt. - Jag gillade verkligen utmaningen, säger spanjoren.

Det såg ut att bli en behaglig resa till tre väldigt viktiga poäng i North London Derby igår. Arsenal ledde med 3-0 efter en timme och Spurs energi att jaga ifatt var på väg att ta slut när David Raya skickade iväg en usel passning som hamnade rakt på Cristian Romero som kunde reducera.
Sista halvtimmen på Tottenham Hotspur Stadium blev en mardröm när hemmalaget flyttade fram allt för att komma ikapp.
Tack och lov kom dom inte närmare än 2-3.
Och The Gunners kunde vinna.

Efter derbysegern snackade David Raya med media - och sitt misstag och om hur laget ändå stod pall och vann matchen.
- Misstag är en del av fotbollen och du lär dig från dem.
- Jag tycker att jag var mentalt stark och jag glömde bara bort misstaget och fortsatte att spela mitt spel så att jag kunde hjälpa laget så mycket som möjligt sista 20 minuterna.
- Vi hade bra kontroll fram till jag gjorde det där misstaget vid deras första mål. Vi var tvungna att komma tillbaka och jag tycker att karaktären som som hela laget visade var väldigt bra. Alla var villiga att försvara och alla försökte göra ett mål till för att avgöra matchen, men vi lyckades inte med det och sedan gav vi bort en straff.
- När det står 2-3 och det bara är ett par minuter kvar blir det lätt lite skakigt för folk som kollar på. Men det är vårat jobb och jag gillade verkligen utmaningen att försöka hålla bollen borta från nätet och försöka hjälpa laget så mycket som möjligt på inläggen. Vi visade stor kollektiv karaktär.

Raya säger också att han älskar titelstriden och att bevisa sig på den största scenen.
- Jag gillar sådana utmaningar och jag känner mig inte under press. Jag känner att när saker är pressade så finns det en chans att bevisa vad du klarar av.