Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

2012/2013 - "Fortsatt framgångssaga"

Arsenal Sweden kan se tillbaka på ännu ett framgångsrikt år. För tolfte säsongen i rad har vi slagit medlemsrekord, och i början av 2013 passerade föreningen för första gången drömgränsen 6000 medlemmar. När säsongen tog slut den 30 juni hade 6331 personer tecknat medlemskap, vilket är en ökning med drygt 400 personer jämfört med ett år tidigare.

SÄSONGEN I SIFFROR

Styrelse: Ordförande: Axel Asplund.
Vice ordförande: Lars Lundstedt.
Kassör: Uffe Jansson.
Ledamot: Kristonel Elwe.
Ledamot: Andreas Andersson.
Suppleanter: Kaj Poikela och Johan Luks.
Antal styrelsemöten: 14
Antal medlemmar: 6 331.
Kostnad för ett medlemskap: Vuxen: 250 kronor, familj: 500 kronor och ungdom: 50 kronor.
Antal biljetter tilldelade: 1 375.
Omsättning: 3 073 061 kr.
Resultat: 159 736 kr.
Så gick det för Arsenal: Fyra i Premier League. Platsen säkrades i den sista omgången tack vare 1-0-segern borta mot Newcastle. I Champions League blev det respass mot Bayern München i åttondelsfinalen. I Ligacupen blev det förlust mot Bradford City i semifinalen och i FA-cupen i femte omgången mot Blackburn.

Som vanligt har en mängd arrangemang, både lokalt och nationellt, anordnas. De centrala arrangemangen, medlemsresan och sommarfesten på Visingsö, var uppskattade och lockade 40 respektive närmare 50 personer. Medlemsresan genomfördes i november och matcherna som stod på schemat var 2-0-vinsten på Emirates mot Montpellier samt den mållösa matchen mot Aston Villa på Villa Park dit Arsenal Sweden hade fått 40 biljetter samt anordnade med tågtransport. Utöver detta fick deltagarna på resan ta del av en rundvandring på Emirates ledd av Perry Groves och det anordnades även traditionsenlig medlemskväll med frågesport på puben The Tollington.

På Visingsö anordnades den numera årliga interna fotbollsturneringen. Fem lag ställde upp, Stockholm, Jönköping, Värmland, Örebro och Old Boys, och när matcherna var färdigspelade stod slutligen Örebro som segrare i solen på Brahevallen innan kvällens festligheter tog vid.

Utöver detta har mängder av lokalträffar anordnats i bland annat Stockholm, Göteborg, Växjö, Örebro, Karlstad, Skövde, Linköping och Uppsala. Noteras här kan också att vid premiärmatchen för säsongen, Arsenal-Sunderland, var över 200 personer på plats för att se matchen på O’Learys Gamla Stan i Stockholm. De lokalansvariga har också under året för första gången fått ansvara för en egen budget i syfte att utveckla verksamheten. Under året har det hållits ett telefonmöte samt ett fysiskt möte för ambassadörerna där framförallt frågan om hur lokalverksamheten ska utvecklas har avhandlats.

På Arsenal.se var aktiviteten hög. Kristonel Elwe har varit redaktör för hemsidan och har jobbat mycket aktivt för att få in nya skribenter, vilket också är ett arbete som har gett utdelning. Det publicerades 663 nyhetsartiklar under säsongen och därtill matchrapporter, krönikor och mängder av blogginlägg. Forumet har fortsatt vara aktivt med mycket debatt om både Arsenal och Arsenal Sweden. Det har även hållits två telefonmöten med skribenterna i syfte att få deras syn på verksamheten.

Ett förslag som lyftes av skribenterna var att klubben skulle inför ett belöningssystem för de som arbetar ideellt inom föreningen. Ett sådant system utarbetades därefter av styrelsen och kommer att börja gälla säsongen 2013-14.

Arsenal Sweden har också drivit en podcast under säsongen där programledare Elwe tillsammans med gäster har diskuterat de senaste händelserna i Arsenalvärlden. Under säsongen publicerades 32 avsnitt av podcasten.

Bakom kulisserna har supporterklubben hela säsongen jobbat med en ny upplaga av Arsenal.se där vi dessutom kommer att byta webbplattform. Arbetet har skett dels via inköp av tjänster från ett externt IT-bolag och dels via eget arbete under ledning av Andreas Andersson. Det har genomförts flertalet arbetshelger där vi enbart har ägnat oss åt hemsidan. Den nya hemsidan var tänkt att bli klar under hösten, men då vi upptäckte en hel del intressanta applikationer på den nya webbplattformen som vi ville få med på den nya sajten valde vi att skjuta på lanseringen fram tills dessa har modifierats klart för att passa nya Arsenal.se.

Efter påtryckningar från Arsenal FC tvingades Arsenal Sweden i slutet av säsongen byta klubblogotyp. Kanonen i den gamla var enligt Arsenal copyrightskyddat och därmed beslutade styrelsen i Arsenal Sweden att föreningen hädanefter ska använda den logga som Arsenal vill att supporterklubbarna ska använda.

I klubbtidningen Kanonmagasinet, som under säsongen firade att 50 nummer hade släppts av tidningen, har supporterklubben kunnat bjuda på exklusiva intervjuer med spelarna Tomas Rosicky, Per Mertesacker, Francis Coquelin, Kristoffer Olsson, dubble OS-guldmedaljören samt Arsenalsupportern Mo Farrah, idrottsprofessorn Jan Ekstrand och före detta målvakten John Lukic. Dessutom har det skrivits reportage om Arsenals träningsanläggning, om före detta ungdomsspelare i klubben samt om andra klubbar som delar namnet Arsenal.

På souvenirfronten har Arsenal Sweden bland annat släppt egenproducerade t-shirts med Lukas Podolski- respektive Santi Cazorla-motiv. I övrigt så har vi fortsatt samarbetet med Arsenal FC och har sålt både deras egna produkter samt Nike-produkter med Arsenalkoppling.

Arsenal Sweden har fortsatt sälja biljetter i samarbete med Arsenal FC och när säsongen summerades hade drygt 1400 biljetter tilldelats Arsenal Swedens medlemmar. Vid endast fyra matcher fick vi färre biljetter än vad som hade ansökts om.

Under våren tecknade Arsenal Sweden ett hyresavtal för en lokal i Karlstad. Verksamhetschef Jocke Lander som tidigare hade arbetat hemifrån fick nu en bättre arbetsmiljö, dels genom att ha en arbetsplats att gå till och dels genom förbättrade möjligheter till lagerhållning av souvenirer. Lokalen invigdes i början av maj med öppet hus, och det dök upp närmare 30 medlemmar under eftermiddagen.