Medlemmar: 1997 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka har blivit av med lagkaptensbindeln. Aubameyang plockar upp den.

Xhaka petad - Auba ny kapten

tis 5 nov 2019 kl 21:54

Unai Emery har fattat sitt beslut om lagkaptensfrågan. Granit Xhaka petas som kapten och Pierre-Emerick Aubameyang tar över rollen.

Sedan Granit Xhaka byttes ut mot Crystal Palace och i samband med det gestikulerade mot publiken och dessutom skickade iväg en verbal salva har schweizarens roll som lagkapten för Arsenal varit kraftigt ifrågasatt. På presskonferensen inför Arsenals match mot Vitoria Guimaraes meddelar Unai Emery att Xhaka inte längre är en del av kaptensgruppen.
-Jag talade med honom i morse och beslutade att han inte längre är en av kaptenerna i gruppen. Det var mitt besked till honom. Han accepterade mitt beslut och jag meddelade också de andra kaptenerna. Vi behöver fortsätta framåt och fokusera på morgondagens och lördagens match. Jag behövde fatta ett beslut och nu är frågan stängd, säger Arsenaltränaren.

I kaptensgruppen återstår nu Pierre-Emerick Aubameyang, Mesut Özil, Hector Bellerin och Alexandre Lacazette.
-Vi har nu fyra kaptener i klubben och nummer ett av dessa är Aubameyang.

Xhaka har tränat med laget sedan matchen mot Palace, men har inte varit med i matchtrupperna mot Liverpool och Wolves. Han saknas även i truppen som har rest till Potrugal under tisdagen. Unai Emery duckar frågan om Xhaka kommer spela för Arsenal igen.
-Jag har berättat för er om Xhaka, men nu handlar det om matchen i morgon. Det är mitt fokus och vårt fokus i morgon. Vi behöver mer tid. Han är en av våra spelare och vi respekterar och skyddar honom. För tillfället är han inte med gruppen.

 

Kommentarer

Bild för David Pearson

Så otroligt skönt! Det har vi väntat länge på. 

Bild för Eric Lurén
David Pearson wrote:

Så otroligt skönt! Det har vi väntat länge på. 

Fast ändå tragiskt att det skulle behöva bli så.  

Bild för Ulf Henningsson

Håller med. Det är något som inte stämmer i vårt kära lag. Ev 2 vinster kan ge oss en stor boost inför fortsättningen. Ta ut rätt 11a i morgon Emery. 

Bild för Jonas S

Första vettiga beslutet Emery tagit på ett bra tag. Det är nästan så att jag undrar om klubbledningen satt ner foten. Hoppas nu att Emery också degraderar Granit till cupelvan. Men det lär väl inte hända.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Elias

Det är ett korrekt beslut, han kunde inte fortsatt som kapten och även jag är inne på Jonas S spår att det kom direktiv uppifrån, man ska inte bråka med sina fans, den kampen vinner man aldrig oavsett status i laget. Går även rykten om att han tittar på andra alternativ i januari.

Bild för Goonerswe

Det är ju klart att ledningen fick sätta när foten efter ett sånt oacceptabelt agerande om inte Emery gjorde det själv då detta var ofrånkomligt. Men det vet vi ju inte till hundra. Jag har ju svårt att se att han ska få mer speltid i klubben. Detta är inget folk glömmer så för allas skull inklusive Xhaka själv så är det bästa att han lämnar i Januari. Problemen på fotbollsplanen återstår ju ändå men det är ju en annan fråga. 

Bild för Jonas Eriksson
Eric Lurén wrote:
David Pearson wrote:

Så otroligt skönt! Det har vi väntat länge på. 

Fast ändå tragiskt att det skulle behöva bli så.  

Ja jag håller med. Tragisk historia som inte skulle hänt om vi haft en ledare. Svårt att ha en ledare som inte förstår vad spelarna säger, och spelare som inte förstår han. efter 18 månader så borde man kunna kräva att han ska klara sig utan tolk och få sig själv förstådd.

Men rent spelmässigt på plan så är detta en vinst och tror vi kan få se ett arsenal med lite mer fart iallafall.

 

Bild för Stivve

Helt rätt beslut. Dessvärre är problemet lika mycket Emerys som har tagit ut honom hela tiden trots att Xaka har underpresterat. 

Bild för Konne

Min åsikt är att Xhaka blivit syndabock och synonym för Emerys laguttagningar bland fansen. Det är inte Xhakas fel att Emery tar ut honom match efter match. Jag anser att Xhaka gett 100% när jag sett honom. Xhaka är ovårdad i sitt spel och tappar bollar men kämpat har han enligt mig. Sedan är beteendet oacceptabelt men visar på vinnarskalle och vilja. Nu gjorde han något oförlåtligt som lagkapten så att han blivit av med bindeln är rätt men han har fortfarande en framtid i Arsenal och kan med en annan tränare säkerligen prestera betydligt bättre i framöver.