Medlemmar: 3866 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan det bli Arsenal för Stones? Ryktet säger att det är aktuellt.

John Stones aktuell för Arsenal

tis 14 jan 2020 kl 01:40

Mikel Arteta vill plocka in Manchester Citys mittback John Stones. Det skriver The Sun nu ikväll.

Arsenal har skickat Dino Mavropanos på lån. Calum Chambers är långtidsskadad och det ryktas att Shkodran Mustafi är på väg bort från klubben.
Det borde innebära att det finns en öppning att plocka in en mittback i januari.
Kan det bli John Stones?

The Sun skriver ikväll att Manchester City-mittbacken är aktuell för Arsenal. 25-åringen har samma agentfirma som Mikel Arteta och har jobbat med den nye Arsenaltränaren.
Stones har bara fått sparsamt med speltid den här säsongen och när Aymeric Laporte varit skadad har Pep Guardiola valt mittfältaren Fernandinho som mittback före den engelske landslagsmannen.
Och med ett EM i sommar vill Stones få speltid.
Tidningen skriver också att Manchester City inte inlett några förhandlingar om ett nytt kontrakt med försvararen trots att det snart bara är två år kvar på hans nuvarande deal, som sträcker sig till sommaren 2022.

En källa säger till tidningen:
- Han var i London förra veckan för att träffa sin agent och förväntas tillbaka igen den här veckan. Han vet om att om han ska få fart på sin landslagskarriär så behöver han speltid. Arteta är i behov av försvarsspelare så det kan vara perfekt för dem båda.
Stones sägs vara positiv till att diskutera en flytt - även om det bara handlar om ett lån.

Kommentarer

Bild för Patric Johansson

Det skulle vara ett bra tillskott, inget jag har något emot. 

Supporter sedan 1983! 

Bild för Ulf Henningsson

Absolut. Och att dom känner varandra sedan tidigare är bara positivt.

Bild för Joacim Nyberg

Vakna nu gubbar! Han e ju lika skit som dom vi har! guardiola har ju t.o.m. valt att spela Fernandinho som mb ist för Stones! Stones e en flopp som inte blev så bra som city trodde och jag hoppas verkligen inte arsenal värvar han! Vi ska inte ha andras lags skit. Han duger inte ens i city nu trotts att dom har kris dom med på föravarssidan. Nej tack 

Bild för Byarum
Joacim Nyberg wrote:

Vakna nu gubbar! Han e ju lika skit som dom vi har! guardiola har ju t.o.m. valt att spela Fernandinho som mb ist för Stones! Stones e en flopp som inte blev så bra som city trodde och jag hoppas verkligen inte arsenal värvar han! Vi ska inte ha andras lags skit. Han duger inte ens i city nu trotts att dom har kris dom med på föravarssidan. Nej tack 

Tycker inte att man ska vara alltför kategorisk. Kanske inte köpa, men gärna låna under våren om man tar i beaktande hur läget är. Vi tillhör inte längre den absoluta toppen och vem vet, det kanske händer något med honom hos oss. 

Bosse

Bild för Block

I ett läge där skador stör och om vi lyckas få bort Mustafi samt att ingen bra back finns att inhandla nu i januari så är det en godkänd så kallad paniklösning. MEN vi ska inte utveckla oss själva till att bli en klubb som köper andra klubbars bänkspelare får då cementerar vi oss på den nedre halvan i PL. Vi måste fortfarande ha ambitionen att plocka dom bästa och dom största spelarna... Gör man för många bänkaffärer från våra konkurrenter då blir man därefter...

Block

Bild för Jonas S

Kanske inte nog bra för att City skall vilja satsa på honom. Men är han helt värdelös pga det? Tror folk att vi skall shoppa världsklassmittbackar? Om ett par säsonger möjligtvis. Men knappast i läget vi är i idag.

Det saknas verklighetsuppfattning bland Arsenal-folk generellt. Om man sitter och väntar på någon etablerad superback väntar man fördjäves. Jag hade gärna sett en mittbacksvärvning i mitten av tjugo men en hel del erfarenhet av PL. Fortfarande ung nog för att kunna formas en smula. Att inte bara värva ungt eller gubbe över trettio.

Har för övrigt rätt lågt förtroende för Pep gällande mittbackar. Det han inte gillar behöver inte betyda värdelöst. Minns hur det lät angående Stones för bara någon säsong sedan.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Ola Svärd

Joakim Nyberg: Nu pratar vi om lån, inte köp. Han är såklart inte skit och det vet Arteta. Om någon vet så är det väl han? Det är inte lätt värva i januari och de som vi möjligen kan få är spelare som inte platsar riktigt. Att Fernandinho spelar istället är såklart tungt för Stones men han gör det ju bra och är verkligen inte kattskit på den posititonen. Stones istf Mavro, Mustafi och en skadad Chambers? JAAAAA TACK....

Sen ser jag nu i texten att det är The Sun som är ute och spekulerar och vill få lite klick. Ja ja..bara glömma då tyvärr...

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Joacim Nyberg

att låna in han e ok men att köpa permanent tycker jag inte e nån vidare bra affär. Men som sagt the sun som skriver så ingen större sanningshalt i. Och jag fattar att vi inte kan plocka koulibalys på löpande band men bara för det behöver man inte köpa folk som inte presterar särskilt bra för det. bättre och fynda unga killar då ist à la Saliba värvningen det e rätt väg att gå tycker jag. 

Bild för Joacim Nyberg

Och ja fattar att han inte e skit heller behöver inte ta så hårt på varje ord ja skrev. det jag menar e att han inte har levererat under sin tid i city och då e frågan varför han skulle göra det hos oss tänker jag? Men visst om det blir ett lån e det ok!

Bild för David Pearson

Om det är ett lån fram till sommaren är det perfekt men inte om det är tänkt att han ska köpas. Vi behöver bättre mittbackar än honom. Satsa på Upamecano i sommar och ta Stones fram till sommaren! 

Bild för ArosGooner

Håller med helt och hållet. Inte så att defensiven är Pep's starka sida, tar nog hans bedömning av försvarare med en nypa salt, inte direkt att jag ifrågasätter hans fotbollskunskap. Men när det kommer till mittbackar specifikt så går jag hellre på Artetas beryktade egenskap att utveckla individuella spelare. 

Tror oavsett att Stones är en bra värvning för oss, även om det bara är ett kort lån. Som det ser ut just nu så traskar han rakt in i mitt mittlås.

(Svar till Jonas S) men råkade missa att citera hehe...

“I really like Arsenal. But you, do you like Arsenal? Or just Arsenal with Trophies?”

Bild för Ulf Åkermark

Man får tro vad arteta vill ha och ett lån och tro att han spelar bra med Luiz dom vi har är en katastrof