Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba lyfter pokalen efter två mål i finalen

CUP KINGS!

lör 1 aug 2020 kl 21:00

14:e skulle säkras. 14:e säkrades. Arsenal är återigen FA cup-mästare efter två mål av Aubameyang.

Första halvlek:

Fyra minuter, sen hade båda lagen varsin målchans. Chelsea med den farligare. Men det började med Arsenal när Tierney fint spelade ner Maitland-Niles som drog sin gubbe snyggt och spelade in på Auba som tyvärr nickade utanför. Strax därefter tappade Xhaka bollen på mitten och Mount sköt, Martinez med en fin räddning. Sen rullar Chelsea upp oss rejält. Passningar rakt igenom linjerna, in i boxen till Pulisic som satte 0-1.

Arsenal växer mer och mer in i matchen efter en ganska tam inledning. Maitland-Niles hotade gång på gång på kanten. Arsenal rullade en del boll, men närmst kom Ceballos när han dundrade en frispark strax över. Efter vätskepausen tryckte Arsenal på vidare. Och var överlägset bäst på Wembley. Auba spelade fint fram till Pepe som skruvade upp bollen i krysset, ett enormt snyggt avslut - men avblåst för offside. När man insett det och antiklimaxet slagit in stack Auba i djupet. Azpilicueta hade inte mycket chans i löpningen och valde att slita ner Aubameyang. Precis sådant där som Luiz fått rött kort gång på gång. Straff döms. VAR kontrolleras. Gult kort till Azpilicueta. Solklart rött egentligen, men straff. Auba gick upp - och snyggt och säkert 1-1.

Azpilicueta fick senare lämna planen, men med skada. Spanjoren ska vara glad för det, för egentligen skulle Chelseaförsvararen varit utvisad, om någon rättvisa funnits.

Arsenal tog över matchen totalt. Vad än Arteta sa under den där vattenpausen gjorde susen. Vi vann det mesta i dueller och skapade en hel del framåt. Chelsea hade inte allt för mycket att säga till om, förutom att dra på sig frisparkar.

Första halvleken slutar 1-1.

Andra halvlek:

Det höll på att bli farligt direkt när Chelsea anföll. Pulisic som tidigare gjort mål bröt sig loss och gick på skott. Strax utanför. Amerikanen sträckte sig i samma veva och fick bäras ut. Arsenal var inte lika pigga i inledningen av andra som i första halvlek. Men det var inte direkt Chelsea heller.

Sen blixtrar det till. Bellerin tar tag i bollen och löper i full fart. Förbi en, två och blir sen tacklad. Bollen ut till Pepe som spelar in på Auba. Skyttekungen är iskall. Går förbi Zouma och Chippar Caballeros. Otroligt snyggt. 2-1.

Inte allt för långt efter målet fick Xhaka en tackling vid eget straffområde. Koasic tacklade. Andra gula visades. Chelsea är en man kort.

Arsenal håller undan. Anthony Taylor blåste pipan. Arsenal har vunnit. FA-CUPEN ÄR VÅR IGEN!!!

Tre tankar om matchen:

O CAPTAIN MY CAPTAIN
På Twitter cirkulerade att Auba blev Arsenals andra kapten att göra mål i en FA-cupfinal. Sen gjorde han ett till. Aubameyang är målgaranti. Han är livsfarlig. Han är iskall och han är fantastisk mest hela tiden. Det är sällan han inte levererar. Tack Aubameyang. Mer behöver inte sägas.

Arteta är rätt man
När det blåste som mest om Arsenal i höstas, vi förlorade allt och Unai Emery satt vid rodret, då var det inte helt lätt. Hade någon sagt åt mig då att vi skulle spöa Chelsea i en FA Cup-final så hade jag garvat. Sen kom Arteta in. Nytt liv blåstes in i klubben. Vissa spelare fick se sin Arsenalkarriär gå mot sitt slut, andra fick mer utrymme. Vinden började vända. Vi spöade Liverpool. Vi spöade City. Vi spöar Chelsea i finalen. Arteta har verkligen gjort skillnad. Och jag vet inte vad han sa under den där vattenpausen i första halvlek, men efter den hade Chelsea knappt något att säga till om. Nu bygger vi vidare, nu bygger vi starkare. För nästa säsong blir spännande.

14!
14 CUPGULD! 14! ARSENAL! ARSENAL! ARSENAL!

Spelarbetyg:

Emiliano Martinez 8
Håller på att hamna i trubbel i andra när han hamnar i luftduell mot Giroud. I övrigt bra, mycket fin räddning i matchinledningen.

Rob Holding 7
Gör inget fel och håller det tätt i slutet när David Luiz blir utbytt.

David Luiz 6
Såg väl stundtals lite vilsen ut, men höll sig lugn. Inga misstag, inget superbra. Klart godkänd.

Kieran Tierey 9
Kommer nog bli den bästa värvningen i modern tid. Älskar den jäveln.

Hector Bellerin 7
Fantastisk löpning med bollen för att sätta igång anfallet när vi gör 2-1. Bra insats.

Granit Xhaka 7
Inte så övertygande som han varit de senaste matcherna, men Schweizaren håller mittfältet bra med Ceballos som båda gör fina insatser.

Dani Ceballos 8
Växer mer och mer i mina ögon. Grisar, tacklar, kämpar, sliter och är teknisk. Sign him up.

Ainsley Maitland-Niles 8
Är fantastisk i inledningen men tappar lite ju längre matchen går. Men fortsatt mycket imponerande.

Nicolas Pepe 9
Fantastisk idag. Bländande teknik och har alltid ett finger med i spelet i offensiven.

Alexandre Lacazette 6
Vi vinner en final, då kan man inte få ett allt för lågt betyg. Men är inte alls lika bra som sina kollegor Pepe och Auba på toppen.

Pierre-Emerick Aubameyang 11
Gör det han ska, men inte så mycket mer.

Inhoppare:

Eddie Nketiah 7
Kul inhopp.

Sokratis 8
Grym i två minuter, då får man högt betyg.

Sead Kolasinac 7
Borde väl inte få betyg för han spelade ju knappt, men jag är generös, jag är glad. ALLA ÄR VÄRDA ALLT!