Medlemmar: 8812 st.
Visa menyn

Vem är det egentligen som bestämmer?

Davidsson och Mannen
tor 13 nov 2014 kl 07:52

Jag vet, frågan är varken ny eller oställd och många före mig har vandrat denna väg långt tidigare än jag gör men jag har också varit inne på frågan här i bloggen. I måndags var jag förvirrad, besviken och oerhört nedslagen av söndagens spel och resultat och jag samlade under bloggskrivandets gång på mig en herrans massa lika osköna som påträngande frågetecken. I denna ingress blir det fler, för frågorna står fortfarande kvar obesvarade, har nu fått än mer tydliga konturer och mynnar ut i en enda sammanfattande och konkluderande fråga: Vem är det som bestämmer i dagens Arsenal?

Med denna fråga spekulerar jag inte om någon av de suttna potatisarna i klubbens styrelse brukar resa sig upp, vänd sig mot Colorados klippiga berg, hytta med näven och kräva att nu får du f-nken i mig släppa till med den förstoppat och stenhårt hållna börsen, Country Boy. Inte heller att nämnde Stan spendera sin tid med att sitta och skypebattla med Wenger om vilka spelare som skall in respektive ut ur truppen kommande fönster eller om vi skall köra man mot man- eller zonmarkering på fasta situationer. Nej, jag tänker mig någonting mer jordnära eller snarare gräsnära, jag funderar kring vem som äger besluten vars synnerligen påvra resultat vi tvingats bevittna på plan och i resultatraden den senaste veckan. Mot Anderlecht och mot Swansea. Då vi lyckades tillskansa oss en ledning men sedan valde att spela en defensivfotboll som en stinkande tunna avfall. Vem hade bestämt att det skulle vara så? Vem är ansvarig för spelarnas obefintliga prestationer?

Agerade spelarna som de gjorde för att de faktiskt har blivit så korkade som de framstod, hade Wenger givit spelarna sunda instruktioner som de helt enkelt struntade i och var eländet vi såg mot Swansea och sista halvtimmen mot Anderlecht ett tecken på att Wenger, som det heter, har tappat omklädningsrummet? Eller var det i stället ett tecken på att spelarna fortfarande lyder honom, men att han själv har förlorat sin sunda syn på fotboll? Och var den hönsgård av högt-på-chansbrytande vi fick oss till livs faktiskt en instruktion given av en manager som fortfarande styr vad spelarna på planen skall utföra?

Många är de som vittnat om Wengers ovilja att styra spelarna, att han vill ge dem större ansvar med vilket de senare skall växa såväl som människor som spelare. Många som lämnat klubben vittnar om en frihet-under-ansvar-metodik som råder i klubben och att Wenger månar om att spelarna, som det tydligen heter, skall känna sig fria att uttrycka sig själv genom sin fotboll. Till detta har bland andra The Telegraphs Paul Hayward skrivit om spelarnas ovilja, och Wengers svårighet att få spelarna, att göra det så kallade smutsiga jobbet, det hårda men också cyniskt uträknade spelet utan boll, vilket i sin tur skulle tala för att spelarna får mycket eget ansvar, ett ansvar som de i nuläget kanske inte är mogna nog att ta.

Arsenal av idag, ett bedagat rum där tiden har stått still? Bild från Flickr.com: ”Antonio Cravarezza”

Samtidigt hävdar andra källor med insyn i klubbens verksamhet exempelvis att Steve Bould förvisso fick ta ett stort ansvar över det defensiva spelet och defensiva fasta situationer initialt, men att han idag har lika mycket att säga till om som Pat Rice hade under sina avslutande år i klubben, vilket skall vara ungefär lika med noll. Och att orsaken till detta är att Wenger vill ha kontroll på allt och därmed har så svårt att delegera till andra. Forne storspelaren Ian Wright har dessutom berättat att Bould rekommenderat ett flertal försvarsinriktade spelare för Wenger att inhandla, men att ingen av dessa har fallit Wenger i smaken och således hamnat i andra klubbars försvarslinjer.

Så i ena ringhörnan står Spelarnas Fulla Frihet och slår vantarna mot varandra och i andra ringhörnan står Wenger Vägra Släppa och rättar till tandskyddet. Ingenting är bevisat, allt skulle kunna avfärdas som rena spekulationer, men med vad vi har på hand så är det med dessa opponenter vi står. Vem tror vi egentligen på? Vem står närmast sanningen och vems argumentation kommer knocka den förvirrade motståndaren? Visade Arsenals spelare sådan defensiv dumhet för att de saknar spelförståelse eller gjorde de endast vad de blivit instruerade att göra? Vad tror du?

Själv är jag tämligen övertygad om vad jag tror och en av orsakerna till detta är att jag inte kan förmå mig tro motsatsen. Jag har oerhört svårt att se att spelare få instruktioner av sin manager, bryter rejält mot dem och därefter fortfarande (vecka efter vecka fram till utmattning och/eller muskulära skadan) få behålla sin plats i laget. Och jag har, till detta, också oerhört svårt att se en så dokumenterat envis fotbollrevolutionär som Wenger plötsligt sluta vilja revoltera, eller i varje fall evolutionera. Wengers vilja att utveckla fotbollen i stort och Arsenal i synnerhet har givit oss så mycket, varför jag inte ens kan tänka mig en Wenger som skulle falla för frestelsen att inte jobba progressivt och att låta saker bara vara i andras ansvar/händer.

Vidare tror jag att det skulle vara rakt igenom omöjligt för Wenger att vara kvar i en klubb så länge om han inte höll en ansenlig mängd makt och mandat i sin hand. Nickande marionetter blir sällan så här långvariga och en fotbollsvisionär som Wenger kräver sitt mandat för att utföra sitt jobb. Dessutom har vi ju tidigare i år sett Wenger, utan någon vidare framgång, laborera med spelsystem utan att någon verkade lägga sig i och detta nya, -stöt fram högt och försök spela defensivspel på vinst och förlust chansande, sätt att relatera till Wengers nödvändiga ont, försvarsspelet, blir lika absurt som logiskt om man tittar på hur Wenger skött det defensiva understödet sedan Vieira, Petit och Gilberto lämnade klubben.

Wenger formar det lag Wenger själv vill, jag kan inte se det på något annat sätt. För i valet mellan pest; att Wenger helt enkelt förlorat omklädningsrummet och att spelarna således spelar som de vill, och kolera; att det är Wengers idéer om hur vi skall försvara en ledning som gone bananas och är orsaken till vår spelmässiga gung-fly, är båda alternativen lika illa för klubben, Men jag tror ändå att jag lutar åt det senare. Jag tror att det fortfarande är Wenger som bestämmer. Det är bara min övertygelse, vilken är din? Tror du att spelarna har gjort uppror mot ett av Wenger utformat, och fungerande, försvarsspel eller tror du att Wenger har misslyckats ännu en gång med att sätta ett spel som inbegriper både anfall och försvar? Är det Wenger som bestämmer eller råder spelarnas anarki i klubben? Vi vet, som vi vet, inget, men vad tror du?

Kommentarer

Bild för Fredrik Larsson

Jag tror faktiskt att det kan ligga någonstans mitt emellan. Jag tror att Wenger fortfarande ingjuter respekt hos spelare som Ramsey, Oxlade-Chamberlain och Arteta. Däremot tror jag att spelare som Özil, Alexis och Podolski, som spelat i andra storklubbar under andra "stortränare" vågar sätta ner foten, om inte i omklädningsrummet/på träningar så på fotbollsplanen. I Özils fall skulle det kunna ses i hans sätt att vara så loj som han kan vara på planen(framför allt den senaste tiden, han får ju inte spela på sin position), i Alexis att han kör sitt eget race och hittills lyckas.

Många av spelarna som kommit in nyligen har spelat i andra, kanske mer moderna, spelsystem och vet att dessa fungerar just nu. Om de sedan märker att Wenger lever kvar i sin fotbollssyn á la 2000 kanske de vågar säga ifrån. Summa sumarum - inget blir bra.

Jag vidhåller det jag varit inne på de senaste åren(och alltså inget som jag ryter ifrån med just nu pga resultaten). Vi behöver byta manager. Visst, vi har sett hur det gått i ex Man Utd, men å andra sidan hade de en vana att vinna och det kunde inte gå så mycket bättre. För oss kan det förvisso gå sämre ett tag, men jag är beredd att ta 3 år av missat CL-spel för en ny tränare med ett nytt tänk. Något måste göras för att dansa i detta 4-platslimbo är inte roligt någonstans.

Detta är som sagt vad jag tror och det kanske inte alls stämmer. Men du ville ju att vi skulle tro, inte veta. :P

Bild för Jimmy M

Jag är helt övertygad om att det är Wenger som styr denna klubben med en järnhand rakt igenom. Sålänge han levererat Champions League och inkomster till klubben så har ägarna och styrelsen inte haft någon anledning att ryta ifrån. Frågan är om dom ens vågar gå emot honom överhuvudtaget....

Wenger skulle aldrig ha förnyat sitt kontrakt nu senast och inte heller gången innan är min åsikt. Han har utvecklat detta laget till en viss nivå men det står och stampar på samma plats sen några år tillbaka. Under denna tiden så har övriga lag utvecklats och lärt sig hur man ska spela mot oss dvs fult, fysiskt och på kontring. De lag som inte behärskar detta tillfullo är också de lag vi lyckas vinna mot. Mot storlagen går det ju "sådär" milt sagt....

Eftersom det är Wenger som är ansvarig för laguttagningarna och den som kan göra ändringar under matcherna så är det även hans fel att vi har en defensiv som inte fungerar. Som han sa efter Swansea-matchen att "defensivt var vi bra men vi hade lite problem på högerkanten". Vi var inte bra defensivt och vi hade enorma problem på högerkanten, trots det gjordes inget utan det blev det vanliga "hoppas det löser sig ändå-mentaliteten". Wengers svar på detta var att han inte hade nån på bänken att kasta in och ersätta Chambers med. Det finns väl andra lösningar än att bara byta en spelare rakt av kan jag tycka, som att dirigera andra spelare att täcka andra ytor än vad dom gjorde för stunden bl a. Taktiska instruktioner kallas det....

Sen att få höra match efter match Wengers berömda ord FATIGUE blir man bara trött på. Extra trött på det blir man när han inte gör något åt det utan kör på med samma spelare om och om igen hur dåliga de än må vara. Är en spelare trött så behöver man VILA och för det behöver man inte vara raketforskare för att förstå. Vill man inte ge vila så är doping den enda lösningen.... Varför ha en trupp på 25-30 man om du ändå bara tänkt använda hälften..?

Jag är helt övertygad om att spelarna gör precis vad dom kan/ska enligt Wengers instruktioner men att det helt enkelt brister för att direktiven är för dåliga. Sen blir det kanske sämre än tänkt emellanåt såsom mot Anderlecht och Swansea nyligen pga att spelarna är helt slutkörda. Är man tillräckligt trött så spelar direktiven inte så stor roll längre för då blir det fysiskt omöjligt att prestera hur gärna man än vill. Vi hörde "fatigue" efter matchen mot Anderlecht och Wengers medicin mot detta blev att 10 av 11 spelare startade mot Swansea några dagar senare. Hade Arteta inte varit skadad så räkna med 11/11. Snacka om pungspark på övriga spelare i truppen!

Wengers envishet och hans övertro på att spelarna som tabbade sig mot Anderlecht minsann ska visa vad dom går för mot Swansea, trötta eller ej, är bara korkat. En kraftigare och bättre markering är i mitt tycke att bänka de spelare som inte är bra, oavsett namn på ryggen, och bestämt visa att "sköter du inte dig så tar någon annan din plats!" . Det hade säkert motiverat vem som helst att kämpa sig tillbaka.

Bild för Davidsson och Mannen

Fredda// Spännande saker du skriver och det kan säkerligen vara som du är inne på, att Wengers status är olika i olika spelargrupper. De redan etablerade spelarna har både erfarenhet av andra tränare (och system, som du är inne på), men framför allt pondus att stå emot eventuella instruktioner de uppfattar som fel. Och det kan ju också vara en av orsakerna till det kaos vi står i. -Laget dras isär både på plan, i omklädningsrummet och i sättet att se på fotboll inklusive försvarsspelet. Och precis som du är inne på så behöver något göras för att bryta denna limbo och en ny tränarröst skulle kunna vara en lösning. För nu är det ju för deppigt!

Jimmy M// Tack för ditt synnerligen matiga inlägg. Och ja, jag delar som du sett ovan din åsikt om att det är Wenger som bestämmer. Du ger också bra exempel på hur det visar sig och vilka konsekvenser detta får, exempelvis ”fatigue”-moment 22:t.  Precis som du säger skyllde Wenger på denna fatigue efter Anderlecht och tar sedan ut 10/11-delar mot Swansea och tog ut samma backlinje och CM-block som tappat Anderlechtmatchen mot Swansea. Oerhört märkligt.

Till detta tar du upp eftersnacket då Wenger försvarar försvarsspelet och bagatelliserar Chambers svårigheter (och Wengers oförmåga att lösa det/skydda Chambers), vilket bara gör mig vansinnig. Eftersom Wenger ändå brände Chambers stort, eftersom han inte löste problemet utan snarare exponerade Chambers svårigheter, skall han inte bagatellisera utan ta ansvar för svårigheterna. Stå upp för spelarna och ta lite ansvar, men nope.

Jag skrev ju texten: http://www.arsenal.se/blogg/2014/05/9282-it-must-have-been-love-but-its-over-now i våras och ja, det är så jag känner det. Vårens treårskontrakt var ett för mycket och FA-cupvinsten och fjärdeplatsen hade varit ett lika bra som tacksamt sätt att knyta ihop säcken och runda av. Men de styrande i klubben (läs: Wenger och ägaren) ville uppenbarligen annorlunda och då står vi där vi står. Suck.

Bild för zimzon

Jag tror som dig, dvs alternativ nummer två. Wenger styr och vill att spelarna ska spela efter hans pipa. Vi har de senaste årtiondet sett tydliga exempel på att så är fallet då Wenger lyckats knyta till sig spelare som har den kreativa gåvan, för att sedan med envishet försöka få dessa spelare att passa in i hans dutt-filosofi.

Med den bakgrunden, och ditt klargörande ovan, blir man minst sagt nervös när vi sitter på två juveler i fotbollsvärlden. Özil senaste år som fotbollsspelare är troligen hans sämsta sen han blev ett namn. Sanchez fortsätter leverera och är den enda i laget som bryter mönster men ryktena talar för att Wenger är missnöjd med att han håller i bollen för länge. Man får hoppas att chilenarens engelska hackar så att han inte förstår Wengers instruktioner för annars står vi där med ännu en spelare som är en i mängden.

Vidare så måste jag påpeka att en tränare såklart måste ha utrymme att sätta sin prägel, eller om man kallar det filosofi, på laget. Dock tycker jag att framåt så ska det du kallar "Spelarnas Fulla Frihet" få just fritt utrymme men hemåt ska "Ett Jävla Skitgöra" gälla. Det är nånstans där man sneglar på The Chosen One som trots alla sina stjärnor år efter år får dessa att anamma "Ett Jävla Skitgöra". Det gäller att ha fokus på rätt grejer.

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

zimzon// Först och främst vill jag inflika att det är härligt att se att du gör comeback här i kommentatorsfältet. Long time no sea som de säger här i Gbg…  Och ja, vi är nog överens du och jag gällande beslutsordningen i klubben och jag delar även din oro hur våra två superstjärnor, vilka borde bli draglok för de andra spelarna att utvecklas mer kring vilket i sin tur skulle generera fler superstjärnor i laget, hur dessa två, som du skriver juveler, påverkas av det vi antar är Wengers rådgivning gone bad.

När jag och sonen igår satt i bilen och, på väg hem från hans fotbollsträning, diskuterade olika tränare kom vi också in på Mourinho och jag fick verkligen bita mig i tungan för att inte höja honom till skyarna och sänka Wenger ned i den föräldrametodiska dyn. För när man försöker förklara Mourinhos arbete i relation till Wengers och tvärtom för en åttaåring så blir det tämligen uppenbart hur landet ligger. Och den kompetens som du tar upp, att få stjärnorna såsom Oscar eller Hazard att inte bara briljera utan även göra skitgörat, är bara en av de enorma skillnader man kan se mellan dessa tränare. Pragmatismen och den ständigt vinnande cynismen är några ytterligare. Suck…

Bild för zimzon

Som jag nämnde för dig häromdagen, jag är ju urbota trött på Arsenal nu. Känner att luften börjar gå ur en och iom detta orkar jag inte läsa speciellt mkt om laget. Det i kombination med stundande husköp/försäljning har gjort att jag har något oläst blogginlägg från dig som jag hoppas ta ikapp i helgen.

Så med all respekt, jag är egentligen mer nyfiken på den där gatlyktans sken som lyser upp höstmörkret. =)

Twitter: @zimzon80

Bild för Davidsson och Mannen

zimzon// Jag förstår dig och ja, vi var inne på det, hur Arsenal ringa prestationer och usla spel drar fram en sådan oskön och icke attraktiv sida båda av fansskaran i stort, men framför allt i en själv. Man blir liksom trött på att höra sig själv, trött på sin frustration och trött på alla dessa fula känslor som Arsenal bringar fram i en.

Jag har förstått att det finns Arsenalfans som rycker på axlarna, tänker att nu måste vi tänka positivt och som lyckas med det. Jag avundas dessa/ni som kan förhålla er till det. Alla ni som liksom avfärdar det och inte låter det drabba er så mycket. Min fru försöker föra in saker i mitt liv som kan ersätta Arsenals, som hon anser, ohälsosamma inverkan på mig, men jag stöter bort dem (inte henne), försöker förklara men inser snabbt att det är dömt att misslyckas.

Vi är alla olika och jag är den jag är. På gott och ont så låter jag Arsenal vara väldigt nära mig, i nuläget är det nästan allena på ont. Och då tröttnar man inte bara på Arsenal (läs: deras unkna form och prestationer), men även på hur man låter, tänker och känner när klubben tränger sig på. Och din gatlykta verkar ju vara ett exempel på, om inte detta så i varje fall, en del av avledning, hemma testar vi just nu hockey...

Bild för gunsmoke

Vi har åtta poäng färre denna säsong jämfört med förra säsongen, i möten mot samma lag ( Då jämför jag matcherna med de upp och nedflyttade så som samma lag). Detta innebär att om vi ska nå 4:e platsen med ungefär samma poäng som förra säsongen, så ska vi börja ta poäng mot topplag borta!!!

Vi kommer inte bland de 8 bästa om vi inte har sån tur att vi får möta lag i formsvackor hela tiden.

Bild för Davidsson och Mannen

gunsmoke// Jag delar din bild av nuläget men också vad som behövs om vi skall ta den där status quo-fjärdeplatsen. Sedan är årets säsong än mer jämn än fjolårets, där varken foolsen, spurs eller manu ännu har hittat rätt balans (precis som vi är de löjligt obalanserade) och med ett shitty som ännu inte tänt till. Det är väl bara att hoppas att formsvackan släpper, för som det är nu klarar vi ju bara att ta trepoängare mot bottenlagen. Det känns helt galet när man tänker på eller skriver det. Herregud vad bedrövligt.

Bild för gunsmoke

D&M allvarligt talat, vi båda har inget intresse av att AW ska stanna kvar, så varför vill du eller tänker/hoppas du att han kan hitta en 4:e plats ännu en gång. I min värld måste AW misslyckas, dvs lika med stålbadet för att vi ska kunna prata förändringar. Vi kan inte fortsätta med hjärt-lungräddning varje vår för att nå plats 4.

Brentford däremot som du efterfrågade info om, började jag följa i mitten av 70-talet, som en lillebror till Arsenal, jag vet att Aftonbladet har haft någon form av studie på deras manager Mark Warburton. Men Brentford är det mest västliga av alla Londonlag och dom var faktiskt näst bäst i London -39 innan kriget bröt ut. Därefter har de varit placerade i div 3 o 4, men nu är de på kvalplats i Championship tack vare Mark Warburton.

Managern Warburton är en fd  aktiemäklare i London som var väldigt lyckad i sin branch. Han sadlade om och tog lärlingsjobb i olika klubbar, nu är han manager för Brentford och det ser ut att fungera ganska för honom.

Jag tror att Brentford har 5 säsonger i högstaligan och det var på 30-talet. Men som avkoppling från eländet Arsenal är det ett ganska skönt gäng med en skön manager.

Bild för Davidsson och Mannen

gunsmoke// Först och främst, tack för infon och storyn om/med Brentford. För mig är de mest kända för att Sczcesny spelade där, på grund av att Griffin Park lockar för ett besök samt att arenan/klubben nämns i en av tidernas bästa böcker "Skinheads" (måste läsas) av Football Factory-författaren John King.

Och sedan, över till fjärdeplatsen, vad jag skrev om den och om hur jag ser på den. Nej, jag har inget intresse av att Wenger stannar kvar, men tror tyvär inte att en missad fjärdeplats skulle leda till något gott, varken på kort eller lång sikt. Vi kommer aldrig ge löner som manu, varför lämpliga spelare vore svåra att locka till oss om vi inte har CL-spel. Jag förstår hur du tänker, om den förlorade fjärdeplatsen som katalysator, men jag skräms oerhört av den bilden, om vi hamnar utanför kassakossan och lockbetet Champions League.

Bild för Fredde

Om vi hade lekt med tanken om att vi missade 4e platsen förra säsongen så hade ju Sanchez aldrig skrivit på för oss. Att han inte valde Liverpool som förmodligen hade något tjing högre än oss just då på Barcelona spelare hade med vårat långsiktiga deltagande CL att göra. Han såg att vi är alltid med i CL och det är en trygghet för spelare.

Det känns som att Wengér är Gazidis chef och att styrelsen inte är tillräckligt handlingskraftiga för att ändra något. Å andra sidan, vill man ha en kortsiktig klubb? Om vi sparkar Wengér så är det ju en stor risk att manager rotationen drar igång även hos oss. Här handlar det om alternativ, precis som på transfermarknaden. Om vi nu ska sparka Wengér så kan vi inte ta in Harry Redknapp eller Laudrup. Utan då ska ju en tränare typ Klopp. Sen är det ju så att tränaren ska ha sista ordet om spelsystem, det ska inte en VD ha. Men en VD ska kunna ställa frågan om spelartruppen är tillräckligt bra. Han ska kunna gå ner till Wengér och säga "kan vi verkligen utmana med Arteta och Flamini som DMs?" och ge han en lista med spelare som scoutingverksamheten bedömmer ska kunna gå in och klart förbättra oss. Eller att han ser att vi saknar en mittback, då ska han kunna traska ner till Wengér med en lista (också den, hör och häpna framtagen av scoutingverksamheten) och fråga "vem av följande mittbackar ser du helst att vi värvar? Vi är ju för tillfället minst en mittback kort."

Och det enda jag kan köpa angående transfers är att om pengarna inte räckte till eller att det helt enkelt inte fanns några bra alternativ. I somras fanns det pengar (kvar?) och det fanns bra alternativ som förbättrar oss på positioner där vi behöver förbättras.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Freddee// Så, angående Sanchez val av oss i relation till att vi anses mer "CL-säkra", tror jag också. Att de stora spelarna vill spela CL och skall de välja en klubb utan CL-spel så krävs det enorma pengar/tokhög lön, vilket vi aldrig skulle lägga ut.

Sedan är jag med dig angående heirarkin i klubben och att Gazidis skulle vara mer som David Dein var förr i tiden. En streatsmart affärsman med stort hjärta för klubben, men också någon som kunde få Wenger att våga ta risker, övertyga honom. Det tror jag inte Gazidis kan och jag tror heller inte att Wenger lyssnar till någon annan än sig själv (och kanske ägaren, när denne bryter tystnaden).

Sedan tror jag det finns en mängd spännande tränare där ute, både etablerade och mindre etablerade. För när Dein tog Wenger till klubben, inte f-n var det många som slog klackarna i taket då, eller hur?

Bild för Pelle

självklart är det Wenger som bestämmer och det är så det skall vara. Att han tappat omklädningsrummet tror jag. Inte en sekund på, faktum är ju att våra stjärnköp, både Özil o Alexis nämnde just Wenger som tung anledning varför dom kom till oss. Wengers envishet, misslyckade defensiv och obefintliga machcoachande har det ältats enormt de sista 5-10 åren så det är garanterat ingen nyhet för dessa herrar. 

 

Frihet under ansvar får dom varför det är spelarnas jobb att även sköta tungjobbet hemmåt. Då skall dom bytas ut skriver ni, men då mer än halva laget missköter hemjobbet kan man inte byta ut alla eller välja ut en enskild. 

 

Det är samtidigt Wengers skyldighet att bygga spelarnas självförtroende och formtoppar, det löser man inte med petningar. 

 

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Lennart Sandström

Pelle, Jag köper inte det sistnämnda.Vilket självförtroende bygger Wenger i nuläget till Podoslki, Rosicky och Campbell som inte får mer speltid? Dessutom varför envisas han med detta ständiga fatigue som efterspel då han i nästa match spelar med i princip samma lag? Spelare som Cazorla och Ramsey har stått för flera usla insatser på sistone och att inte då bli bänkade är för mig en gåta.Tror faktiskt att Wenger måste tänka om ibland.Få spelarna att ruska till.Varför inte shocka oss alla med ett byte i halvtid?

 

First Man In A tackle Never Gets Hurt

Bild för Pelle

Jag håller med dig att han inte bygger självförtroende till Podolski m fl, men förmodligen visar dom på tok för lite på träning för att belönas med speltid, något annat kan jag inte förstå annars. 

Samtidigt har ingen av dom tre gjort särskilt mycket av sina inhopp så man griper mycket efter halmstrån och uppförstorar dom. 

 

Wenger har ändrats, han har exvis hängt ut Ramsey o sagt han kräver mer. 

Att bara peta handlar om olika ledarsätt. Det finns inget fackt vad som E rätt resp fel för det är olika till olika personligheter. 

 

Wenger gör absolut fel, mer fel än jag skulle önska men det gör inte att jag ropar Wenger Out efter varje fis på tvären. Framförallt inte när det inte finns relevanta alternativ. Att sparka nån enbart för sparkandets skull stöller jag mig aldrig bakom, lika lite som att peta någon bara för petandts skull då måste det finnas ett alternativ som e minst lika bra eller bättre. 

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Davidsson och Mannen

Pelle// Då är vi helt överens du och jag, om vem det är som bestämmer. Men då är det ju också Wenger som skall ta ansvar för hur illa det är ställt. Befriande exempel var när Lasse Lager helt tog på sig Islands förlust mot Tjeckien, stod upp för laget och tog ansvar för hur det agerat. Att han skulle ha förberett, instruerat och tränat spelarna annorlunda, men också agerat annorlunda med byten etc, under matchen. Det ansvarstagandet saknar jag oerhört mycket hos Wenger. Om det nu är han som bestämmer, om spelarna inte gjort myteri, så skall han också ansvara för lagets prestationer.

carlshöjd// Ja, här möts era olika åsikter, du och Pelles, och jag tycker också det är bedrövligt hur vissa spelare överspelas rakt in i formdipp eller långtidsfrånvaro samtidigt som andra isas ned på bänken. Jag tror inte heller på bestraffning eller utskällning, men en trupp vuxna bollspelare behöver känna konkurrens för att hållas vid liv, både de som startar och de som är utanför startelvan. För stora skillnader, i exempelvis speltid, är rakt igenom kontraproduktivt.