Medlemmar: 8700 st.

Fin lördag för Ramsey som smällde in ett hattrick.

Arsenal körde över Everton igen

lör 3 feb 2018 kl 21:02

4-0 i paus. Det var game over. Arsenal körde över Everton med 5-1 och tog en säker seger

Matchhändelser

1) Mustafi i är nära att ställa till det direkt men Cech är med på noterna och kan rensa.
6) 1-0. Mönsteranfall av Arsenal. Aubameyang vinklar ut bollen till Mkhitaryan, som spelar in den på ett tillslag till Ramsey. Walesaren kan enkelt styra in 1-0 bakom Pickford.
10) Mkhitaryan provar skott utifrån och det blir inte så dumt, men tyvärr precis utanför stolpen.
13) Kontring från Arsenal slutar med ett skott från Aubameyang. Det täcks dock till hörna.
14) 2-0. Hörnan blir till en till hörna, som Mustafi skarvar vidare mot bortre stolpen där Koscielny slänger sig framför Aubameyang och nickar in 2-0.
19) 3-0. Fint anfall av Arsenal slutar med att Ramsey skjuter från långt håll. Bollen styr på Mangala och ställer Pickford, som inte lyckas hindra bollen från att gå i mål.
24) Gult kort för Koscielny efter en tackling på Niasse.
27) Jätteläge för Walcott att reducera efter en kontring. Han vänder bort Monreal men Mustafi kommer glidande i sista stund och blockerar skottet.
32) Aubameyang får möjlighet att kontra från mittlinjen. Han håller undan från sin försvarare men hamnar i dålig vinkel och avslutet räddas av Pickford.
37) 4-0. Mkhitarian spelar fram en offsidespringande Aubameyang som läckert lyfter bollen över Pickford och in i mål. Flaggan stannar nere och Gabonesen kan fira sitt första mål för Arsenal.
40) Det är nära 5-0 två gånger om. Först nickar Monreal i stolpen, via marken, och kort efter skjuter Monreal ett skott som styrs ut till hörna.
46) Kommunikationsmiss när bollen ligger i bra skottläge för både Xhaka och Özil i några sekunder. Ingen tar avslutet och möjligheten rinner ut i sanden.

46) Byten. Monreal kliver av och in kommer Kolasinac. I Everton går Keane ut och ersätts av Davies.
49) Varning för Mustafi.
52) Stolpen. Walcott slår ett inlägg och Niasse dyker upp vid bortre stolpen och styr bollen i just stolpen. Samtidigt kolliderar han med Cech, som får ont en stund men kan fortsätta.
56) Kontring Arsenal och Mkhitaryan får ett skottläge men avslutet orsakar inga problem för Pickford.
61) Byte. Walcott får en stående ovation när han byts ut. In kommer Calvert-Lewin.
64) 4-1. Calvert-Lewin når högst på ett inlägg och nickar in en reducering för Everton.
70) Byte. Cech har fortfarande ont och tvingas till ett byte. In kommer Ospina.
74) 5-1. Hattrick för Aaron Ramsey. Han blir perfekt serverad i straffområdet för Mkhitaryan och avslutet sitter vid stolproten.
75) Byte. Efter målfirandet byts Ramsey ut mot Wilshere.
78) Byte. Niasse går av och in kommer Tosun.
89) Calvert-Lewin kliver in framför Mustafi i straffområdet och faller. Domare Swarbrick vinkar avvärjande.

Tre tankar om matchen

Aubameyang
Jag hade kallt räknat med att Wenger skulle göra en Wenger och sätta klubbens dyraste inköp genom tiderna på bänken. Men så en timme före kick off kom elvan och PEA var med. Kors i taket. Genast laddade man lite extra. Nu gjorde Dortmundförvärvet inget större väsen av sig och borde ha blivit mållös om inte linjedomaren bjussat honom på det där målet som var offside. Men i den spelaren finns kvalitet. Han kommer göra mycket nytta och många mål för den här klubben. Var så säkra.

Skilda världar
Konstigt nog kände jag att Arsenal inte var så bra i första halvlek när jag funderade igenom de inlednande 45 minuterna, men det är klart att vi var det. 4-0 och ett par till högoktaniga chanser. Matchen var över.
Tyvärr tycker jag att Arsenalspelarna och tyckte att matchen var över för första halvtimmen av andra var rent usel. Snudd på obefintlig energi att vilja spela och dålig arbetsinsats. Tack och lov är Everton alltid Everton på Emirates Stadium och segern var aldrig hotat. Men jag hade gärna sett att man efter alla bottennapp visat att den första halvlekens fina spel skulle spilla över på prestationen även i andra, men så blev det tyvärr inte.

Iwobi
Vi har värvat Mkhitaryan och Aubameyang senaste tiden, samtidigt har Alex Iwobi radat upp meningslösa insatser. Ändå finns det alltid en plats för honom i Wengers elva.
Det är inget annat än helt obegripligt.
Och återigen sitter jag och känner att det ser ut som att vi anfaller med en man mindre när Iwobi springer där och flaxar.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 5
Kändes osäker. Kanske inte så konstigt efter veckomötet med Swansea. Fick inte hålla sin 200:e PL-nolla idag heller. Gick ut skadad efter 4-1.

24. Hector Bellerin 6
Stabil utan att glänsa

20. Shkodran Mustafi 6
Var nära en supertabbe direkt efter avspark, men spelade sedan in sig och upp sig. Solid insats.

6. Laurent Koscielny 6
Vräkte sig fram och nätade i första, mitt framför nosen på Aubameyang. I övrigt stabil.

18. Nacho Monreal 6
Var med mycket i offensiven i första, sen gick han av i paus. Verkade inte vara skadad. Matchen var ju avgjord så det kanske var en ren försiktighetsåtgärd.

8. Aaron Ramsey 8
Gjorde väl ingen större match spelmässigt, men smäller man in ett hattrick, hans första i Arsemaltröjan, ska betyget vara högt. Två av målen riktigt bra dessutom.

29. Granit Xhaka 5
Helt okej om man jämför med andra matcher den här säsongen. Det blev dock en ganska enkel match, ska sägas, när anfallsspelet funkar så bra och det står 4-0 i paus.

17. Alex Iwobi 4
Ofattbart att han får starta igen efter de prestationer han radad upp. Gör några bra småsaker, men det känns som att det Iwobi bidrar med offensivt, och det är ju det hans primära uppgift är, inte är mycket att skriva hem om.

11. Mesut Özil 6
Lyckades inte sätta någon större prägel med sin elegans. Var inte alls dålig, men glänste inte heller.

7. Henrikh Mkhitaryan 8
Man of the match. Låg bakom mycket av anfallsspelet och assisterade till tre av målen. Ser direkt ut att trivas i sin roll. Rör sig fint. Hittar ytor. Och har mycket fin spelförståelse.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 6
Svårbedömd. Gör ett mål, som var offside. Man ser direkt vilken kvalitet som finns där, men ändå väldigt osynlig matchen igenom. Har varit sjuk i veckan. Viktigt dock att målskyttet fick dra igång direkt.