Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Onna da fulstream inna da sun

Davidsson och Mannen
lör 19 okt 2013 kl 19:21

Ja, var skall man börja? Vi börjar med det som alltid både är enklast och såklart roligast, vi börjar med att klaga. För när våra vänner på Viaplay, så här några år senare, tolkade domen mot pubägarinnan Karen Murphy i Portsmouth, så blev det bara sådär kokobahia-tokigt av det hela.

För fotboll-som-visas-på-pub-utan-att-det-kostar-skjortan-domens utfall centrifugerades först av det inte helt progressiva FA, vilket gjorde att vännerna på Viasat (vilka då ägde frågan helt) trixade till det mellan parabolägare och kabel-tv-tittare, vilket, sedan innevarande säsongs start, även inbegriper oss stackars satar som satt vår tilltro till, den i övrigt superba tjänsten, Viaplay. Viasats kabel-tv-kunder kan, f-n va kul för dom då, se två klockan 16-matcher, vi andra kan det inte. Av denna orsak, och Viasat/Viaplays snedvridna prioriteringar, kunde dagens match, för min del, inte ses på den vanliga HD-streamen, utan fick försöka frammejslas ur en högst otillfredsställande, så kallad fulstream.

Av denna anledning skall ni ta dagens THR med en än större nypa salt än ni brukar göra. För idag går eventuella text- och betygsmalörer inte bara att härleda till bloggistens rakt igenom påvra fotbollskunskaper, utan också till att jag, om sanningen skall fram, …inte riktigt såg allting. Så likt 80 - 90 % av landets alla kvällstidningsjournalister, inklusive övrig sakkunnig expertis, tänker jag f-sen i mig att inte bara vara stensäker på min åsikt och på att jag sitter inne med den totala och absoluta sanningen. Jag kommer också, med största sannolikhet, mestadels bara gissa hej vilt. Så gott för er, då. Varsågoda, här kommer Rektor D&Ms betyg, vilka nog är ungefär som Arsenals insats idag. Snygg inledning, en rejäl dipp under mittenpartiet och en sju särdeles avslutning. De såväl soldränkta som chansningssatta betygen är som följer: 

Szczesny: 3,5/5. Hade absolut ingenting att göra under matchens 40 första minuter, men fick, i takt med att utespelarna förlorade det defensiva konceptet, gripa tag i ansvarspinnen med fast hand. Betydelsefulla räddningar i 42:a, 43:e, 55:e och 56:e matchminuterna skall läggas till den fina utrusningen, när Sagna gjorde bort sig och lät Hooper få bollen till skänks, i 41:a matchminuten. 

Sagna: 1/5. Nej, det här håller f-n i mig inte. Han började med att slå ett fint inlägg i 2:a matchminuten och han också slå ännu ett bra, i 67:e, men bortsett från dessa två, var hans inlägg för långa, för höga eller för dåliga. Till detta gick att lägga ovan nämnda gåva till Hooper och ett överlag passivt presspel där bland andra Martin Olsson, både vid reduceringsmålet och vid ett antal andra tillfällen, fick på tok för mycket tid. Lika bra som Sagna var mot Napoli, lika dålig var han idag. Förklaring? Ingen aning.

Mertesacker: 3/5. En riktig kämpe som täckte skott, bröt passningar och stod rätt, matchen igenom. Blev lite tveksamt screenad i 62:a, men var annars ständigt där det hände och där han skulle vara. Dessutom bra, i det enkla spelet, med bollen. 

Koscielny: 3/5. Bra brytning i 14:e och följde sedan upp på den vägen. Framstod, under den period när mittfältet föll ned i backlinjens knä, som lite vimsig, men slutade aldrig att strida, aldrig att hugga och aldrig att offra sig för lagets skull. 

Gibbs: 3,5/5. Var rejält passiv vid gästernas reducering, vilket tar ned hans betyg något, men var bortsett från detta, så gott som felfri denna match. Fina inlägg i rätt yta och i rätt höjd, adderat till hans underbart välavvägda positionsspel och brytningar i defensiven.

Flamini: 5/5. Mittfältets motsvarighet till backlinjens BFG, det vill säga en fotbollens version av ”du saknar inte kon förrän båset är tomt”. För när Flamini, efter kamikazesatsningen mot Tettey och det därpå följande dubbelseendet, byttes ut, föll precis allt vad presspel och defensiv soliditet i hop som ett korthus en sommar på västkusten. Vi hoppas därför på snart återseende, senast tisdag kväll.

Arteta: 1,5/5. Fina brytningar i 19:e och 22:e, men var bortsett från dessa inte mycket positivt att skriva hem om. Förlorade ett antal närkamper och fegade ur inför ett ännu större antal. Fick heller inte ordning på CM-blocket, när Flamini fick gå ut, förrän Ramseyshow satte igång. Nej, det här var inte kul.

Özil: 4/5. Två vackra mål, så vilket annat betyg kan man sätta? Försvann ur matchen under långa stunder och hämmades ordentligt när Cazorla (sedan Rosicky) och Wilshere bytte kant, detta då Cazorla/Rosicky inskränkte på Özils plats, snett bakom till höger i detta finfotbollens kontorslandskap. Var rörlig och sökte ytor, höll bollen bra och dessutom undan Norwichspelarna på ett högst underhållande sätt.

Cazorla: 3/5. Första starten sedan i början av september och i den började han bra. Underbart delaktig i ett underbart förarbete till ett lika underbart 1-0-mål. Bra till vänster och helt okej till höger. Trött och tidigt utbytt, förhoppningsvis med tisdagen i Wengers åtanke 

Giroud: 4/5. Inga mål i dag heller, men på rätt ställe vid rätt tillfälle och ytterst nära mål vid, i varje fall, två tillfällen. Dessutom två lysande assist, till 1-0 och 2-0, varav det första var smått magisk och det sistnämnda skulle kunna fungera som instruktionsbok för en av truppens högerbackar. Målen måste komma åter, men i övrigt mycket bra.  

Wilshere: 4/5. Bra till vänster och smått världsklass till höger. Fick starta matchen på den plats som jag ser honom bäst i dagens Arsenal. Han var då en sådan där härlig mittfilsförare, när han drog upp bolltempo i centrala inlöpningar med både rätt tempo, bra bortvändningar och utsökta riktningsförändringar. Assist till 3-1 och ett 1-0-mål som, redan idag, borde ligga oerhört bra till när årets mål skall utses.

Ramsey: 3,5/5. Oerhört trögstartad när han bytte av Flamini i 37:e minuten och kom inte alls in i matchen. Men när han väl kom in: Mycket bra. Ett par fina skott, i 75:e och 79:e samt en läcker passning till Özil i 77:e. Sedan det fantastiska 3-1-målet där ungefär 40 % av den East Anglianska bussen åkte upp på läktaren för korvinköp. Till detta också en briljant assist till Özils 4-1-mål.

Rosicky: 2,5/5. Hade en grym hockeyassist till Özils 4-1-mål, men var bortsett från det inte helt synkroniserad i sitt samspel med medspelarna. Försökte och tog initiativ, men verkar ha en del kvar till formtoppen vi vet att han har i sig. Självklart var han, i min Jag-har-alltid-rätt-värld (se inledningen), bättre till vänster än till höger 

The LBD(J): Betygssätts inte, men verkade f-n i mig inte helt bortmediterad. Rörde sig bra och hade också ett par fina passningar samt ett bra skott, i 81:e, vilket även det räddades av Norwichkeeper Ruddy 

Wenger: 3/5. Med den inte helt oviktiga champions leaguematchen mot Dortmund på tisdag, och med vår skadelistas förhoppningsvis snara avkortande, i åtanke, var trupprotation kontra optimering av valbara spelare, temat för dagen. Jag kanske hade tänkt och gjort lite annorlunda, bland annat så är jag inte så förtjust i att ha både Flamini och Arteta på plan, men Wengers startelva var på många sätt lika logisk som spännande. Och när matchen blåstes igång så fick vi till och med se Wilshere på just den plats som jag själv talat för, för bara några veckor sedan, på högerytterpositionen 

Stort minus för att han valde att, i slutet av första halvlek, låta Cazorla och Wilshere byta kant, vilket inte bara gjorde dessa sämre, utan tog bort Özil rejält. Efter att återgått till ordningen när andra halvlek, så återföll han i samma placeringsmisstag när Rosicky bytte av Cazorla och kommenderades ut till höger, varpå Wilshere föll i likhetsskuggan till vänster.

D&M: 4,5/5. Då fru D&M är på så kallade planeringsdagar någon stans i Italien, är jag denna helg för andra helgen i rad, gräsänkling med fullt ansvar inte bara för mig själv utan också för våra två små battingar och deras välmående. Helgen började, under gårdagskvällen, med fotbollsträning, Nintendo DS-muta följt av sen hamburgermiddag, vilket även det såklart var en muta, men kanske främst för deras fader, det vill säga jag. 

Lördagen inleddes med en korsvis utlokalisering av de små, med innebandyträning respektive besök hos klasskamrat utanför 50-skyltarna, innan barnkalas för den ene följdes av Norwichmatchen, vilken i sin tur följdes upp av lämning till barnkalas för den andra. Hämtning kommer att ske på den, med tanke på battingarnas respektive åldrar, högst okristliga tiden 20.30 till vilken jag inte bara behöver hålla mig ansvarsfullt omsorgsfull, utan även så presentabel som bara är möjligt 

Utifrån potentiella logistiska gropar, min förmåga att ännu hålla mig på benen samt att jag lyckades klämma in både fotbollsmatch, folkölsinsupning samt frenetiskt snusande inom dessa logistikens ramar, ger jag mig själv betyget mycket bra. Dessutom har jag unnat mig FIFA14-spelande till sena nattkröken två kvällar i rad och ändå lyckats vara närvarande, interagerande och samspelande familjefader. Nu är ju allt relativt, men jag ger ändå betyget 4/5 till Herr D&M, minst. Ja, bannemej, det gör jag 

Ett litet plus även till forumgeneral Guris, som påstod att detta var en match vi absolut skulle vinna varför vi självklart skulle komma att förlora den med 4-1, vilket nog får anses ha varit en så kallad reverserad jinx. Eller nått 

Nu säger jag tack för idag. Jag skall nu ta mig en dusch, öppna en flaska Brooklyn Lager och sjunka ned i soffan med den partydanströtte lillkillen. Sedan hämta hans storasyster, sedan... Sedan... Sedan... Spela ett rejält antal timmar FIFA 14 och tänka på de synnerligen sköna tre poäng vi tog idag. Tack för mig och tack Arsenal.

Kommentarer

Bild för Davidsson och Mannen

F-n, va konstigt det ser ut. Jaja, jag får kolla med dattakingen vad jag gjort för fel!

Bild för Kaj Poikela

Brooklyn lager!
Jag lägger kotten nu men kör vidare med bag-n-box.
Top of the League!

Bild för Goldfish

Vackert idag, även om man fick hålla tillgodo med viaplays "målklubben". Plinget till 3-1 höll på att ta livet av mig och bröderna. Väl kämpat D&M! Förslag på Klackabacken istället för Brooklyn, även om den är fin den med!

Bild för Ola Svärd

Ja dina betyg är nog i överkant f de offensiva hjältarna, med undantag av Jack o Giroud. Detta spel håller inte på tisdag. För omständigt o långsamt långa perioder. Sen att tre av målen är våta drömmål höjer givetvis tempen några grader. På riktiga tvn o m bra bild var detta rätt segt. Vi leder ligan o vi gör fyra mål. Varför gnäller jag - nä en gowhisky av finare slag får det bli nu n kottarna somnat o frun landat i soffan. Jäkligt gött leda ligan o att foolsen o mu droppade. Bra jobbat av dig i helgen - klar femma!

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Davidsson och Mannen

A-C// Bag in box är inte heller så illa. Lika illa som Top of The League, kanske!

Goldfish// Tack skall du ha, och, tydligen väl kämpat du själv. Klackarbacken... spännande. Den får jag testa.

T.A,// Tja... kanske det. Men det är ju oerhört svårt att sätta en 3 eller 3,5 på en snubbe som gör två mål och är delaktig i ytterligare ett. Eller på en som passar till två och som är högst delaktig i spelet runt boxen. Eller till en snubbe som, förvisso var lite sådär ute till vänster men som, var magisk till höger och som, högst sannolikt, har gjort årets mål i EPL. Eller hur? Men visst var det oerhört segt stundtals, mellan 37:e och 70:e vart vi inte pigga på något sätt, det håller jag med om. Men är du med på dilemmat?

Bild för André Johansson

Har jag missat någon av dina tidigare blogginlägg där du förklarar vad The LBD(J): står för ? Försöker lista ut men klarar inte av det. Riktigt bra skrivet annars,

The biggest of games,the biggest of names. Its Henry

Bild för Jocke Berntsson

Långe Blonde Dansken?

Bild för zimzon

Grande!

Twitter: @zimzon80

Bild för Ola Svärd

Fast Jack o giroud var ju bra, där är jag helt med om du läser. Fast skit samma nu laddar vi f germanerna. Lär bli tufft o hoppas flamini kan spela. Trodde aldrig jag skulle känna så igen.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för Kaj Poikela

4-1 var i underkant. En av planens bästa spelare var deras målvakt som gjorde ett par klassräddningar (närskott från Giroud i första och ett tungt skott av Ramsey i andra. Mertesacker var också väldigt, väldigt nära med sin nick och på slutet slarvade Wilshere bort ett givet mål med ett nonchalant skott. Som om detta inte vore övertygande nog viftade domaren bort en solklar straff. Dessutom hade vi ett gäng hyggliga chanser - dvs såna som även Norwich skapade: bl a hade Bendtner ett hyfsat skott, Özil likaså, och Ramsey igen. Vi var helt enkelt klasser bättre och matchen borde slutat 6-0, minst, om resultatet skulle spegla vad som hände på planen.
Det här spelet borde räcka gott och väl mot Dortmund.

Bild för Guris

Anti-jinx på den raden var det ja. Jag räknade fan med förlust, skönt att få se världens snyggaste mål genom alla tider (VSMGAT) istället.

Bild för Guris

Citatet "detta finfotbollens kontorslandskap" är bara världsklass.

Bild för Kaj Poikela

Fortsätt anti-jinxa, Guris. Man ska inte ändra på framgångsrika koncept.

Bild för Davidsson och Mannen

Gunnerlover// Nope, det är f-n sprillans nytt och uppfanns i all hast när jag såg honom lunka in på planen i, skall vi säga, avslappnad pose. Förkortningen står för LivsBejakande Dansk(-jävel) och tja… ja, så vart det menat i alla fall. Men tack skall du ha!

Jocke// Ja, du fick svaret en våning ovanför.

Zimzon// Man bugar och tackar!

T.A,// Ja, jag fattar nu. Jag var lite snabb på i svaret. Hoppas du har överseende med det!

A-C// Jag ser att du, så här en bag-in-box senare, är oerhört positiv. Det är positivt! Hoppas du har rätt om tisdagen. Jag är redan nervös. Skulle må bra av en bag-in-box. Klockan är 08.14, det är måndag morgon. Det är inte positivt.

Guris// Ja, jag tillägnar, i princip, hela segern, dig. Klockren antijinx, som absolut måste ha haft ett finger med i spelet. Så, som A-C, är inne på; fortsätt! Och tack för den fina responsen på meningen, var själv lite smånöjd när den dök upp.