Medlemmar: 3737 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det låter som att David Luiz kommer lämna Arsenal för Benfica i sommar.

David Luiz framtid osäker

ons 27 maj 2020 kl 17:50

Rapporterna skvallrade om ett tvåårskontrakt förra sommaren. Men nu verkar det som David Luiz bara har ett ettårskontrakt - och kan lämna klubben i sommar.

Lite som en blixt från klar himmel skrev SKY under eftermiddagen att David Luiz kan lämna Arsenal i sommar. När mittbacken värvades förra sommaren rapporterades det om att kontraktet med The Gunners var på två år och han kostade runt £8 miljoner att köpa loss från Chelsea.
Men så verkar det inte vara.
För kontraktet lär vara ettårigt - där Arsenal har option på ett andra år.
Den optionen har man än så länge inte valt att aktivera.
Detta betyder att den 33-årige brassen kan lämna klubben i sommar.

Det var bara för några dagar sedan som Luiz i brasiliansk tv berättade att han gärna skulle spela i Benfica igen. Mittbacken lirade i Lissabonklubben mellan 2007 och 2011.
Till SporTV sade han:
- Jag har aldrig tappat kontakten med Benfica. Jag har klubben i hjärtat och alla vet att jag vill komma tillbaka. Jag vill bära en Benficatröja igen. Dagen jag kommer tillbaka till Estadio da Luz kommer att vara väldigt speciell.

Kommentarer

Bild för Joacim Nyberg

Skönt! Han e lite passe och alldelles för ojämn! perfekt att bli av med han o frigöra löneutrymme! Bara hoppas man blir av med greken och några till med. 

Bild för Sral

Han har varit bra under Arteta. Skulle gärna se att de förlänger med typ ett år till. Saliba kommer behöva någon rutinerad partner. 

Bild för Ulf Åkermark

Har varit ojämn bättre satsa på något nytt. Arsenal har alldeles för många mittbackar och en del spelare som är över 30 

Bild för Byarum

Tycker det vore synd. Han bidrar med ledaregenskaper, är rutinerad och behövs under nästa säsong för att bibehålla kontinuitet i försvaret. Vi kan inte förvänta oss stordåd direkt av Saliba, utan han behöver skolas in med hjälp av en mer rutinerad försvarare. Sen tror jag också att Arteta kan få fason på Luiz yvigheter. Det vore perfekt att fasa ut honom under nästa säsong. 

Bosse

Bild för Fredde

Finns andra som borde stå före honom i kön ut från klubben.

You win some, you draw some

Bild för Jonas S

Tycker han har varit en av få av dom seniora spelarna som varit ok eller till och med bra denna säsong. Även om han haft ett par rejäla plattmatcher. Men han kostar rejält i lön. Vette attan om det är vettigt att förlänga med tanke på vår ekonomiska situation som inte går ihop.

Men jag hade behållit honom om man bara ser till dom rent sportsliga aspekterna. Det kryllar inte av spelare med hans erfarenhet i truppen direkt.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Sral

Den ekonomiska aspekten absolut, och då kanske det är så jävligt att andra löneposter man hellre skulle vilja bli av med, typ Özil, Mustafi, Mkhitaryan osv inte går att bli av med. 

Bild för Jonas Eriksson

Han bör vi ha kvar ett år till. Pannben och en vinnare. Inget vi är bortskämda med i vårt gäng. Viktig för dom yngre åxå tror jag.