Medlemmar: 8772 st.
Visa menyn

Mina tankar kring Arsenals transferfönster januari 2014: Konsten att ha inte utnyttja ett överläge

Davidsson och Mannen
lör 1 feb 2014 kl 08:08

Jag skulle kunna kalla den här texten för ”konsten att missa en straffspark”, ”konsten att missa öppet mål” eller kanske använda brottningens parterröverläge som bild för ett tillförskansat eller givet överläge. Jag skulle kunna oja, älta och gräva mig djupt ned i en brunslemmig gyttja om enorma tillkortakommanden satta i relation till ett fantastiskt bra utgångsläge. Det skulle jag kunna göra och sedan kunde jag använda vilken referens eller bild som helst, resultatet skulle ändå vara detsamma.

När Arsenal, under sommarens transferfönsters allra senaste av slutskede, värvade Mesut Özil från Real Madrid talades det inte bara om vilken fantastisk fotbollsspelare vi hade fått in. Vi hade, inför fönstret, stuckit ut hakan och talat om att vi denna sommar skulle göra snabba affärer och det hade ryktats om både Rooney, Higuain, Fellaini, Cesar och en återkomst av Fabregas. När vi sedan blev bortdribblade av Pere Guardiolas nästan pinsamma yrkesinkompetens stod vi med tvättad hals och skägget i brevlådan. Av allt vi varit och ryckt i blev det inte ens en tummetott till anfallare och den duglige back uppen till Giroud lyste med sin frånvaro.

Så när alla skrek efter en målgörande forward, då satsade Wenger på ännu en mittfältare och tog tillsammans med Herrar Gazidis och Kroenke, med buller och bång hem en rejäl propagandaseger. Klubben fick en synnerligen kompetent fotbollsspelare i absolut världsklass och jag var jätteglad för detta trots att forwarden aldrig handlades in. Men klubben nöjde sig inte med att använda Özil på planen. Nej hans spelarvärde var för högt att inte använda i än mer propagandasyfte. Så han blev symbolen för att vi nu var tillbaka på banan. Att vi återigen kunde attrahera de attraktiva. För hade vi värvat in Özil, vilket vi uppenbarligen var i stånd att göra, ja då kunde vi värva precis vem vi ville.

Vi gick förvisso på pumpen och blev lurade upp på läktaren då spelgeniet Mourinho plötsligt, efter dygn av förhandlingar, 23.50 kom på att man inte kunde låna ut en Ba till en konkurrent, men de styrande i klubben vidhöll vad de hela tiden hade påstått. Nu har vi muskler att handla in vem vi behöver. Vi brast förvisso i tid denna gång, men nästa fönster –nu med Özil som lockbete- ja då kommer det bli andra bullar. Alla vill spela med genier som Özil, det kommer ni nu få se, vänta bara.

Ungefär så lät det och sensommar blev till höst som blev till vinter (nåja), 2013 blev till 2014 och december blev till januarifönster. Vi landade i det fönster som klubbens representanter talat om som ett av de vi inte bara hade monetära muskler utan också Özil att locka med. Nu är det första februari, fönstret har stängt för denna gång och vi står här ännu en gång. Jag har absolut ingenting emot truppbreddningsinköpet av Kim Källström, inte på något sätt. Men vi har haft nu haft tre transferfönster på oss att inhandla den centrala anfallare vi saknats så länge. Så då står vi här igen. Med vår tvättade hals. All dressed up and no place to go. Eller snarare; all messed up and no place to go.

En vacker historia men inget som helst ansvar för den sportsliga framtiden. Bild: En bitter D&M

För inte f-n blev det som det lovats. Inte f-n köpte vi in den striker vi varit i så desperat behov av sedan van Persie flyttade till Englands Borås. Vi hade hankat oss fram med en lövtunn trupp och Bendtner som andrastriker och nu står vi med Bendtner som andrastriker och, sedan Walcotts skada, en än tunnare anfallsbesättning. Och med säkerhetsrisken Vermaelen som tredjemittback. Vi hade alla möjligheter i världen, vi hade överläge både monetärt och hierarkiskt, men vi valde att göra precis ingenting.

Ett fotbollstruppernas öppna mål, nämnda parterröverläge eller straffkast i basket. Ni kan kalla det vad ni vill. Det snackades som vanligt runt, rykten florerade men vi fick ännu en gång krypa till sängs med svansen mellan benen. Ännu ett misslyckat fönster, ännu ett tillförskansat överläge som vi lät bli att utnyttja. En hel drös härliga miljoner inrullande från den tyske sko- och sportklädesproducenten, Gazidis med stora ord på upplyst podium och tre ytterligare år med Wenger vid rodret. Men fortfarande med en schweizerost till trupp, fortfarande med endast två fungerande mittbackar och endast en central anfallare att tala om.

Vi hade allt i egna händer och alla essen på hand, men Wenger spelade, precis som vanligt, som en tjurig liten barnunge. Och vi hamnade, precis som vanligt, i ett moln av bortkastade chanser med endast svarte petter kvar på hand. Och med tomma ord från fulla halsar som talar om att vi visst har vad vi behöver. Det talas om number wise, och ja visst. Vi har ju Bendtner och Sanogo är snart tillbaka från Diabyroom, så vi är väl förberedda på det tuffa matchandet som är i antågande. Vi är redo för ligaavgörandet, för CL-spel och för FA-kuppmatcher. Jajjemen! 

Nej, detta fönster är ännu ett enormt fiasko från klubbens sida. Men det är ett fiasko från en så oerhört mycket bättre utgångsposition än den vi kört ned oss i under så många år. Våra konkurrenter har förstärkt och blivit starkare. Vi hade lagt upp bollen i ett ypperligt läge, men bemödade oss inte ens att ta ansats. Bollen fick knappt styrfart och stannade i en grumlig pöl av sörja. Wow, bra jobbat. Bra jobbat ni som bestämmer över min klubb, över klubben i mitt hjärta.

John Cross på The Mirror skrev natten till fredag att styrelsen hade godkänt summan, £37 miljoner, som Schalke 04 hade begärt för att släppa Julian Draxler till Arsenal, men att Wenger lade in sitt veto till att betala den höga summan. Det talas om att det skiljde £5 miljoner mellan Schalke och Wenger. Pengar som vi alla vet att klubben har och pengar som skulle kunna ställas i relation till Wengers lön på £8 miljoner/år eller till Kongos lön och låneersättning till Spartak. Arsenals talesmän har sagts sig vara villiga att spendera stort och satsa på spelare av så kallad topp kvalité, och klubben satsade verkligen ...på att som vanligt välja att dra det korta strået. Eller i varje fall välja att avstå från det längsta.

Här hade vi chansen att inte bara använda några av alla de miljoner pund klubben har på kvalité, inte bara chansen att använda den goodwill som Özilköpet hade givit oss och inte bara chansen att stärka oss enormt inför slutspurten av ligan. Vi hade också chansen att mobilisera stort inför framtiden föra ett av de absolut mest spännande spelarnamnen i hela världen i hans generation, till klubben. En spelare som nu kommer att vara åtskilliga miljoner dyrare till sommaren, då gå till någon av våra ekodopade konkurrenter och således åter dryga ut avståndet mellan oss och toppen.

Bra jobbat Wenger! Well done. Och bra jobbat Gazidis och ni andra i styrelsen och bra jobbat du tyste klubbägare som stod och propagandalog så brett under sensommaren. Hoppas nu ni alla får ännu en förträfflig bonus när vi lyckas ta oss till Champions Leaguespel ännu ett år och nya miljoner kan rulla in till den välskötta ekonomin. Prisskåpet kommer att fortsätta eka tomt, vår tidslinje sedan senaste trofén än mer pinsam i längd, men vad spelar det för roll när vi kan höja biljettpriserna med 3%, knyta till oss finfina sponsordealar och få fotbolllseuropas strålkastarljus på oss ännu en säsong? För det är väl det som det hela handlar om? Glitter, champagnevin och klirr i kassan? En swooshen som byts ut mot en puma, fyllda loger och kö till årskorten? Det är väl det som vi alla vill ha, längtar efter och som betyder något för oss fans, eller?

Kommentarer

Bild för MikeR

Väl skrivet som vanligt, många känner precis som du och även om Kim kanske kan göra en del bra grejer och det är kul att han får lira i vår klubb så måste det finnas 100tals skarpare killar som åtmindstone är i matchtempo. jaja vi får väl an se hur det går men nog har man en klump i magen...

Nu vill jag se lite matchning av Poldi iaf 

I'll answer to nobody !!

Bild för Davidsson och Mannen

1: Ursäkta att ordet "ha" smög in sig i rubriken. Där skulle det inte vara!

MikeR// Tack skall du ha och tyvär är det nog som du säger, att det finns 100-tals skarpare snubbar vi borde tagit. En anfallare exempelvis... Och Poldi ja, jag vet inte om det är lite som Guitettiläget. När Poldi väl fick komma in mot Soton senast hade han ungefär 3/100 sekunder på sig. Och då kanske vissa snubbar, som han eller den blonde svensken i Stoke, redan har kroknat av att från bänken se medspelare göra bort sig samtidigt som klockan går allt snabbare förbi dem.

Bild för hallerby

Bra artikel som vanligt!!

Värvningen av Kim tycker jag inte alls är ologisk eller dålig. Visst är han inte spelaren som kommer att höja nivån generellt på laget, men han tillför bredd, har rutin och det ska bli oerhört intressant att se vad han kan utföra i ett riktigt bra lag. Let's face it, Arsenal är många klasser bättre än Svenska Landslaget och Kim har aldrig fått chansen att spela med en sån här omgivning tidigare. Han går på inspiration och kommer att leverera, det är jag säker på! Dessutom kan han gå in utan några större krav och förväntningar då många Arsenalfans inte vet ens vem han är. Tänk bara på hur många som hånade Flamini när han värvades in i sommar och är Flamini egentligen så himla mkt bättre än Källström? Och Flamini har gjort succé tycker jag.

Vad gäller Draxler så hade jag gärna sett denna unge tysk i truppen. Men jag förstår också Wengers resonemang. En skyhög prislapp på en väldigt ung spelare sätter en enorm press. Han skulle ju mer eller mindre komma in som en frälsare i en helt ny liga mitt i en säsong utan tid att anpassa sig, tryckt av en hög prislapp. Inte riktigt optimala förutsättningar. Han bör hellre värvas in till sommaren. Visst kommer spekulanterna vara fler och priset knappast lägre, men utbudet är å andra sidan betydligt större och jag gillar inte att snöa in på vissa spelare. Visst borde vi handlat en back-up till Giroud, men vad fanns det eg för alternativ på marknaden!? Nada! Januarifönstret erbjuder inte särskilt många kvalitativa spelare och det är som jag tidigare nämnt inte den ideala tidpunkten att värva nytt. Den enda av anfallarna som jag verkligen tror skulle kunnat hinna göra stor nytta för oss i år skulle varit Klose. Men där är förutsättningarna annorlunda. Han är en ålderman med stor rutin, han hade funnit sig i att spela andrafiolen efter Giroud utan att bli sämre av det. Han är den spelare som är mest lik (iaf spelmässigt) vår elegante fransman och han har en hel drös av polare i laget med Poldi, Özil & Mertesacker i spetsen. Dessvärre vägrade Lazio låna ut honom och så är det med det.

Allt är dock inte nattsvart, men visst är vi lika känsliga för skador på anfallspositionen som innan och vi är onekligen beroende av den fagre där framme. Bendtner fungerar bara mot sämre motstånd. Poldi ska spela mkt mer. Han tillför otroligt mkt kvalitet och är överlägset den bästa avslutaren vi har i truppen. Wengers brist i förtroende för denna polsk/tysk är obegriplig för mig och då är jag Wengersupporter in i märgen. Försvarsmässigt är jag dock inte lika orolig. Vermaelen bör vi nog byta ut till sommaren, men vi har även Sagna som bevisligen vikarierat bra som central försvarare. Vänsterbackspositionen är seriens bästa och högersidan är stabil så nej där är allti frid och fröjd. Och vi har fortfarande seriens bästa mittfält...

Bild för mr350sl

Bra skrivit som vanligt, luften går ur en med sånt läge.

Kännner samma ilska ,frustration eller använd vilket j-vla ord som helst.

Måste fråga om du varit mer upprörd sedan den otacksamma holländarn med 

tanken på tonen i bloggen. (befogad)

Bild för Davidsson och Mannen

halleby// Tack för din lika läsvärda som omfattande kommentar. Och ja, om Kim håller jag med dig, men med Draxler tror jag detta var tåget som gick. Han kommer bli åtskilligt dyrare då det, klausul, eller inte kommer bli budkrig om honom. Det var redan nu flera klubbar inblandade och priset kommer vara långt över vår nivå till sommaren. Tyvärr, jag tror han hade passat bra hos oss, men kommer inte få visa det eftersom vi inte kommer kunna matcha ekodopinglagen i sommar.

Håller helt med dig om Klose och hade enormt gärna sett att vi köpte loss honom och gav honom ett och ett halvt år hos oss. F-n, jag hade tackat ja till Berbatov som, enligt uppgifter, erbjöds oss varpå Wenger tackade nej. Och ja, Poldi älskar jag, men han har inte, trots att jag hoppats/hoppas på motsatsen, inte varit ngt vidare bra centralt. I övrigt är jag med dig gällande vår fina bredd på många positioner.

mr350sl// Tack så mycket för berömmet och jag håller verkligen med dig, luften går ur en. Mig lämnade den när jag, i torsdag, insåg att Draxlerdealen var död. Otroligt tungt.

Och ja, jag tror att rvP gjorde mig ganska illa, men framför allt gör det mig illa, och kanske därav tonen, att veta att vi har pengar och att ägare Kroenke (och styrelsen han kontrollerar) godkänt storspenderande på kvalitétspelare. Och att vi ändå backar, att Wenger ändå får ha sitt veto. Jag tycker hans veto är helt rätt när det gäller det sportsliga, men när han tackar nej pga ekonomiska orsaker och samtidigt uppbär EPL:s nästhögsta managerlön, då ser jag inte logiken. Och det gör mig illa. Mycket illa.

För vi har inte vunnit på snart NIO år. Och nu hade/har vi den bästa chansen på många år. En habil 2:a-anfallare och en back-uppmittback och vi hade varit otroligt mkt med i racet. Nu vette f-n, och det gör mig också illa.

Bild för Alexander Larsson 2

Alla känner ju likadant angående anfallare, egentligen är det bara tabellen som talar emot det vi alla ser. Tror du ändå inte att Wenger har en plan om Giroud skulle bli skadad? Tror att förtroendet som Giroud fått har lyft honom, och att han skulle bli mer av en Chamack/Park om han fick nöta bänk som Podolski. För övrigt är ju Draxler inte ens anfallare (även om Wenger tänker något sånt i framtiden). Nää jag tror helt enkelt att ta in en anfallare för att leverera mål är betydligt svårare än man först tänker, och att ett sådant köp kan göra mer nytta än skada.

Bild för Alexander Larsson 2

oj, göra mer skada än nytta, ska det ju såklart stå! haha

Bild för Masseolle

Som redan sagts bra rutet! Visst kan kanske Kim vara bra att tillgå men som alla redan sagt var finns striKern? För några veckor sedan trodde jag nog att vi faktiskt skulle kunna vinna ligan men inte längre. Det oavgjorda resultaten mot Southampton spräckte definitivt den drömmen. Jag har alltid tyckt Arsene är toppen men nu känns det nja.... Så där.

Bild för Fredde

Men om man funderar, vad fanns det för anfallare tillgängliga det här fönstret? Diego Costa ville inte riskera sin VM plats (annålunda i sommar?), Lewandowski skrev på som väntat för Bayern, Mandzukic är fortsatt ordinarie fram tills att Lewandowski anländer, Suarez har garanterat CL-spel iochmed kotraktet till nästa säsong. 

Jag tror inte Wengér ville hamna i en situation som han gjorde med Park, Squilaci osv. Den enda som var aktuell isåfall var nog Draxler, och som du säger kommer man med den prislappen så förväntas man skjuta hem titeln igen (och en hel del till) i slutet av säsongen punkt och slut. Jag tror inte att på kort sikt att han hade kunnat gå in och förbättra oss så pass mycket för de pengarna, men på längre sikt kanske han kan skolas om till den dära anfallaren. Killen är ju inte ens anfallare idag och att börja skola om en kille mitt i säsongen känns inte sådär jätte genomtänkt.

När Inter och Guarin kom in i bilden för Vucunic så var det inte längre aktuellt för Juventus att släppa på lån.

Det sades ju att vi hade slängt in ett bud (med 8 andra klubbar) på Lewandowski men att han redan hade bestämt sig.

You win some, you draw some

Bild för Andreas Sorby

Hur gärna jag än sett en anfallare (Klose får det att vattnas i munnen på en, ja!!) som kunde avlastat Giroud utan att ta ifrån Giroud sin startplats som jag faktiskt tycker han gjort sig förtjänt av, komma under detta januarifönster så tänker jag ändå som så här: Jag är en Arsenalsupporter, jag vet ingenting om vad som händer bakom kulisserna och oavsett hur välinitierade vissa journalister/twittrare/allmänna tyckare anser sig vara (Piers Morgan; allvarligt talat, killen är ett skämt!!!) som supporter har jag all rätt att tycka och tänka, men när nu fönstret har stängt så vet jag ju också att vi inte kan göra nåt o vi får finna oss i det som är. Vi har en bra trupp. Vi saknar bredd på anfallspositionen, men vi har inte sett Sanogo så mycket än, Bendtner har en hög högstanivå och Podolski kan spela centralt (även om han inte övertygat där i den rödvita tröjan, hittills). Wenger är i mina ögon en av världens kanske 5 bästa fotbollstänkare, en av de absolut bästa på att se saker som vi andra dödliga inte ser och han har haft rätt förr. Jag släpper allt som vart, gläds åt att vi fortfarande är med och slåss om tre titlar i vår och att Kim Källström (om nu inte den påstådda skadan visar sig vara allvarlig) skall få chansen att visa att han faktiskt besitter ett mycket stort fotbollskunnande i världens bästa lag. Jag gläds åt att mitt underbara, älskade, vackra Arsenal skall spela match redan imorrn igen och jag säger som alltid, Wenger knows!

Bild för Dixon

Som vanligt huvudet på den berömda spiken, min käre D&M!

En mycket bra sammanfattning på alla de känslor som just nu strömmar genom kroppen. I många år nu har vi varit relativt nära, men aldrig riktigt "där". Nu har vi under en längre tid varit i serieledning, i kamp med City och Chelskij. Förutsättningarna har funnits där, om man säger så...En nytt MYCKET lukrativt avtal med Puma, Özil värvad från Real och en betald (eller iaf snart?) hemmaarena. Ekonomin är DEFINITIVT inget hinder för värvningar, om man nu VERKLIGEN vill visa att man går 100% för PL-titeln. Med detta sagt, Wenger och Arsenal har haft hela januari på sig att förstärka truppen där det finns uppenbara brister, nämligen anfall och mittförsvar. Vad bli då kontentan? Jo, Kim Källström (31) LÅNAS in resten av säsongen... Kim Källström, känd spelmotor i lag som Real Madrid, Barcelona och Bayern München...eller vad sitter jag och drömmer..?

Är detta Wengers sätt att visa oss fans Arsenals beslutsamhet, vilja och marschriktning? En flinande Gazidis som gottar sig åt nya miljarder i klubbkassan och nya "löften" om transferbudgetar i världsklass. Nej, Wenger...nu går tåget...även denna gång. Vi har en tysk flerfaldig landslagsman på bänken, i form av Lukas Podolski, men, nej, en 18-årig Gnabry går före i peckingordern. Sist kom Podolski in i 90:e minuten. Varför? Bendtner var oönskad i Arsenal, nu plötsligt en "fantastisk striker" och super back-up till Giroud...

Källström kan inte hjälpa om han skadar sig på träning, men Arsenal påstår att de "visste om" skadan när de skrev på låneavtalet. Bra där, Arsenal! En halvskadad 31-åring, absolut sista dagen av transferfönstret, med absolut ingen tid kvar att rätta till misstagen. Nu blev resultatet av januarifönstret absolut noll som det ser ut. Tre mittbackar i truppen, Walcott borta, Ramsey borta, Wilshere halvskadad, Arteta inte riktigt den han varit, Giroud bränner åt skogen för många lägen. Tack, Arsenal. Våren kommer att bli...spännande...

Bild för Hardy

Det mesta har sagts i denna tråd och jag svarar för första gången på länge och speciellt första gången på alla trådar kring ”Davidsson och Mannen”-tråden!

Jag ”älskar” att läsa dina trådar och det är väl första gången sedan 7-8 år jag svarar/besvarar en tråd överhuvudtaget! Senast jag gjorde det så fick jag en massa skit för det! Så jag ruttnade på att skriva på forumet, då det bara verkade vara en massa ”10-15-åringar” som mest bara skrev med deras föräldrars goda minne/lösenord om kiss o bajs! Nu får jag säkert en massa skit för det också! Men klimatet på trådarna verkar ha blivit bättre genom åren, så jag chansar, med tanke på att för 7-8 år sedan med alla 10-15-åringar, så är de istället idag, klokare 17-23-åringar! Så kanske vissa skrivelser kan gå igenom på ett klokt sätt idag! Mycket utropstecken blir det! Jag vill å andra sidan lägga in en liten protest när det gället uttalande kring och jag citerar ” För vi har inte vunnit på snart NIO år.”

Och då tar jag tillfället i akt att citera ett 7 år gammalt inlägg från mig (2007-01-08)!

”Hur vi än vrider och vänder på steken, så är jag helt övertygad om att, (förslag om det finns någon annan?) det är Mr Wenger som har järnkoll på spelarnas fysiska och formmässiga tillstånd! Och, i och med detta torde vara bäst kvalificerad till att avgöra vem som ska lira och inte lira. Jag kan inte göra annat än att lita till 100 % på Mr Wenger. Själv är jag ingen större taktiker som ser, det och det i en match och därför går jag inte i klinch med er övriga angående detta, eftersom de flesta av er verkar vara innehavare av tränarlicenser av varierande art.

Å andra sidan, om alla skulle nöja sig med det ovanstående som jag gör, skulle ju ingen öppna en tråd och ingen debatt uppstå. Något som jag lagt märke till i den här stundtals hätska tråden är i alla fall att, många har olika ”anfallsvinklar” på hur man uppfattar en match!

Personligen har jag ingenting emot ifall vi får anfall emot oss under en match (nästan omöjligt i en fotbollsmatch att det inte skulle ske, man får ju förutsätta att motståndarna vill göra mål!) bara vi håller tätt J. Det kan man ju inte veta i och för sig i förväg, men om nu bollinnehavet är ungefär lika, så har ju motståndarna påbörjat ett försök till anfall lika många gånger som vi! Att våra ungdomar i backlinjen inte är mogna för alla uppgifter match efter match i alla lägen, får vi stå ut med ett tag till! Speciellt när de inte får spela match ut och match in och därigenom spela in sig med varandra. Jag tror att vår backlinje kommer att bli grym så småningom och jag har tålamod. Själv så väntade jag i 18 år på en ligatitel, mellan 1971 och 1989, under tiden fick vi en FA-cup och en ligacupvinst och oooh va vi firade då! Och jäv.ar vilken otur vi hade i match efter match, eftersom vi hade material år ut och år in för att vinna ligan. //Morsning! Idag är en annan dag och match. Ny tråd och ny debatt J.”

Åter tillbaka till framtiden, 2014-02-02:

-          Lätt som man är (125 kg idag!) så tar man till ett o annat ”klistra o klippa”-trick J emellanåt, nu när man lärt sig detta med datorvärlden!

-          Nu tar vi CP idag och så tror vi på Wenger hela vägen och jobbar på ligasegern säsongen ut! Vad tror vi om det? Kan vi köpa det istället för att tracka ner klubben för att januari!-fönstret, inte gick som alla 7 miljoner Arsenalfans ville/tyckte! Vi älskar ju vårat lag!

- Lite kuriosa från 2006 när folk fick chatta/fråga ut Wenger en kväll!:

 

Can you describe a typical matchday?
Usually, I get up at 6.30am and go for a run, after that I come back and have breakfast and then prepare the team meeting. At 10.30 we meet with the players, have a walk, a stretch, and then a meeting where we sometimes watch what was good or bad in the last game. At 11 we have lunch, then most of the time we go back to our [hotel] rooms again. At 12.45 we go to the stadium... Afterwards I watch all kinds of matches, through the night until three or four o'clock I watch European football. I go to bed when I am dead tired, for managers it takes time to recover from a game and sometimes you don't sleep at all.”

-          Men vi vet ju att det inte ska vara lätt att coacha världens bästa lag! Så även vi har sömnlösa nätter när vi torskar och speciellt om det är mot fel lag, som Bottenham, Chelski, Shitty, ManU m.m. men vi kan ta en torsk mot Wigan! Bara vi inte loosar serieledningen!

//Over and out from Hardy.

 

Ps.Under de 18 åren vi väntade/trodde varje år på en ligaseger så placerade vi oss inte bättre än fyra mer än 5 gånger! Jag är född på 60-talet och Gooner sedan 60-talet!

Va skönt det äntligen var att få skriva av sig utan skrivmaskin J men nu är det knopplådan som gäller. Ds.

 

Bild för Davidsson och Mannen

Superalex// Visst är det där med central striker görsvårt. Spelar du med två anfallare kan du ha tre som roterar men kör du som vi, 4-5-1, så finns det bara en plats. Därför är spelare som exempelvis Draxler så oerhört nyttiga. Som kan fungera som falsk 9:a, som 10:a a la Özil eller i viss mån även på en kant. Då kan man köpa in fler som delvis konkurrerar om samma plats och, som du är inne på inte gör skada.

Masseolle//Tack skall du ha och ja, jag känner igen mig i mycket av det du skriver, även om jag inte riktigt tillät mig att tänka oss som ligasegrare. Mer som att denna säsong är den då i har (hade?) större chans till titeln än vi haft på många år, och troligen också kommer att få...

Freddee// Visst är januari ett svårt fönster att handla i, men för mig är problemet att vi i tre fönster misslyckats med att fylla en vakans som alla sett. Vi har ju kört med Giroud och bara Giroud, i princip sedan han köptes och DET är det stora problemet. Vidare tycker jag inte att det ringa utbudet i januari får bli ett skäl till att, i princip, börja att agera på fönstrets sista dag/dagar. Vi agerar sent, trögt och nästan provocerande ineffektivt. För som jag skrivit tidigare, försöka duger, är för barn.

Atothes// Jag följer inte Piers Morgan så jag har ingen koll på honom och visst är det så att få verkligen vet vad som händer bakom kulisserna. Men helt ärligt så spelar det ingen roll för mig. För mig spelar bara resultatet roll. Tar vi eller tar vi inte in vad vi behöver? Detta fönstret är ännu ett där vi uppenbarligen inte tagit in vad vi behöver, så i min värld kan det inte ses som något annat än ett misslyckande. Sedan får Wenger och killarna jobbat hur h-mla mkt de bara kan, resultatet är ändå detsamma.

Dixon// Tack så mycket! Och ja, det är precis det du tar upp som gör mig så enormt arg. Allt finns ju där. Pengarna, tabelläget och nu också Özil att locka med. Vi är så enormt nära, som du säger nästan där. Men vi tar oss ändå inte dit. Så nära, men ändå så långt borta. Och jag som skämdes bort med alla segrar saknar inte bara mitt vinnande Arsenal, utan framför allt mitt smarta Arsenal. Mitt Dein Arsenal. Fixar-Arsenal.

Sedan skall vi inte gå in på matchcoachningen Dixon, då blir det för mkt. Och jag väljer att bara skratta åt Kongogate. Att han kom till oss, att han redan var skadad och att Wenger fick reda på det men ändå valde att låna honom. Det borde finnas hundratals Kongos att tillgå där ute. Herregud, vilket skämt!

Hardy// Wow, välkommen tillbaka. Hoppas du inte väntar lika länge till nästa inlägg/kommentar. Det man måste ge Wenger är hans enorma engagemang, som du skriver så är han närmast anal i sin vilja att ha koll och vara förberedd. Och han brinner för klubben, det tror jag absolut. Problemet för mig är att hans val och sätt att agera inte har givit oss det vi behöver för att vinna. Vi byggde den nya arenan och det satte oss på sparlåga, ekodopningen kom in och ritade om kartan, men nu borde vi vara med igen. Vi har pengarna, vi har ryktet men tar ändå inte möjligheten. Och det är smärtsamt att se.

För som du skriver, vi måste fortsätta att tro. Att tänka Arsenal som ett lag som kan vinna. Ligan och kupper. Vi skall inte behöva få skäl till att sluta tro. Välkommen tillbaka!

Bild för gunsmoke

Som jag tidigare skrev - "Wengers vilja över att vårda Arsenals varumärke känns sisådär" och speciellt nu när BBC rapporterar att Arsenal i desperation försöker häva hela lånepaketet pga Källström ryggskada, som man dessutom fick veta i samband med läkarundersökningen då Källström berättade om sin skada, men AW valde trots detta att gå vidare med affären. Att bygga upp förtroende/respekt tar lång tid, att rasera detsamma kan gå blixtsnabbt. Att Källström inte kan spela förändrar i sak inget tycker jag, men hela denna skämtaffär är det som skadat oss mest. Självklart är Wenger det bästa som hänt Arsenal sedan Herbert Chapman, den han är ju den manager som ta oss vidare.  Ibland blir hans barnsliga tjurighet för bara mycket.

Jag tror att AW är betydligt bättre på att bygga imperium än att matchcoacha lag till titlar, för det är inga dåliga trupper han har förfogat över de senaste nio trofélösa åren. Jag tycker att vi har haft ett bättre lag än bl a Chelsea o MU de senaste fem säsongerna, men bristen på bra coachning har varit trofélöshetens vagga, nu när Bould tagit hand om defensiven så har vår stabilitet förändrats till det bättre och där ligger nyckeln till mycket.

Jag är dessutom säker på att tjuriga Sir Alex tagit hyfsat många titlar med Arsenal den senaste nio säsongerna, självklart bara spekulationer, men när man idag ser vad MU går för (i mitt tycke ligger de där de ska vara med den truppen) så förstår i alla fall jag Sir Alex coachförmåga.

Nu när jag gnällt av mig lite så är det framtiden och match mot Palace som gäller.

Bild för Davidsson och Mannen

gunsmoke// I nuläget framstår vi/Wenger som en clown, en pajas, en klåpare. Folk skrattar åt oss av så många orsaker. Denna Kongogate är illa nog, men jag skrattar jag med. Att försöka stå emot blir för löjligt. Och där tror jag att du har en poäng, vårat varumärke lär väl inte ha stärkts efter detta fönster...

"...trofélöshetens vagga", underbart uttryckt. Och visst är och har Wengers svaghet alltid varit matchcoachningen, men det har liksom, som du är inne på, vägts upp av hans fantastiska förmåga att skapa något ur inget (okej, en grym back-five hade han), att gå nya vägar och att upptäcka guld där andra bara ser sand. Den senaste tidens agerande väcker, fullt logiskt, frågan om den förmågan verkligen är intakt. Är den det?

Du refererar till SAF och det är ju bara att titta på Manu just nu för att se vilken skillnad matchcoachning kan göra. Herregud vilken mästare han var på det och så många poäng han tog åt dem. Håller helt med dig.