Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta tyckte Arsenal skulle ha vunnit mot Leicester efter den fina första halvleken.

Arteta: "Vi skulle dödat matchen i första"

ons 8 jul 2020 kl 00:48

Arsenal hade spelet och chanserna i första, men de utnyttjades dåligt. Efter att Eddie Nketiah visats ut kvitterade Leicester. - Vi tappade två poäng som vi helt och hållet förtjänade, säger Mikel Arteta.

Efter en fin förstahalvlek där Arsenal spelade bra och rapp anfallsfotboll slutade kvällen inte som vi ville. För trots en 1-0-ledning i paus kunde Leicester kvittera på slutet efter det att Eddie Nketiah åkt ut.
Mikel Artetas lag tappade därmed viktiga poäng i jakten på en Europaplats.
Men spanjoren var ändå positivt, till en del saker, efter 1-1-matchen.
- Jag är extremt stolt över vårat lag över sättet vi spelar mot den här typen av motstånd. Hur dominanta vi var. Vi skulle ha haft 3-, 4-0 efter den första halvleken och dödat matchen. Det är vad du måste göra mot ett sådant här motstånd.

Arteta bytte in Eddie Nketiah med 19 minuter kvar. Bara fyra minuter senare varnades anfallaren av domare Chris Kavanagh efter dobbarna träffat James Justin när han missade bollen.
Men det räckte inte med gult.
Efter VAR-granskning åkte 21-åringen ut.
- Han ser inte spelaren och man måste veta att han är en ung grabb. Det kan vara ett rött kort, men då ska Leicester spela med tio man efter den 42:a minuten, säger Arteta till Sky.
Vilken situation då?
- En som sker mellan matchminut 40 och 45. Det måste vara rött kort också.
Arteta syftade på när Jamie Vardy svingade foten rakt i huvudet på Shkodran Mustafi efter en duell.

Om matchen i sin helhet sade Arteta:
- Vi tappade två poäng som vi helt och hållet förtjänade. Jag vet inte hur det blir med Eddie, hur många matcher han får. Men det spelar ingen roll. Vi ska åka till Tottenham på söndag med kraft och försöka vinna.
- Vi spelade fantastiskt bra, med det schemat som vi har haft när det gäller återhämtning så är det riktigt tufft. Men vi kan se intentionerna, viljan och energin som spelarna skickar in, det är vad jag är extremt stolt över.
- Men vi måste lära oss också. När vi spelar mot den här typen av motståndare och har dem så måste man döda dem. Sen är det fjärde gången sedan jag kom hit som vi spelat med tio man, och så lång tid. Det är omöjligt. Du kommer lida. Jag gillade inte målet vi släppte in, men det är en del av vad det är.