Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Då hängslen och livrem sprack

Davidsson och Mannen
ons 17 sep 2014 kl 09:26

Igår påbörjades Champions Leagues gruppspel och för Arsenal innebar det att ännu en gång åka till Dortmund för möta de gulsvarta Borussia på Signal Iduna Park. Ett Borussia som med fem-sex startspelare på skadelistan, var tämligen vingklippta och många Arsenalister snackade inför matchen om att detta möte kunde innebära en synnerligen god start på säsongens gruppspel. Visst hade vi Debuchy och ännu några till på skadelistan, men vi ställde med undantag för inhoppande Hector Bellarin, upp med ett lag som var så gott som ordinarie. Till detta hade vi en bänk som var lika hoppfull som ovant fylld med skadefria a-lagsspelare, så optimismen låg liksom där som en kluckande midsommarnattsförväntan och pockade på uppmärksamhet.

Men så fel den hade, den spriande optimismen. För trots att vi inte förlorade med mer än två mål, så fick vi oss inte bara en uppvisning hur en fotbollsmatch taktiskt skall utformas, vi fick oss en snärtande hands utsida rakt över vår rosiga kind, en rosig kind som tämligen omgående förbyttes till en genansens blossande hetta. Vi blev så taktiskt utmanövrerade, vi blev så bortspelade och vi blev så, intill pinsamhetens rand, avklädda inför alla världens fotbollsåskådare. Vi blev bortkollrade och bortgjorda och det faktum att Borussia helt slutade anfalla efter 2-0-målet gjorde det bara än mer smärtsamt tydligt hur ofarliga vi numera anses vara, som bortalag i de så kallade stora matcherna.

Dagens chat går till Sanchez, Koscielny och Szczesny, där den förstnämnde sprang, sprang och sprang. Visst tappade han boll och visst sprang han rakt in i den gulsvarta väggen åtskilliga gånger, men han slutade aldrig att sticka ut som det undantag som aldrig slutade löpa, vara i rörelse och faktiskt försöka skapa någonting kreativt med bollen. Koscielny var fullständigt lysande fram till 1-0-målet och var, med undantag för en viss passivitet vid 2-0-målet felfri. En av få som stod upp, som tog initiativ och som vågade spela sitt vanliga spel. Szczesny var även han lite passiv vid 2-0-målet men höll oss, under första halvlek, kvar i matchen med ett stort antal fina ingripanden.

Dagens shit går till: Ja, var skall jag egentligen börja? Skall jag börja med att Wenger har skapat en trupp så lövtunn att vi var tvungna att låta en högst orutinerad och oprövad Bellarin, bortsett från en ligakuppmatch, göra tävlingsdebut mot ett av Europas mest rörliga, dynamiska och taktiskt slipade lag? Skall jag prata om det centrala mittfältets enorma tröghet där både Ramsey och Arteta var så tröga, så skrumpna och så impotenta så att ett Dortmund, som annars är specialister på kantspel, hade en motorväg att göra vad de vill med, centralt? Eller skall jag tala om fjolårets prestigevärvning, Mesut Özil, som nu har kommit att bli så avslagen, så slokörad och så osäker så att han inte bara var totalt osynlig hela matchen, utan även, så fort han faktiskt syntes, gav bort bollen till motståndarlaget och gjorde de mest basala passningsförsök till rena rama jeopardyt?

Eller skall jag lyfta upp det återigen helt föråldrade och uppenbart imploderande tanken om att det är vi som skall diktera vilkoren? Eller att Wenger fortsätter skicka upp båda ytterbackarna till offensiva tredjedelen, trots att vi egentligen inte hade ett säkrat anfallsspel, varefter tyskarna fick ren fotbollseufori till skänks utmed flankerna, att slå ut bollen på till en löpande gulsvart spelare? Eller skall jag plocka fram hur avskuren Welbeck var under merparten av matchen? Artetas totala brist på defensiv kompetens? Ramseys alibijoggningar? Wengers totala ovilja att anpassa sig efter motståndet?

För mig är inte det värsta att Dortmund pressade ned oss i brygga under hela första halvlek, att de hade stort bollinnehav och att vi fick ägna oss åt att jaga. Jag har inga problem med att åka till svåra bortamatcher och spela ett cyniskt lågt försvarsspel för att sedan försöka få snabba omställningar att avgöra matchen på, och därför var det inget problem för mig att de pressade oss och att vi blev, till synes, nedtryckta. Problemet för mig, och det som gör mig så oerhört nedslagen, är hur vi såg ut när vi hade bollen, hur konturlösa vårt spel var och hur totalt bortblåst allt vad fotbollsgenialitet heter var hos våra välbeställda världsstjärnor.

Vi var så erbarmligt dåliga och det värsta av allt var hur vi, vi som var de som cyniskt skulle ha legat och väntat på omställningar, vi lät dem kontra oss sönder och samman. En ensam Immobile fick jonna igenom ett vidöppet centralt mittfält och lätt avfärda den spridda distraktionen som Arsenals försvarsspel kom att innebära. Och om detta 1-0-mål ändå hade varit ett undantag, men det var det inte.  Det blev en regel. För när vi väl erövrade bollen och skulle bygga upp någon form av anfallsspel, med vårt överbemannade och kreativitetsdränerade centrala mittfälts som cementerande grund och trygghet, föll vi som ihop som ett fuskbygge på sankmark.

Vårt 4-1-4-1 (läs: Hängslen och Livrem) brast så smärtsamt snärtande rakt över våra bröstvårtor och hängande buk. Vi skulle ju inte ens vara kreativa, vi skulle ju, tack vare vårt enligt Wenger tighta centrala mittfält, hålla motståndet stången, pressa ut dem mot de ofarliga kanterna och sedan slå om i form av ett snabbt pass till kreative Özil som sedan skulle slå bollen till vindsnabba Welbeck och Sanchez, vilka i andravågen skulle backas upp av rörliga Wilshere och Ramsey. Jag förstår liksom vad Wenger var ute efter, men jag begriper inte hur han kunde tro att dessa spelare, med dessa redan krökta ryggar och nervöst nedbitna nagelband skulle stå upp, stå emot och hålla motståndet på avstånd.

Det vi bevittnade igår var inte bara en display över vilken undermålig kondition Arsenal hösten 2014 är i. Det vi fick se, var ett visualiserande över hur det låter när hängslen och livrem brister. Över en smärtsam snärt, över en pinsamhet med byxorna nere vi anklarna och en genansens bultande hetta över kinder som blossar av förnedring. Det såg vi, det bevittnade vi och det fick vi höra. Arsenal av idag är inte bättre än så här, vår trupp är förvisso kryddad med vackra namn, men är fortfarande så här tunn och så här lätt att bräcka. Vår manager kan, enligt uppgifter, fortfarande locka till sig dessa spelarnamn, men han kan uppenbarligen inte få dem att fungera som ett lag. Det fungerar säkert bra i managerns huvud, eller på taktiktavlan, men när verkligheten igår hann i kapp oss, så blev övertydligheten smärtsamt svår att förklara bort. Så här bra är vi just nu. Inte speciellt, va?

Kommentarer

Bild för Ola Mauritz-Nelsson

Det är början av säsongen, det kan Sanches kommer att bli ännu bättre. Özil kommer att få spela där han ska. De som är skadade kommer att komma tillbaka. Bättre att losa nu än i slutet. Det kommer att bli bättre. Får vi hoppas i alla fall..

Bild för Davidsson och Mannen

Ola N// Jag måste erkänna att jag beundrar din förmåga att frambringa optimism i denna högst osköna stund. Och vi får hoppas att du har rätt, att det kommer att bli bättre. För igår var det illa.

Bild för Adamberg

Allt kan hända men Özil kommer aldrig att få spela där han ska spela. Det är Wenger vi pratar om.

Adam

Bild för MikeR

hm ja jo...det där gick ju inte, har svårt att se vad som skulle kunna göras bättre, vi verkade liksom induviduellt sämre på varje position utom ett par undantag som du nämde, jag kan inte fotbollstaktik alls men det att man pressar en bollhållare hårt som de gjorde måste ju vara jäkligt jobbigt och har inte riktigt koll på varför vi sällan gör det, man såg tendenser till det mot City men annars var det länge sedan. Men ändå orkade Dortmund pressa med 2-3 gubbs hela tiden. Den uppenbart nervösa Bellrin hade jag aldrig vågat haft kvar efter halvlek så ett tidigt byte där till ex. Arteta hade säkert fungerat, man satt ölen i halsen varje gång de stormade fram på högern, men problem är väl att truppen är så tunn att han behövdes i mitten istället...ja vad gör man, saknade långa crosspass igår för att få lite ytor annars är jag mest nedslagen.....

I'll answer to nobody !!

Bild för Brattis

Förlora mot Dortmund borta i CL kan jag ta. Men sättet att förlora på kan jag inte ta till mig.

Såg ni sekvensen där Podolski letade efter sitt borttappade benskydd? Ramsey och nån mer tittade lojt, med trötta blickar på Poldi och undrade vad han ville och såg inte särskilt samarbetsvilliga ut. Till slut fick " slözil" ta av sig sitt skydd och låna ut. Dessa bilder förmedlade inga positiva vibbar till resten av fotbollsvärlden. Jag beundrar verkligen Klopp för den entusiasm han kan ingjuta i sitt lag som bestod av minst halva reservbänken. Nej, det här känns inte bra alls.....

"Once a Gooner Allways a Gooner"

Bild för Davidsson och Mannen

Platini // Först och främst måste du bara förklara ditt val av alias. Jag är dödsspänd på hur du kom fram till det. :-) Berätta! Sedan är det ju där med Wengers envishet… och ja, den är ju inte helt okänd. Jag tror, som du, att Wenger inte kommer ändra sig som resultat av att nuvarande läge inte fungerar, det är han för envis och för stolt för. Däremot tror och HOPPAS jag att Wenger kommer att återcentralisera Özil när Walcott är hel, när Podolski hoppat in och gjort mål och när AOC (ja, jag vet att Wenger talar om honom som CM/CAM) visat sig vara omöjlig att hålla utanför startelvan.

Däremot så är jag oerhört rädd att Wenger ser sitt systembyte som så viktigt och avgörande varför vi kommer få lida med detta hela säsongen ut (och att Özil då får sitta kvar som gisslan ute på kanten). Så jag hoppas att Özil flyttas in (i det gamla systemet), men är, som du, rädd för att Wenger vägrar ändra sig. (Gud vad jag säger emot mig själv. Det är nog förnuft som står och brottas mot önskan, kanske.)

MikeR// Jag vill till viss del försvara den gode Bellerin. För visst stod han för ungefär miljoner felpass och visst blev han omsprungen ungefär lika många gånger. Men det är inte hans fel att hans debut sker i ett slaknat Arsenal mot ett av världens mest pressande och i högt tempo spelande lag.  Har man en 19-årig debutant måste de andra spelarna hjälpa honom, eller, har man en 19-årig debutant så måste man ha ett system som hjälper honom.

Sedan sätter du fingret på en känslig punkt: Att vi såg så dåliga ut. Jag anser inte att vi har sämre spelare, snarare tvärtom, med de såg dåliga ut, dvs. de kom inte i  närheten av sin egentliga kvalité. Och jag anser att signifikativt för en bra ledare är att de får mer ut än summan av den samlade kompetensen, att varje spelare höjer sig och att laget då presterar mer än vad de respektive spelarnas samlade kompetens egentligen har bäring för. Som det var för Arsenal förr i världen, när Wenger köpte skrumpnade spelare som sedan blommade ut i klubben. Just nu känns det som om vi gör tvärtom.  Fina spelare kommer till oss och bara vissnar.

Brattis// Håller helt med dig, det är sättet vi förlorade på som är problemet. Och sekvensen du berättar om är ett lysande exempel. Och var det inte Ramsey och Özil som satt där, som i koma, och inte ens verkade bry sig. Ingen pepp, ingen laddning och ingen ”kom igen nu Poldi, in och sänk dem”. Inget samspel, inget sammarbete och inget ”vi”. Synkront med detta resonemang hamnade vi när producenten korsklippte bilder på Klopp, som manade på och eldade sina spelare, med Wenger som satt stilla passivt uppklättrad i ett hörn av bänken. Skillnad? Ja. Vad kommunicerar den? Tja, du…

Bild för Adamberg

Davidsson och Mannen// Mitt franska blod hyllar gärna min namne den store elegante giganten Platini på 80 talet. Ej att förväxla med dagens pösiga champagnedrickande fotbollspamp. Ja wenger är en envis åsna. Kommer heller aldrig att ta bort Arteta från startelvan inom överskådlig framtid.Det allra bästa köpet till klubben( har jag tyckt länge) är att byta ut Wenger mot Klopp. Vilket lyft det skulle bli! En riktig match-coach!

Adam

Bild för George Adams

Kopierar in vad jag skrev på transfertråden, precis innan jag såg att du skrivit ännu ett klockrent blogginlägg

"Hela sommaren vädjade, hoppades och tjatade undertecknad och många andra gooners om att vi bör, eller snarare måste förstärka, och därigenom skaffa oss förutsättningar för att förbättra lagets försvarsspel. Vi som ofta uttryckte förhoppning inför transferprioriteringen att förstärka truppen med ytterligare en mittback och även en stark och snabb mittfältsdynamo med defensiva spetskompetenser och stora ledaregenskaper, fick allt som oftast försvara denna önskan här på forumet...

Resultatet av sommarens transferfönster vet vi alla..

Utfallet såg vi tyvärr, med all önskvärd tydlighet i matchen mot Dortmund.

I och för sig fungerade inte mycket i matchen, även vårt anfallsspel var under all kritik. Men alla som hållit på med fotboll vet att det händer ibland. 

Men kära Arsene Wenger. Var är Arsenals grundspel? Var är den helt avgörande inställningen, spelglädjen med den viktiga löpviljan som underlättar för bollförande spelare, aggresiviteten ( vi är ju för h-e ett brittiskt lag som uppträder som ett gäng kärringar(förlåt) och harmonin som du som manager och coach är ansvarig att implementera i laget. Var är den smarta matchplanen och den bonnsluga taktiken, och slutligen, var är ett försvarsspel, värdigt ett europeiskt topplag.

Nu var vi tillbaka till några av förra årets katastrof prestationer, och gårdagens batalj kunde (med större effektivitet från tyskarnas sida) mycket väl ha blivit ännu en storförlust och ännu ett förudmjukande bevis på att nuvarande lagbygge och taktik inte är byxade uppgiften .

Mittfältet, med den välkammade Arteta som defensivt ankare var mer än lovligt slöa och det var bara för tyskarna att traska på då  det var rena Autobahn på mittplan, press spel, det vet inte våra grabbar vad det är. Katastrofalt dåligt och detta måste ledningen åtgärda för det är pinsamt att se stolta Arsenal prestera så dåligt mittfältsspel som igår. Vissa spelare har dessutom så dålig inställning att man helt enkelt verkar välja bort försvarsarbetet, och istället går omkring och surar som en griniga snorungar. Özil!!! Nu skärper du till dig och kämpar för laget, annars kan du dra... Med det spel du just nu spelar och framförallt de disharmoniska signaler du skickar kommer jag inte sakna dig. Du tjänar mycket mera än avsevärt viktigare samhälls pelare, ja snuskigt mycket mera, så sluta lipa och sätt igång att prestera. Det gäller förövrigt hela klabbet, allihop!!

Wenger.. Med sunt bonnförnuft kommer man långt och glöm inte det gamla talesättet, att "som man sår, får man skörda"

Bild för Fredde

Den stora skillnaden mellan oss och Dortmund igår var att deras deffensiva mittfältsblock fullkomligt ägde matchen. Bender och Kehl neutraliserade hela ytan framför sin backlinje, där var det STÄNGT. Arteta och Wilshere misslyckades enormt med det och att Mikitharian inte gjorde hattrick igår är nog för de absolut flesta en gåta.

Tyckte en situation med Arteta är vääääldigt talande, han ska få en bakåtpassning från Gibbs, passen går 2 meter bredvid, en okej pass som du eller jag ska kunna klara av. Arteta halkar, Dortmund kontrar och Arteta är så ivrig att reparera eget misstag att han nästintill ger bort en straff men Mikitharian som fallit enkelt innan får inte med sig domaren den här gången heller fast han borde kanske ha fått det just den här gången, även om han även nu trillade enkelt så hade domaren inte gjort fel i att blåsa straff.

Och varför i hela världen rykte vi INTE i Immobile? Om Dortmund hade kunnat göra klart med spelare i god tid, varför hade inte vi kunnat göra samma sak? Varför spelade inte Chambers? Bellerin är inte i närheten av redo att spela BORTA mot Dortmund. Varför saknar vi backar? Varför saknar spelarna ryggrad och jävlar annama? Hur kan Ramsey som var SÅ dominant förra säsongen vara så dålig i år? Han hade ju för guds skull inget VM att tänka på. Özil ska vi inte ens gå in på men han var ju onekligen nyckeln till att lösa upp blocket Bender-Kehl.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Platini// Självklart, vad dum jag är. Som den historielöse postmodernist man kommit att bli, så insåg jag inte det självklara och jag borde vetat bättre. Ursäkta! Jag vill inte kalla Wenger en åsna, men samma envishet som tog honom, och Arsenal, till toppen hoppar sedan några år tillbaka stundtals upp och biter oss rejält i baken. Arteta, Flamini och det uteblivna inköpet är ett lysande exempel, den icke inköpta försvarsspelaren ett annat. Och matchcoachingen… den vill jag inte ens tala om.

George Adams// Jag läste det i tresfertråden och tänkte att ”det där var väl skrivet”, det tänker jag nu med. Denna sk. stora sommar blev inte vad vi väntade oss. För trots att jag är nöjd med precis alla inköp som gjordes, så kan de inte täcka över de luckor som finns kvar i truppen. Sedan tar du upp ett antal oerhört viktiga frågor; Hur truppen låter bli att röra sig utan boll, den totala avsaknaden av en oväntad matchplan och den generella oviljan att jobba med försvarsspelet.

Wenger anser sig, med största sannolikhet, ha kommit på den briljanta iden att kopiera bland andra Tyskland och Juventus mittfältstrio och vipps så behöver vi inte tänka på varken försvarsspel eller hur vi använder truppens både dyraste, mest prestigefulla och mest kreativa spelare. För han isar vi ned ute på kanten. Hurra, vad vi är bra!

Freddee// Ja, herregud vilken skillnad. Broder Bender och Kehl var ju precis allt det som våra TRE centrala mittfältare inte var och lyckades, som du är inne på, med precis allt de som hela Arsenal misslyckades med. De var precis den kompakta enhet som vi hade kunnat ha om vi använt vårt gamla 4-2-3-1-system och köpt in en balansspelare av klass att sätta bredvid Ramsey (eller Wilshere). Vår snålhet bedrar oss i match efter match och det kommer med största sannolikhet bli fler denna säsong. Wengers val av kvantitet före kvalitet på det centrala mittfältet kommer att stå oss dyrt.

Och straffsituationen du talar om håller jag helt med dig kring, jag var hur nervös som helst när jag såg taffligheten från Artetas sida och vi kunde bara glädja oss över hur fuskaren överdrev och därmed mer eller mindre tvingade domaren att blåsa till vår fördel. Sedan är dina frågor lika relevanta som omöjliga att svara på och jag kan inte annat än att hålla med dig i dem. Varför? För att Wenger bestämmer och gör som han vill, thats why!

Bild för Ola Mauritz-Nelsson

Det kommer att vända, många av spelarna har ett VM i kroppen. Dortmund var ett bottennapp, Det medges, men vi har världsklasspelare. Glöm inte bort att våra Tyskar missade försäsongen för att de blev världsmästare, men tänk vilken energi de för med sig. Sanches, en energispelare utan like. Är redan bra. De som är skadade, och att en spelare trampar snett är inte Wengers fel, kommer att komma tillbaka. Jag upprepar, det är bättre att det hackar nu än på slutet. Kolla bara på PSG mot Ajax, är det någon av er som inte tror att de kommer att vinna franska ligan bara för att de gjorde en skitmatch mot Ajax? Det kommer att bli bättre säsongen är lång.. Men jag förstår inte varför Özil inte får spela där han hör hemma..

//Go Gunners!

 

Bild för gunsmoke

De sex senaste CL-matcher har varit rent ut sagt bedrövliga. Roligt/intressant att se skillnaden mellan Klopp och Wenger, Klopp har lärt sig sin läxa från förra säsongen och gör rätt, medan den arrogante Wenger troligtvis vet en hel del om vad som måste göras, men skulle aldrig nedlåta sig till något som stavas anpassning till motståndarnas styrkor.

Arteta, Özil och Ramsey i samma lag leder inte till framgångar. Ramsey har nog gjort sin livs säsong, förra säsongen. Han har inte de kvaliteter som krävs på denna nivå, alldeles för stora brister i passningsspelet. Han kan bli en hyfsad PL-spelare, men ingen världsspelare. Özil är nog den största floppen i Arsenals historia. Det är bara att inse att Real skrattade sig nog harmynta hela vägen till banken.

Bild för Davidsson och Mannen

Ola N// Jag hoppas innerligt att du har rätt, att det kommer vända och att det kommer att bli bra. Men även om det blir bra, vad har vi då lämnat för försprång till de andra? Vi kommer vara skadeförföljda lång, lång tid, vi har vårt absolut dyraste nyförvärv ut- och nedfrusen på en kant där det stora deppet satt in och lag som chelsea har dubbelst så många poäng som vi har. Är vi så sk-tbra att vi kan lämna sådana enorma handikapp till de andra lagen? Hur tänker vi?

gunsmoke//Japp, det har du rät i. Och skillnaden mellan Klopp och Wenger blir ett möte mellan de absoluta ytterligheterna, en som driver utvecklingen framåt med stor initiativförmåga, hög adaptionskompetens och vilja att upptäcka nya saker kontra en tränare som vägrar ändra sig, som sneglar bakåt eller i bästa fall åt sidan och som mest av allt verkar vilja vara någon annan stans eller i en annan tid. Så japp, jag håller med dig.

Arteta skall så klart inte finnas med i ett topp 5-lag, Ramsey och Özil skall det. Men på samma sätt som att Özil offras ute på kanten så kvävs Ramsey centralt när han och Wilshere skall utföra samma syssla och det dessutom med en så svag spelare som Arteta snett bakom sig. Jag tror absolut Ramsey kan bli en bra spelare, på samma sätt som Özil, men Wenger och nuvarande systemiska blunder kväver snarare än lyfter dessa två.

Bild för Nattefrost

På riktigt så orkar jag inte ens diskutera Arsenals tillkortakommanden längre.
Vi visste alla att det skulle komma att se ut såhär då kompletterande värvningar uteblev.
Visst säsongen har bara börjat och mkt kan hända om de hittar formen men det här gamla Wengermönstret har redan visat sitt fula tryne flera gånger och jag är redan less.
Åker till Chelsea away om två veckor. Må gud vara mig nådig.  :-)

Bild för gunsmoke

Jag hoppas att jag har fel när det gäller Özil, men inte mycket talar för att jag har fel. Inköpta stjärnspelare verkar inte fungera tillsammans med Wenger, vilket vi kan se historiskt allt från Kanu till Arshavin.

Ramsey däremot har alldeles för stora brister i passningsspelet, nu kommer säkert någon att tycka att han har ju en hög passningsprocent. Javisst men titta på hur han sätter passningarna, de är slarviga och stäiler till problem för medspelarna många gånger, vid exempelvis spelvändningar får man inte slarva som Ramsey, detta är för övrigt ett brittiskt problem.

Chambers är den av britterna hos oss som har de bästa fötterna. Det verkar som att bitternas DNA inte är kompatibelt med bra passningsfötter.

Bild för Davidsson och Mannen

Nattfrost// Det är inte annat än att jag känner igen mig i ditt resonemang. Alla förhoppningar och förväntningar inför denna Big Summer vi stod inför blev liksom, trots de fina inköp vi gjorde, till en suck och ett skakande av huvudet. Och när serien sedan trillar igång och vi är sämre än usla så… ja lusten ökar ju inte direkt. Det är bara jobbigt, inte det där gott-onta jobbiga, det som man ofta rent av lever på, utan ett tröttjobbigt, uppgivenhetsjobbigt och gud-vad-jag-sett-detta-förut-jobbigt. Suck.

Men hoppas du har det gott på Stamford Bridge, du och alla andra arsenalister. För det har du, de och vi alla förtjänat!

gunsmoke// Ja, jag hoppas du har fel. Men om du har rätt så är det något närmast sjukligt i Wengers försök att, gång på gång, bevisa att det inte lönar sig att köpa stora och dyra stjärnor, de blir ju ändå inte något bra. Är så fallet, så är klubben riktigt illa ute!

Ramsey tycker jag inte alls har så stora brister som du nämner. Situationen är bara den att han är gisslan i ett system där hans funktion, där hans kompetens tas till vara, numera tas av någon annan, Jack Wilshere. De trampar varandra på hälarna, vill ha samma bollar och göra samma sorts lösningar. Mittfältstriaden verkar inte alls ha fått tydliga riktlinjer utan det blir bara en enda stor röra, i vilken Ramsey faller pladask. Men jag har inte givit upp hoppet om honom!

Angående Chambers så tycker jag du har rätt. För hans fötter verkar vara riktigt bra och ibland funderar jag på om det är han som Wenger ser som Arteta/Flaminis arvtagare. Att ingen CM/DM skall köpas in utan att han blir någon form av Keownfigur de luxe på det centrala mittfältet. Men vad vet jag?