Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Säsongen 2011/2012: "Nya rekord på alla fronter"

Först firade Arsenal Sweden tio år som supporterklubb med en hejdundrande fest på Undici i centrala Stockholm. Sedan slog vi alla tänkbara rekord under ännu en succésäsong.

SÄSONGEN I SIFFROR

Styrelse: Ordförande: Axel Asplund.
Vice ordförande: Mats Willner.
Kassör: Uffe Jansson.
Ledamot: Kaj Poikela.
Ledamot: Andreas Andersson.
Ledamot: Stefan Hertin.
Ledamot: Joakim Lindquist (lämnade sitt uppdrag i styrelsen innan jul. Stefan Eriksson tog då hans plats och ingen ny suppleant valdes).
Suppleant: Stefan Eriksson, Magnus Ahldén.
Antal medlemmar: 5 913.
Kostnad för ett medlemskap: Vuxen: 250 kronor, familj: 500 kronor och ungdom: 50 kronor.
Antal biljetter tilldelade: 1 347.
Omsättning: 3 177 251.
Resultat: 124 491.
Så gick det för Arsenal: Fyra i Premier League. Platsen säkrades i den sista omgången tack vare 3-2-segern borta mot West Bromwich. I Champions League blev det respass mot AC Milan i åttondelsfinalen. I Ligacupen blev det förlust mot Manchester City i den femte omgången och i FA-cupen i samma runda mot Sunderland.

Arsenal FC Official Supporters Club Swedens elfte säsong började med ett sprakande tioårsjubileum på restaurang Undici i centrala Stockholm. Festen och årsmötet hölls den 13 augusti. Drygt 300 medlemmar dök upp och var med och firade med oss. På festen spelade det engelska supporterbandet Away Boys och som gäster fanns legendaren Anders Limpar och journalisten Petter Karlsson. I samband med jubileet bevittnades även premiären mot Newcastle som slutade 0-0 på St James Park.

Vi hade vid slutet av säsongen 2010/2011 precis passerat 5000 medlemmar och när vi summerade var siffran 5315. Detta skulle återigen slås – och för elfte året i rad blev det medlemsrekord. När säsongen var slut kunde vi räkna in fantastiska 5913 medlemmar.
Detta innebar så klart en massa andra sifferrekord.
Vi sålde under säsongen 1347 biljetter till våra medlemmar och i alla matcher utom Manchester United och Spurs i ligan och AC Milan i Champions League fick Arsenal Sweden 100-procentig utdelning.
Några av dessa biljetter gick så klart till de två medlemsresorna som genomfördes. Den första på hösten som innefattade Fulham i ligan och Dortmund i Champions League. Vi bodde i Bayswater, men höll som oftast till i Islington där det förutom de två matcherna bjöds på guidad rundtur med Charlie George och obligatorisk samkväm med frågesport och mat på The Gunners Bar.

Den andra resan gick av stapeln på våren och i samband med hemmamötet med Aston Villa. På fredagen ordnade vi en specialmiddag på en italiensk restaurang på Upper Street där legendaren Ray Parlour var gäst. Resan var mycket uppskattad, men lockade tyvärr bara 25 personer.
För första gången på ett par säsonger lyckades vi äntligen ge ut sex nummer av klubbtidningen Kanonmagasinet. Hårt jobb ända in i kaklet gav resultat och redigeringsgurun Kaj Poikela kunde glatt ta semester när nummer 48 åkte iväg till tryckeriet i Jönköping i slutet av juni. Ur innehållet kan vi stoltsera med exklusiva intervjuer med Ignasi Miquel, Benik Afobe, Wojciech Szczesny, Ray Parlour, Jesper Ny (en svensk som jobbar åt Arsenal), svenske ungdomsproffset Kristoffer Olsson, provtränande Niclas Eliasson, Glenn Strömberg, komikern Anders Jansson och AST-engagerade Tim Payton.

För första gången i klubbens historia omsattes över 3 miljoner kronor. Förutom det stigande antalet medlemmar och de fler sålda biljetterna var Arsenal Swedens webbshop en starkt bidrag faktor till detta. Supporterklubben satsade hårt på både sina egna och Arsenals officiella souvenirer och detta resulterade i att försäljningen steg markant och uppnådde drygt 700 000 kronor. De souvenirer som vi själva tog fram var nio t-shirts (två jubileumströjor, back legends, Szczesny, Henry, van Persie, Arsenal Sweden, Pride of London och North London is red), en hoodtröja och en jubileumspin.

På hemsidan har det varit klart bättre fart än tidigare säsonger och det producerades 789 nyhetstexter, massor med bloggar och forumet var välbesökt. Dessutom startade Kristonel Elwe sin populära Podcast som flera gånger under säsongen var på Itunes förstasida.
Totalt gjordes 21 avsnitt.
Den populära tipstävlingen vanns av Magnus Barkestam från Lycksele.
Bakom kulisserna har det jobbats en hel del med Arsenal Swedens nya hemsida och smartphoneappen. Andreas Andersson har basat över arbetet med hemsidan och Stefan Eriksson för appen. Arbetet beräknas vara klart under januari 2013. Klubben har även gjort uppdateringar i medlemsregistret för att underlätta för medlemmarna och förberett för att göra biljetthanteringen ännu bättre.

Lokalverksamheten har rullat på under säsongen och det har regelbundet ordnats träffar i flera orter. När Arsenals damer kom till Göteborg samlades drygt 80 medlemmar och stöttade tjejerna på Valhalla IP. I samband med matchen syntes supporterklubben i media och innan matchen i ETC. Verksamhetschefen Jocke Lander var med i ett nummer av den väletablerade fotbollstidningen Offside.