Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Transfertankar i fart

Davidsson och Mannen
fre 10 jul 2015 kl 15:05

Jag skall väl inte slå mig för bröstet och hävda att jag jobbat ihjäl mig på bloggfronten den senaste tiden, att alla arsenalrelaterade tankar som ständigt mals i min invärtes kvarn har satts på pränt och att jag har kaskaderat nyheter, åsikter eller insikter på löpande band denna försommar. Nej, att påstå något sådant vore väl att, om inte ljuga så i varje fall, överdriva betänkligt och jag skyller på min arbetssituation adderat till en familj som behöver den fjärdedel som jag innebär. Det känns som att jag och bloggen, inte helt olikt Arsenal själv, liksom har smålunkat fram sedan FA-cupen vanns (nej, det eventuella syftningsfelet är ingen slump, jag känner mig högst delaktig i att segern togs, jag vet ännu inte bara på vilket sätt). Arsenal har värvat Petr Cech från chelsea vilket, vad Mourinho än må säga i framtiden, är att anse som en storvärvning om än inte riktigt i nivå med de två föregående somrarnas.

Värvningen av Petr Cech är en oerhört bra, om än något lunkande, värvning. Det är inte en värvning som trissar upp tempot till mani a la Mesut Özil sensommaren 2013 när vi blivit snuvade på Suarez och allt liksom verkade stå och falla med det snuvandet, men det är en värvning som visar att klubben är på väg åt rätt håll, att den både har ambitioner och nödvändig pragmatism och att klubben identifierar rådande behov och tillgodoser dem. Så jag är riktigt nöjd med den värvningen. Men jag väntar ändå på den där riktiga storvärningen, den som kan matcha Özils och Sanchez’ anländande till klubben. Samtidigt har en viss ambivalens smugit sig in i mig. För samtidigt som jag väntar på Det Stora Namnet så har jag även kommit att fundera i lite andra banor, reviderat mina gamla sanningar och ställt mig på den inte helt fastslagna sanningens bryggkant.

Jag var tidigare bergsäker på att en central mittfältare med i huvudsak defensiv primäruppgift måste inhandlas att rotera med Coquelin. Men idag är jag inte säker på om jag anser så vara fallet eller om jag egentligen mer blir pissed över att en kille som Schneiderlin kommer att göra våra antagonister Manu bättre, när han går till dem istället för till oss. Som ett exempel. Till skillnad från vissa andra så anser jag att varken Arteta eller den ryktesomgärdade Flamini är bra nog att vara fullgoda alternativ till Coquelin, att den sistnämnde inte kan förväntas spela på absolut toppnivå i 60-65 matcher och att vi bara är en skada på den unge fransmannen från att kastas tillbaka till den hopplösa kvicksandsvandringen från i höstas. Så visst önskar jag att en duglig back up skall inhandlas, men jag kan ändå förstå om Wenger låter bli. Att han anser det egentliga andravalet bakom Coquelin, inte vara Flamini eller Arteta, utan istället fjolårsförvärvet Chambers, vilket inte bara skulle vara typiskt wengerskt utan även …lite logiskt? Lite arsenalskt och nästan lite sunt. Eller?

Så här brottas jag med mig själv där ena sidan av min rödvita själ anser att vi har vad vi behöver medan den andre skriker högt om en versatil kompletteringsspelare som kanske inte är bättre (läs: har ett högre marknadspris a la Schneiderlin) än Coquelin. Och där står jag. Min kompromiss har kommit att bli en spelare som det tidigare talats om i Arsenalrelaterade ordalag och som i veckan fick konkurrens, eller kanske snarare sin ersättare inhandlad, när Steven N’Zonzi bytte neandertalets Stoke-on-Trent mot Andalusiens sol, värme och påtagliga stringens. Jag talar om Sevillas polske landslagsman Grzegorz Krychowiak.

Ja, men så där ja. Det gick ju riktigt bra. Bild från Bildbyrån.

Krychowiak är 25 år, 186 centimeter lång och kan fungera både som defensiv mittfältare och som mittback. Han är kanske inte spelaren som lyfter oss till oanade höjder men han, eller liknande spelartyp, är just vad vi behöver. För när det gäller det centrala mittfältet är det inte högstanivån som behöver höjas, det är lägstanivån. Det är kvalitén på rotationsspelarna, på inhopparna och det är bredden snarare än spetsen vi skall sikta in oss på. Och en spelare som Krychowiak, eller annan i samma kvalitétsklass, skulle verkligen göra det. Sedan är ju frågan om han väljer bort spel i Champions League med Sevilla för dito med Arsenal, men i Laws händer och med Wengers smörjande småprat lär allt ju vara möjligt, eller?

Vidare har den senaste veckan handlat om den striker som Wenger, enligt vår allsmäktigt sanningssägande vän Twitter, ämnar inhandla till oss. Någon skön kvittrare hävdade att Wenger håller på att sy ihop sommarens absoluta topptransfer -alla storklubbar inbegripna, en annan hävdade att spelaren var Real Madrids Karim Benzema medan en tredje slog fast att Wenger förvisso varit i kontakt med sin anfallsglade landsman, men att denna hellre vill vara kvar i Madrid och därmed stått emot Wengers skönsjungande locktoner. Personligen skulle jag jättegärna se Benzema mellan Sanchez och Oxlade-Chamberlain och framför Özils assistenstjänst, men ser, om någon form av objektivitet skall kramas fram, egentligen inga som helst skäl till att han skulle vilja lämna fördelarna i nepotismens högborg för Norra London. Bortsett från att realkapitalet på den spanska huvudstadsklubbens tränarbänk genomlidit en makaber totaldevalvering de senaste veckorna, det vill säga.

Ungefärligen samtidigt togs också följetongen Gonzalo Higuaín tillbaka för återanvändning, Higuaín som just lämnat en konflikt med Reals nye tränare bakom sig men som står och stampar i ett Napoli som tappat avsevärd mark de senaste åren. Denna affär tror jag nog mer på och jag tror att även argentinaren skulle höja kvalitén på vårt anfallsspel, även om han inte kommer i sällskap av samma stjärnglans som Benzema skulle föra med sig. Jag vet att många hävdar att Higuaín är en missarnas man och de stora matchernas sviktare, men när jag läser och hör på Serie A-kännare så målar de upp en annan bild. En bild av en spelare inte helt olik Giroud i sin användbarhet i spelet, men som medför mer fart och ett bättre målskytte än fransmannen. Jag vet för lite om honom för att säga bu eller bä, men nöjer mig med att säga att han även han fungerade bra framför Özil i Real och, med största sannolikhet, skulle innebära ett lyft i relation till Danny Welbeck. Om nu inte Wenger har en omskolad Theo Walcott som ess i rockärmen?

Så även denna text ger fler frågor än svar. För även om jag ger exempel på en spelare, eller snarare spelartyp, jag gärna skulle se att vi handlade in till det centrala mittfältets försvarsdepartement, så kvarstår frågan om vad vi gör av anfallet. För även om jag tycker om Giroud och anser att han, som referenspunkt, har givit oss ett ytterligare redskap i uppspelsfasen så anser jag att han gör för få mål och framför allt gör för få matchavgörande och poänggivande mål för att vara förstestriker i ett lag som uppger sig utmana om ligan och att gå längre än åttondelsfinal i Champions League. Så även om det är långt kvar till sommarens fönster stänger så hoppas jag att Wenger, Gazidis och Law är inne i intensiva slutskedesfaser av spelartransfers som kan göra oss till just utmanare om ligatiteln och till ett lag som kan gå längre än alla dessa lika försmädliga som prematura uttåg ur europaspelet. Kom igen nu, killar. Få det att hända!

Kommentarer

Bild för Micke

Först vill jag säga att det borde vara lag på att du, under regniga sommardagar, borde skicka ett blogginlägg åtminstone varannan dag! 

Sen vill jag hålla med, jag skrek efter världsklass på DM men har svängt. Skulle bli mer än nöjd med en duglig backup! Däremot vill jag ha in en vassare striker! Vem? Ja nån av dom du tar upp så blir jag glad. Får vi till det så börjar hoppet växa om en finare pokal än de vi lyft de sista åren.. 

Bild för Fredrik Finnebråth

Kul att du nämner Krychowiak. Inte så många som gör det längre. Jag har länge velat ha honom till Arsenal. Jag ser honom som ett perfekt komplement till Coquelin och prislappen ligger väl på ungefär 15 milj pund, skulle jag gissa.

Higuain har jag velat ha till Arsenal hur länge som helst. Mycket negativt fokus på Higuain nu i och med hans missar den senaste tiden, men jag håller honom fortfarande väldigt högt. Tror han är sugen på revansch efter en tung tid senaste månaderna. På anfallsfronten finns det inte så många tillgängliga spelare i världsklass kvar, därför hoppas jag verkligen Wenger knyter till sig Higuain. Om inte han så Lacazette.

Vansinnigt bra skrivet!

Bild för Andreas Näsström

Jag tycker det är synd att vi inte högg Morata när han lämnade RM. Han ryktades rätt friskt till oss ett tag, nu är han inte värvningsbar. Krysset kan vi ta in på direkten bara!

Bild för Adamberg

Välkommen tillbaka D&M med dina tankar. Själv såg jag Copa America finalen mellan Chile och Argentina eftersom mina barn är halv chilenare  och drömmer om en Vidal i Arsenal oavsett om man från experthåll skulle påstå att det är fel spelartyp. Han är aldrig fel, en härlig teknisk kämpe och kompis till Sanchez och de skulle bidra med 35-40& av Chiles landslag till arsenal. men det kommer naturligtvis aldrig att ske. Tveksamt om W handlar in något mer stort namn efter Cech.

Adam

Bild för Sral

Helt med dig i tankarna om Krychowiak. Det känns ungefär som våra värvningar av Monreal och Gabriel, kvalitet men inte världsstjärnor. Och det kanske t om är värt att göra som tidigare, testa och se om Coq med Arteta och Flamini håller, annars gå för Krychowiak i januari?

Bild för Fredde

Eftersom Chambers har varit som bäst som mittback så bör han få spela där på allvar. Och Arteta blir kvar så lär det inte komma in en ny DM även om de flesta gärna ser 2 bra DMs i truppen. Angående anfallarna så tycker jag att svaret kan bli att köpa in en ytter! Det är betydligt lättare att hitta yttrar. Om vi har Giroud, Walcott och Welbeck (i den ordningen) som anfallare så står vi kvar med Ox och Sanchez som yttrar förutsatt att Campbell lämnar. Welbeck får antagligen alternera mellan ytter och anfallare beroende på störst behov. Och sen har vi Gnabry bakom.

Då kan vi försöka trixa oss till en missnöjd Götze eller prisa ut Greizman. Lacazette tycker jag känns som det bästa alternativet om vi ska ha in en anfallare. En joker i Sterling? Det är ytterst få offensiva spelare som är troliga som kan gå in och förbättra oss. Och som jag ser det, tror inte Higuain förbättrar oss i en tillräckligt stor utsträckning för att motivera övergångssumman. Om man nu ska bränna minst £30m på en spelare så ska spelaren antingen gå rakt in och förbättra oss märkbart eller så ska han vara nästa STORA grej likt när Chelsea värvade Hazard.

You win some, you draw some

Bild för Tommy

Så länge vi får in en DM som kan dela arbetsbördan med Coq så är jag faktiskt nöjd. Anfallare väntar jag hellre med tills Lacazette är ute på marknaden för jag anser att han redan nu är bättre än Higuain. Benzema räknar jag bort då jag tror att det enda som kan få honom att lämna Real är en Rooney/Messi/Ronaldo-lön, dvs alldeles för mycket.

Bild för Davidsson och Mannen

1: URSÄKTA FÖR DE SENA SVAREN!

Micke/Hehehe, det tycker jag med. Men kanske inte riktigt vad min arbetsgivare och familj skulle föreslå!
Precis, en duglig back up, det duger gott i nuläget. På strikerpositionen kanske vi slutar med Walcott som ALANS..?

FF//Visst vore polacken just ett perfekt komplement. Och det tycker jag vore perfekt för oss. Att ha en situation som liknar ytterbackarnas med ett förstaval med ett andraval tätt därefter, dugligt och kompetent nog att stiga fram om det behövs. Så varför detta ständiga nonchalerande av DM-positionen?
Även jag tror att Higuain är revanchsugen och framför allt, som du säger, mer duglig än vad många tror. Lacazette har jag ingen vidare koll på, bortsett från att han gjorde en del mål förra säsongen, är versatil och är föremål för en rejäl hype just nu. Något för Arsenal?
Tack för berömmet, det värmer jättemycket!
Heppe// Ja, men i Moratadealen fanns en återköpsklausul på (tror jag) ca 20 miljoner euro, vilket skulle satt oss i en högst oskön farmarlagssituation. Och även om jag gillar spelaren så tycker jag ännu mer om att vi vägrar göra oss till utvecklingsklubb till de fuskande sk-tklubbarna nere på kontinenten (wow, där kom jag igång!).
Platini//Tackar! Jag är lite kluven till Vidal. För som du säger så är han, fel spelartyp eller inte, en riktigt bra och mångsidig spelare av yttersta världsklass. OM han skulle bli aktuell för oss (vilket jag tror han inte blir) så är det lite samma läge som när vi köpte Özil, trots att vi hade Cazorla som nr 10. Dvs. vi har inte skrikande läckage på den positionen, men kan inte tacka nej till spelare av den digniteten. Sedan är även jag lite orolig kring hur Wenger tänker med sk stort namn just nu. Hoppas vi har fel!
Sral// Härligt att du var med på den! Och jag har för mig att du nämnt honom tidigare, stämmer inte det? Inne på forumet eller något? Och jag håller helt med dig i parallellerna med Monreal och Gabriel vilka båda verkar vara de perfekta inköpen till platserna 12-15 i truppen (i Monreals fall senare även mer, vi får se med Gabriel) och sådana inköp tycker jag Wenger skall ha beröm för. Smarta! Sedan förstår jag din januaritanke, men jag är lite rädd för att vi, i så fall, redan då har låtit ännu en säsong gå oss ur händerna. Jag vill ha in kompetensen nu! :-)

Freddee// Chambers är främst mittback, det håller jag med dig om. Men i nuläget är han bara nummer fyra på den positionen och då kanske det är logiskt att flytta runt lite granna, om inte annat brukar Wenger gilla sådant. Och Arteta som enda alternativ till Coquelin... jobbig tanke.
Visst är det lättare att hitta begåvade yttrar, men då kvarstår ju frågan om de vi har är tillräckligt bra? Som jag nämnde ovan har jag inte totalkoll på Lacazette, men Götze vore drömmen. Och då tror jag Wenger skulle skola om honom till sk. Falsk 9:a och han skulle göra underverk som ”en offensivare Özil”. Sedan Higuain för £30 mille, bra eller anus... jag tror han är bättre än vad många av oss tror. Men det är återigen bara ”tror”.
Knekt// Oj, du verkar ha koll på Lacazette (vilket jag inte har). Är det versatiliteten du fallit för, eller målproduktionen? Hur är han i det öppna uppbyggnadsspelet? Användbar? Pratade med realkompis igår och han hävdade att Higuain ”är som Özil, försvinner i de stora matcherna”. Öppet för fritt tolkande...

Bild för Sral

Japp, Krychowiak har det ryktats om förut, och jag har tyckt ett tag att det vore en klok värvning.Har nog skrivit om det på forumet också. Schneiderlin skulle säkert göra det bra i klubben också, men med det priset och den hypen som finns kring honom är det väldigt svårt att se honom matcha de förväntningarna. Det är påfallande ofta som bra spelare som Arsenal har varit intresserade av men hamnar i en annan klubb höjs till världsspelare i våra ögon. Om United skulle rycka i Krychowiak istället för Schneiderlin hade vi antagligen velat ha honom till varje pris.

Ja, jag skulle inte ha något emot att ha truppen bred och klar redan nu, men det är fortfarande så att laget hittade rätt och spelet stämde under det här året. Coquelin fungerade ypperligt som DM, t ex. Ser inget problem med att fortsätta på en väg som i alla fall jag tycker pekar uppåt. Det jag mest av allt ville att vi skulle köpa, en klassmålvakt som kan stjäla poäng ibland, har vi ju köpt nu med Peter Cech.

Bild för Tommy

D&M// Precis den uppfattningen jag själv har av Higuain. Han bidrar inte mycket till spelet ens i de "lättare" matcherna. Lacazette däremot är dels målfarlig vilket den senaste säsongen är bevis på. Han är också den typ av anfallare som jobbar för laget och trots sin unga ålder är han en ledare i Lyon.

Det som talar emot honom i dagsläget är hur uppenbart högerfotad han är och till det ganska kort så han kommer knappast utmana några målvakter vid inläggsituationer. Att han förra säsongen hade totalt 6 assist har jag hört vissa klagomål om men jag tror det berodde mer på taktik än på något annat (han hade ändå en passningsprocent på 78,8, att jämföra med Girouds 67 enligt whoscored). Och ja, han kan spela överallt i anfallet men är, liksom en viss Thierry Henry, bäst som spets.

Bild för Fredde

Jag tror mer att anledningen till att Chambers fick spela ytterback berodde på att Debuchy var skadad och att Bellerin inte var så bra när han fick spela i början av säsongen. Visst är det en jobbig tanke med Arteta. Dels för att han inte är så bra och dels för att det som bäddade för att Coquelin skulle slå igenom var ju att Arteta var långtidsskadad och han blir inte direkt yngre. Men förhoppningsvis så kan en ordentlig försäsong med Forshyte ge önskad effekt nu. Isåfall är vi redan vassa med truppen vi har.

You win some, you draw some

Bild för Jonas Eriksson

Tror mycket på dom vi har nu och känner ingen direkt panik. Men skulle va skoj med ett till tungt namn till truppen. Men kommer dom vi har nu stanna? eller är någon på G att lämna? 

Skulle inte heller tycka att man var helt ute och cyklade om man tog in en ung carvalho. 

 

Bild för Sral

Sådär känner jag också. Klart att det vore kul med ytterligare ett stort namn, men vi har bra spelare och någonstans måste vi ju tro på dem också. :)

Bild för Davidsson och Mannen

Knekt// Om din beskrivning av Lacazette stämmer så tar jag hellre honom än Higuain (vilken jag skulle nöja mig med som bättre än de vi har nu) och att han är högerfotad och kortvuxen behöver, i min värld, inte göra honom mindre attraktiv. Killar som Aguera och Rooney är ju inte direkt några jättar och de har klarat sig bra som centrala strikers i EPL. Är Lacazette grejen, -bara kör så det ryker, Wenger!

Freddee// Det, och att han spelade en del högerback i Soton under våren -14, tror jag var orsakerna till att han fick spela högerback när Debychy gick sönder i höstas. Och Arteta som back up för Coquelin… ja jag minns hur det såg ut i höstas, när Arteta skulle försöka hålla ordning framför backlinjen. Och det var varken roligt att se eller något vidare framgångsrikt för klubben. Vi gjorde ju vår sämsta start på, vad var det? 25-30 år? Och Arteta var lagkapten och ständigt på plan. Begriper inte varför många av oss skriver upp vissa spelares kompetens så fort de blir långtidskadade. Arteta är bara ett exempel på hur många av oss försöker lura sig själv och andra. Arteta varken är eller kommer att bli duglig rotationsspelare för ett lag som aspirerar på ligatitel och fortsatt europaspel under vårarna. Hur fin kille han än verkar vara.

JE// Jag tror också mycket på de vi har och känner att vi är ett eller ett par bra spelare ifrån att verkligen utmana. Men utan dessa är vi det inte. Och jag blir orolig när Wenger genom åren, som någon skrev på twitter igår, alltid älskat/älskar att försöka köra 100 mil på en tank som innehåller bensin så det räcker för 80.

Carvalho skulle kunna vara en bra rotationsspelare för Coquelins position (och även på mittbacken), absolut.

Bild för Jonas Eriksson

Ja ibland känner även jag mig lite wengerisk. vi har ju så mycket bra i truppen, och dom har sjuka löner och kan sparka boll på ett underbart sätt. Så man känner ibland att det är väll bara att skola om någon och flytta upp någon i anfallet. eller sätta ner någon på det DM. hur svårt ska det vara. ;)

men håller med om att det borde vara lag på att du ska skriva minst ett inlägg varannan dag vid dåligt väder. det är dina inlägg och silly season som får ner abstinensen något. Men nu får skiten dra igång snart. 

 

 

Bild för Sral

Ja, fast jag håller med Wenger i att man inte bara ska köpa för köpandets skull. Egentligen köpte vi rätt många nya spelare inför 2014-15, och det tillsammans med skadorna var garanterat en orsak till att det dröjde innan vi hittade spelet och segrarna...

Bild för Davidsson och Mannen

je// Alltså, det här är svårt. För innerst inne så är även jag wengerskt visionär. Jag ser hellre egenodlat än dyrt inhandlat. Men just nu, där vi är, känns det som om vi är så nära. Att vi, nu när Cech är inhandlad bara är två riktigt bra spelare från att vara tillbaka där uppe i absoluta toppen. Och då känns det så eländigt att inte pressa sig den där extra lilla biten. Mer så. Men tack för berömmet, verkligen härligt att få lite sådant ibland. :-)

Sral// Som jag skrev till jonas så är jag, någon stanns innerst inne, på samma tanke. Och inte sjutton vill man handla för handlandets skull, ser inget mervärlde i dyrt framför billigt om kvalitén är densamma. Men nu när vi är så nära, bara en, två pusselbitar ifrån...

Bild för Sral

Problemet är väl att en av de pusselbitarna, en riktigt vass anfallare, knappt finns att tillgå på marknaden. Det är ont om sådana spelare just nu, IMHO. Till den grad att jag tror att strikers som annars skulle ha ansetts som okej i "vanliga fall" värderas högt nu. Kan liksom inte riktigt se vad som finns där ute som skulle vara en så säker uppgradering på anfallsposten?

Jag tror att det viktigaste vi behövde göra för att stärka laget i sommar har vi redan gjort - en klassmålvakt. Ser gärna att vi fortsätter att satsa på Coquelin, men det skulle vara bra med en trygg och rutinerad spelare för honom att konkurrera med - typ Krychowiak då.

Bild för Fredde

Chambers började som mittback och då var han en av få ljuspunkter i laget och blev utsedd till månadens spelare på Arsenal.com i augusti. Arteta.. De riktigt bra lagen har i stort sett alltid ett ruggigt starkt innermittfält. Ett innermittfält som är otroligt svåra att forcera. Vi har det med Coquelin, med en till utpräglad DM så blir vi otroligt mycket starkare truppmässigt och taktiskt. Vi kan starta matcher med 2 DMs i matcher som är mot Barcelona, Bayern eller Real Madrid borta. Arteta kommer ut i för djupt vatten i såna matcher. Många väljer att hylla hans passningsspel, men hans obefintliga passningsspel var en stor del (av många andra) som bäddade för kollapsen borta mot Liverpool. Och när jag såg oss borta mot QPR för några år sedan (vi förlorade..) så var han inte enbart urbota kass i deffensiven utan skrämmande dålig i just passningsspelet.

Sral: Det är den känslan jag har också, de riktigt bra anfallarna är ytterst sällsynta på marknaden. Det gäller snarare att hitta nästa stora grej, det som Wengér försökt med i Sanogo? För mig så är Mitrovic i Anderlecht nästa stora grej. Om han går till Newcastle så kommer hans värde att dubblas inom 2 år. Annars så är det väll att sätta in Walcott som den dära spetsspelaren han vill vara och köpa in yttrar, för det finns det mer av.

You win some, you draw some

Bild för Sral

Ja, Mitrovic är en kille vi borde försöka hugga. Arsenal vet ju med egen erfarenhet hur vass han kan vara. Jag är helt med på tanken om att hitta nästa stora grej, sen har jag svårt att komma på mer än Mitrovic just nu. 

Vad gäller Arteta känns det som att för varje dålig insats någon kan rada upp finns det också en bra. Det bästa exemplet jag kan komma på är faktiskt cup-finalen 2013-14. Där behövde laget ett lugn och att spela metodiskt, och precis sånt kan Arteta verkligen hjälpa med. Sen tror jag att hans roll som spelare kommer att handla en del om att trappa ner och att bli en duktig tränare. Han gjorde tydligen mycket nytta från bänken den här säsongen. 

Bild för Davidsson och Mannen

Sral// 1: Ja, den spelartypen är både attraktiv och svår att finna i högkvalitativ form. Och vi står då vid den frågan du lyfter fram: Vilka där ute, som är inom räckhåll för en klubb som Arsenal, är bättre än de vi har? Lacazette? Är Reus möjlig för oss? Higuain? Vad händer i Real/för Benzema?

2: Mitrovic har väl varit uppe här tidigare (du eller Freddee?) och sedan Arteta... Jag vet inte riktigt ja. Visst måste man tillåta sig fler nyanser än svart-vitt, även när det gäller honom, men jag måste erkänna att jag inte riktigt minns senast han var bra. FA-cupfinalen 13/14, ja kanske. Mot Hull...

Freddee// Chambers, absolut så. Arteta vs kompetent DM: håller helt med dig. Tänk att kunna forma om CM-duon beroende på motstånd, inte bara utefter vilka som är skadefria och spelbara. Att kunna ha bredd och spets/djup i bredden. Och just det som du tar upp har jag också tänkt mycket på, Artetas spel med bollen. Jag tänker på de matcher där vi möter motstånd som sätter press på honom (manu, foolsen, Dortmund etc) och där han helt varit under isen vilket lett till att hela vårat anfallsspel gått i stå. För bollen måste liksom gå genom honom och när det håller på och dyker upp motståndare som vill stå ivägen, ja då blir det sidleds- eller bakåtpass. Och till och med mot QPR...

Mitrovic, ja. Du har väl pratat dig varm om honom tidigare, va? Jag var tvungen att youtuba (ja, jag vet hur patetisk jag framstår) efter detta och ja där såg han riktigt spännande ut. Avsevärt mer intressant än Sanogo, men det kanske inte säger så himla mycket?

Bild för Sral

Lacazette nämns ju en del, men jag är faktiskt osäker på att han är sådär bra som hypen säger? Kan varken säga bu eller bä om det, för jag har knappt sett honom spela, men jag har ju känslan att alla strikers som inte är Giroud hypas enormt. Higuain ryktas det också om, men Napoli sägs ju vilja astronomiska summor för honom. Reus är väl ingen anfallare? Är inte han offensiv mittfältare/ytter?

Tror det är Freddee som har pratat om Mitrovic, men jag kan tycka att det är en spelare som vi borde vara intresserade av. Som ett exempel köpte vi Eduardo efter att ha mött honom några gånger tidigare. Sen är det kanske inte offensivt vi behöver förstärka så mycket, kan jag tycka.

Nu får vi komma ihåg att Arteta knappt spelade förra säsongen, och för övrigt är en final alltid en final.

Bild för Pelle

Gällande anfallare är jag tämligen övertygad om att Wenger tror på att Theo kan göra skillnad längst fram, vilket han visade innan sin skada och även efteråt under de sista matcherna.

Därför avvaktar han situationen i Real, han vet saker och har fört diskussioner, det måste vara det Ozcan relaterar till. Så det skulle inte förvåna mig om vi på deadlineday presenterar Benzema, elelr så kanske Theo blir en vass målgörare när Forsythe och gänget äntligen fått hålla honom hel en säsong.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Sral

Precis. Om Theo får fortsatta chanser som striker lär han stänka in ett antal mål.

Bild för Fredde

Kan inte säga att jag sett Mitrovic så mycket hela matcher, men han har ofta varit inblandad i höjdpunkterna i CL sändningarna. Och det man youtubat fram så tar han mycket avslut på 1 touch, det är bra på alla nivåer. Han nätade mot oss och mot Dortmund. Om det inte vore nog så blir han 21 år gammal i år, det är ingen ålder för en anfallare. Och all den CL-erfarenheten han samlat på sig (2 säsonger nu) i tidig ålder tyder på att han kommer bli väldigt bra.

 

Om nu Walcott får chansen som anfallare så behöver vi endå en ytter. Vi behöver en ytter eller en anfallare beroende på vad som händer med Walcott.

You win some, you draw some

Bild för Davidsson och Mannen

Sral, Pelle och Freddee//Som jag nämnde vågar jag inte uttala mig om Lacazette, bortsett från att hypen trummat upp honom rejält, kanske sett mer av Mitrovic (host-youtube-host) än vad jag sett av Lacazette, vilket gör mig till ren och skär lallande lekman i ämnet. Men jag tror lite som Pelle är inne på, att Wenger väntar in eventuell realrörelse och om så inte sker centraliserar Walcott och hoppas att han är bättre centralt, där han har fler val och fler potentiella löpvägar, än han har på den, för honom, något begränsande högerkanten. Och jag gissar att vi kommer att få se Walcott centralt i dag och på lördag.